Ordulu Uzman Açıkladı, Bu Hastalığın Yaşı Yok!

Sağlık 25.08.2023 - 23:57, Güncelleme: 25.08.2023 - 23:59 2827+ kez okundu.
 

Ordulu Uzman Açıkladı, Bu Hastalığın Yaşı Yok!

Ordu'daki uzmanlarından radyasyon onkolojisi uzmanı Doktor Atınç Aksu, beyin tümörü hakkında önemli açıklamalarda bulundu.

Ordu'daki uzmanlarından radyasyon onkolojisi uzmanı Doktor Atınç Aksu yaptığı açıklamada; "Beyin tümörü her yaş insanda ortaya çıkabilecek tümör gruplarından biridir. Bunlar birden dörde kadar derecelendiriliyor. 1 en iyisi, 2 orta, 3 orta mensü, 4 en kötüsü. 4 seyri, hastalık seyri daha agresif daha bir kötü sonuçlanabiliyor. Yalnız tabii ki bunlarda da tedaviler var. Ameliyat radyoterapi ve kemoterapi şeklinde. İHMALE GELMİYOR, MUHAKKAK FİLM ÇEKİLMESİ LAZIM Kanser tedavilerinin ana sac ayağı bu 3 beyin tümörleri dediğim gibi her yaşta ortaya çıktığından dolayı bunların belirtileri de farklı olabiliyor. Bazen bulantı şeklinde, bazen baş dönmesi çoğu zaman da baş ağrısı şeklinde belirti veriyor hastalık. Bunları da ihmal etmemek lazım. semptomlar, şikayetler, belli ilaçlarla, şeylerle geçmiyorsa tedavilerle muhakkak film çekip bakmak lazım. Daha çok MR beyinde tümör teşhisi konulduğunda tedavi planı da uzman doktorlar tarafından belirlenmelidir. Erken teşhis ve tedavi, hastalığın ilerlemesini kontrol altına alabilir ve yaşam kalitesini arttırabilir. TEDAVİ YÖNTEMLERİ ŞU ŞEKİLDE; Tedavileri ameliyat en önemli kısmı bunlarda beyin tümörlerinde. Ameliyat sonrası duruma göre bazen ışın tedavisi yapıyoruz, bazen takip ediyoruz. Az önce dediğim gibi derecesi bir, iki olanlarda bazen takip ediyoruz. Bazen de hap şeklinde kemoterapiler veriyoruz ışınla birlikte. Sonuçları daha iyi oluyor beyin tümörleri vücuda yayılmıyor. Hani metastaz olayı olmuyor. Sadece beyin omuriliği sıvısı kanalıyla omur kısmındaki sinirlerimize, omurilik kısmı sinirlerine bazı grup beyin tümörleri geçiyor. Hepsi geçmiyor. bunların içerisinde beyin tümöre en agresif dediğimiz gibi dördüncü derece olan dediğimiz şey onların sonuçları biraz kötüdür. Ama orada da başarıyı en çok ön plana çıkaran ameliyattır. Onlar da tümör tümüyle çıkarıldığı zaman daha bir yüz güldürücü oluyor." diye konuştu.
Ordu'daki uzmanlarından radyasyon onkolojisi uzmanı Doktor Atınç Aksu, beyin tümörü hakkında önemli açıklamalarda bulundu.

Ordu'daki uzmanlarından radyasyon onkolojisi uzmanı Doktor Atınç Aksu yaptığı açıklamada;

"Beyin tümörü her yaş insanda ortaya çıkabilecek tümör gruplarından biridir. Bunlar birden dörde kadar derecelendiriliyor. 1 en iyisi, 2 orta, 3 orta mensü, 4 en kötüsü. 4 seyri, hastalık seyri daha agresif daha bir kötü sonuçlanabiliyor. Yalnız tabii ki bunlarda da tedaviler var. Ameliyat radyoterapi ve kemoterapi şeklinde.

İHMALE GELMİYOR, MUHAKKAK FİLM ÇEKİLMESİ LAZIM

Kanser tedavilerinin ana sac ayağı bu 3 beyin tümörleri dediğim gibi her yaşta ortaya çıktığından dolayı bunların belirtileri de farklı olabiliyor. Bazen bulantı şeklinde, bazen baş dönmesi çoğu zaman da baş ağrısı şeklinde belirti veriyor hastalık. Bunları da ihmal etmemek lazım. semptomlar, şikayetler, belli ilaçlarla, şeylerle geçmiyorsa tedavilerle muhakkak film çekip bakmak lazım. Daha çok MR beyinde tümör teşhisi konulduğunda tedavi planı da uzman doktorlar tarafından belirlenmelidir. Erken teşhis ve tedavi, hastalığın ilerlemesini kontrol altına alabilir ve yaşam kalitesini arttırabilir.

TEDAVİ YÖNTEMLERİ ŞU ŞEKİLDE;

Tedavileri ameliyat en önemli kısmı bunlarda beyin tümörlerinde. Ameliyat sonrası duruma göre bazen ışın tedavisi yapıyoruz, bazen takip ediyoruz. Az önce dediğim gibi derecesi bir, iki olanlarda bazen takip ediyoruz. Bazen de hap şeklinde kemoterapiler veriyoruz ışınla birlikte. Sonuçları daha iyi oluyor beyin tümörleri vücuda yayılmıyor. Hani metastaz olayı olmuyor. Sadece beyin omuriliği sıvısı kanalıyla omur kısmındaki sinirlerimize, omurilik kısmı sinirlerine bazı grup beyin tümörleri geçiyor. Hepsi geçmiyor. bunların içerisinde beyin tümöre en agresif dediğimiz gibi dördüncü derece olan dediğimiz şey onların sonuçları biraz kötüdür. Ama orada da başarıyı en çok ön plana çıkaran ameliyattır. Onlar da tümör tümüyle çıkarıldığı zaman daha bir yüz güldürücü oluyor." diye konuştu.

Ordu HABERİ

Habere ifade bırak !
Habere ait etiket tanımlanmamış.
Okuyucu Yorumları (0)

Yorumunuz başarıyla alındı, inceleme ardından en kısa sürede yayına alınacaktır.

Yorum yazarak Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve ordumanset.net sitesine yaptığınız yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan tüm yorumlardan site yönetimi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
Sitemizden en iyi şekilde faydalanabilmeniz için çerezler kullanılmaktadır, sitemizi kullanarak çerezleri kabul etmiş saylırsınız.