“HUKUKU YOK SAYDILAR!”

Gündem 17.10.2023 - 11:03, Güncelleme: 17.10.2023 - 11:03 3461+ kez okundu.
 

“HUKUKU YOK SAYDILAR!”

Eğitim-İş Ordu Şubesi, şehirde liyakat esasının ihlal edilen hukuksuz uygulamalara karşı mücadele ettiğini vurguluyor.

Eğitim-İş Ordu Şubesi, şehirde liyakat esasının ihlal edilen hukuksuz uygulamalara karşı mücadele ettiğini vurguluyor. Eğitim-İş Ordu Şubesi, şehirde liyakat esasının ihlal edilen hukuksuz uygulamalara karşı mücadele ettiğini vurguluyor. "Ülkemizin birçok yerinde olduğu gibi, şehrimizde de liyakat ilkesinin görmezden gelinerek makam sahibi yapılan yöneticilerin hukuksuz uygulamalarına karşı mücadele ediyoruz" diyerek basın açıklaması yayımlayan Eğitim-İş Ordu Şubesi, ciddi bir tepki gösterdi. Açıklamada şu ifadelere yer veriliyor: "Asli kadrosu okul müdürlüğü olan, ancak İkizce Milli Eğitim Müdürlüğü'nde şube müdürlüğüne vekâlet eden Murat Çilesiz, kadrosunun bulunduğu okuldaki müdür yardımcısı ile birlikte idarecilik değerlendirmesi için üzerinde tahrifat yapılmış evrakı değerlendirme komisyonuna sunmuştur. Haksız puan elde etmeye yönelik bu girişim komisyon tarafından tespit edilmiş, evrakta sahtecilik konusu Ordu İl Milli Eğitim Müdürlüğü'ne bildirilmiş ve hem idari hem de adli soruşturma başlatılmıştır. Bu duruma rağmen bahsi geçen kişi vekâleten yürüttüğü şube müdürlüğü görevinden alınmamış ve hukuka aykırı uygulamalarını sürdürdü. Ayrıca Eğitim İş Sen ilçe temsilcisi olan bu kişi, ödülle değerlendirme mevzuatına göre ilçedeki en yüksek puanı alabilecek ek belgelere sahip sendikamız Eğitim İş üyelerinin puanlarını sisteme girmeyerek haklarını gasp etmiştir. Yapılan usulsüzlüğün fark edilmesi üzerine İl Milli Eğitim Müdürlüğü uyarıda bulunmuştur. Ancak bahsi geçen İkizce İlçe Milli Eğitim Şube Müdürü, yasaları, yönetmelikleri ve amirlerini hiçe sayarak "Ben ne istersem o olur" yaklaşımını sürdürmektedir.  
Eğitim-İş Ordu Şubesi, şehirde liyakat esasının ihlal edilen hukuksuz uygulamalara karşı mücadele ettiğini vurguluyor.

Eğitim-İş Ordu Şubesi, şehirde liyakat esasının ihlal edilen hukuksuz uygulamalara karşı mücadele ettiğini vurguluyor.
Eğitim-İş Ordu Şubesi, şehirde liyakat esasının ihlal edilen hukuksuz uygulamalara karşı mücadele ettiğini vurguluyor. "Ülkemizin birçok yerinde olduğu gibi, şehrimizde de liyakat ilkesinin görmezden gelinerek makam sahibi yapılan yöneticilerin hukuksuz uygulamalarına karşı mücadele ediyoruz" diyerek basın açıklaması yayımlayan Eğitim-İş Ordu Şubesi, ciddi bir tepki gösterdi.
Açıklamada şu ifadelere yer veriliyor: "Asli kadrosu okul müdürlüğü olan, ancak İkizce Milli Eğitim Müdürlüğü'nde şube müdürlüğüne vekâlet eden Murat Çilesiz, kadrosunun bulunduğu okuldaki müdür yardımcısı ile birlikte idarecilik değerlendirmesi için üzerinde tahrifat yapılmış evrakı değerlendirme komisyonuna sunmuştur. Haksız puan elde etmeye yönelik bu girişim komisyon tarafından tespit edilmiş, evrakta sahtecilik konusu Ordu İl Milli Eğitim Müdürlüğü'ne bildirilmiş ve hem idari hem de adli soruşturma başlatılmıştır. Bu duruma rağmen bahsi geçen kişi vekâleten yürüttüğü şube müdürlüğü görevinden alınmamış ve hukuka aykırı uygulamalarını sürdürdü.
Ayrıca Eğitim İş Sen ilçe temsilcisi olan bu kişi, ödülle değerlendirme mevzuatına göre ilçedeki en yüksek puanı alabilecek ek belgelere sahip sendikamız Eğitim İş üyelerinin puanlarını sisteme girmeyerek haklarını gasp etmiştir. Yapılan usulsüzlüğün fark edilmesi üzerine İl Milli Eğitim Müdürlüğü uyarıda bulunmuştur. Ancak bahsi geçen İkizce İlçe Milli Eğitim Şube Müdürü, yasaları, yönetmelikleri ve amirlerini hiçe sayarak "Ben ne istersem o olur" yaklaşımını sürdürmektedir.  

Ordu HABERİ

Habere ifade bırak !
Habere ait etiket tanımlanmamış.
Okuyucu Yorumları (0)

Yorumunuz başarıyla alındı, inceleme ardından en kısa sürede yayına alınacaktır.

Yorum yazarak Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve ordumanset.net sitesine yaptığınız yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan tüm yorumlardan site yönetimi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
Sitemizden en iyi şekilde faydalanabilmeniz için çerezler kullanılmaktadır, sitemizi kullanarak çerezleri kabul etmiş saylırsınız.