SICAK HAVALARDA DİŞ HASSASİYETİ ARTIYOR!

Sağlık 23.04.2024 - 09:04, Güncelleme: 23.04.2024 - 09:04 2489 kez okundu.
 

SICAK HAVALARDA DİŞ HASSASİYETİ ARTIYOR!

Dental Plus İstanbul’dan Genel Diş Hekimi Ayhan Can, yaz aylarında artan diş hassasiyeti vakalarına dikkat çekiyor, nedenleri ve önleme yöntemlerine değiniyor.

Sıcak havalar birçok kişi için plajlar, piknikler ve açık hava etkinlikleri anlamına gelse de aynı zamanda diş hassasiyeti sorunlarını da beraberinde getirebiliyor. Dental Plus İstanbul’dan Genel Diş Hekimi Ayhan Can, yaz aylarında artan diş hassasiyeti vakalarına dikkat çekiyor, nedenleri ve önleme yöntemlerine değiniyor. Diş hassasiyetinin; dişlerin soğuk, sıcak, tatlı veya ekşi yiyecek ve içeceklerle teması sonucu meydana gelen kısa süreli ağrı olarak tanımlanabileceğini belirten Ayhan Can, “Bu durumun genellikle diş minesinin aşınması veya diş eti çekilmesi gibi nedenlerle ortaya çıkabilir.” diyor. Asidik yiyecek ve içeceklerin sık tüketimi, diş minesini zayoflatabiliyor ve dişlerin hassaslaşmasına yol açabiliyor. Ayrıca, yanlış diş fırçalama teknikleri, diş eti hastalıkları gibi faktörler de diş etlerinin çekilmesine ve böylece diş köklerinin açığa çıkmasına sebep olabiliyor. Dişlerdeki çatlaklar veya kırıklar ise, soğuk veya sıcak gıdaların dişin iç kısımlarına ulaşmasını sağlayarak hassasiyeti tetikleyebiliyor. Sıcak havalarda soğuk içeceklere dikkat Sıcak havalar, soğuk içeceklerin ve dondurma gibi soğuk tatlıların tüketiminin arttığı bir dönem. Bu soğuk gıdalar, özellikle zaten hassas dişlere sahip bireylerde ağrıya neden olabiliyor. Sıcak havalarda sıklıkla tercih edilen yüzme havuzlarının klorlu suyu da diş minesini zayıflatabiliyor, bu da diş hassasiyetinin artmasına yol açabiliyor. Diş hassasiyetini önleyebilirsiniz Diş hassasiyetini önlemek için, dişleri nazik bir şekilde fırçalamak ve yumuşak kıllı bir diş fırçası kullanmak önem arz ediyor. Florid içeren diş macunlarının, diş minesini güçlendirerek hassasiyeti azaltabileceğine değinen Genel Diş Hekimi Ayhan Can, “Ayrıca, hassasiyet için özel olarak formüle edilmiş diş macunları, diş minesini korumaya ve ağrıyı hafifletmeye yardımcı olabilir.” diyor. Düzenli diş hekimi ziyaretleri büyük önem taşıyor Diş hassasiyeti yaşayan bireyler için düzenli diş hekimi ziyaretleri, sorunun kökenine inmek ve etkili bir şekilde müdahale etmek için hayati önem taşıyor. Profesyonel bir diş hekimi, diş hassasiyetinin altında yatan nedenleri doğru bir şekilde tanımlayabilir ve bu duruma yönelik özel tedavi yöntemleri önerebilir. Eğer diş minesinin aşınması temel sorunsa, florid tedavisi gibi mineral yenileyici uygulamalar önerilebilir. Diş eti çekilmesi durumunda ise, diş eti tedavileri veya hassas bölgeleri korumak için özel dolgular yapılabilir. Diş hekiminizin düzenli kontroller ve temizliklerle diş sağlığınızı izleyerek potansiyel problemleri erken evrede tespit edebileceğinin ve önlemler alabileceğinin altını çizen Can, “Böylece, diş hassasiyeti gibi rahatsız edici durumlar başlamadan önlenebilir veya mevcut durumlar daha fazla ilerlemeden kontrol altına alınabilir.” diye ekliyor.
Dental Plus İstanbul’dan Genel Diş Hekimi Ayhan Can, yaz aylarında artan diş hassasiyeti vakalarına dikkat çekiyor, nedenleri ve önleme yöntemlerine değiniyor.

Sıcak havalar birçok kişi için plajlar, piknikler ve açık hava etkinlikleri anlamına gelse de aynı zamanda diş hassasiyeti sorunlarını da beraberinde getirebiliyor. Dental Plus İstanbul’dan Genel Diş Hekimi Ayhan Can, yaz aylarında artan diş hassasiyeti vakalarına dikkat çekiyor, nedenleri ve önleme yöntemlerine değiniyor.

Diş hassasiyetinin; dişlerin soğuk, sıcak, tatlı veya ekşi yiyecek ve içeceklerle teması sonucu meydana gelen kısa süreli ağrı olarak tanımlanabileceğini belirten Ayhan Can, “Bu durumun genellikle diş minesinin aşınması veya diş eti çekilmesi gibi nedenlerle ortaya çıkabilir.” diyor.

Asidik yiyecek ve içeceklerin sık tüketimi, diş minesini zayoflatabiliyor ve dişlerin hassaslaşmasına yol açabiliyor. Ayrıca, yanlış diş fırçalama teknikleri, diş eti hastalıkları gibi faktörler de diş etlerinin çekilmesine ve böylece diş köklerinin açığa çıkmasına sebep olabiliyor. Dişlerdeki çatlaklar veya kırıklar ise, soğuk veya sıcak gıdaların dişin iç kısımlarına ulaşmasını sağlayarak hassasiyeti tetikleyebiliyor.

Sıcak havalarda soğuk içeceklere dikkat

Sıcak havalar, soğuk içeceklerin ve dondurma gibi soğuk tatlıların tüketiminin arttığı bir dönem. Bu soğuk gıdalar, özellikle zaten hassas dişlere sahip bireylerde ağrıya neden olabiliyor. Sıcak havalarda sıklıkla tercih edilen yüzme havuzlarının klorlu suyu da diş minesini zayıflatabiliyor, bu da diş hassasiyetinin artmasına yol açabiliyor.

Diş hassasiyetini önleyebilirsiniz

Diş hassasiyetini önlemek için, dişleri nazik bir şekilde fırçalamak ve yumuşak kıllı bir diş fırçası kullanmak önem arz ediyor. Florid içeren diş macunlarının, diş minesini güçlendirerek hassasiyeti azaltabileceğine değinen Genel Diş Hekimi Ayhan Can, “Ayrıca, hassasiyet için özel olarak formüle edilmiş diş macunları, diş minesini korumaya ve ağrıyı hafifletmeye yardımcı olabilir.” diyor.

Düzenli diş hekimi ziyaretleri büyük önem taşıyor

Diş hassasiyeti yaşayan bireyler için düzenli diş hekimi ziyaretleri, sorunun kökenine inmek ve etkili bir şekilde müdahale etmek için hayati önem taşıyor. Profesyonel bir diş hekimi, diş hassasiyetinin altında yatan nedenleri doğru bir şekilde tanımlayabilir ve bu duruma yönelik özel tedavi yöntemleri önerebilir. Eğer diş minesinin aşınması temel sorunsa, florid tedavisi gibi mineral yenileyici uygulamalar önerilebilir. Diş eti çekilmesi durumunda ise, diş eti tedavileri veya hassas bölgeleri korumak için özel dolgular yapılabilir.

Diş hekiminizin düzenli kontroller ve temizliklerle diş sağlığınızı izleyerek potansiyel problemleri erken evrede tespit edebileceğinin ve önlemler alabileceğinin altını çizen Can, “Böylece, diş hassasiyeti gibi rahatsız edici durumlar başlamadan önlenebilir veya mevcut durumlar daha fazla ilerlemeden kontrol altına alınabilir.” diye ekliyor.

Habere ifade bırak !
Habere ait etiket tanımlanmamış.
Okuyucu Yorumları (0)

Yorumunuz başarıyla alındı, inceleme ardından en kısa sürede yayına alınacaktır.

Yorum yazarak Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve ordumanset.net sitesine yaptığınız yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan tüm yorumlardan site yönetimi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
Sitemizden en iyi şekilde faydalanabilmeniz için çerezler kullanılmaktadır, sitemizi kullanarak çerezleri kabul etmiş saylırsınız.