“Üniversite Bütçesi Yetersiz”

Dünya 25.01.2024 - 15:08, Güncelleme: 25.01.2024 - 15:08 12143+ kez okundu.
 

“Üniversite Bütçesi Yetersiz”

Ordu Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Orhan Baş, Milli Eğitim Bakan Yardımcısı Doç. Dr. Kemal Şamlıoğlu’nun katılımı ile OTSO ev sahipliğinde gerçekleştirilen sektör temsilcileri buluşmasında yaptığı konuşmada, üniversite bütçesinin yetersiz kalmasına değinerek, bu yetersizliği yapılan protokollerle tamamladıklarını belirtti.

Ordu Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Orhan Baş, Milli Eğitim Bakan Yardımcısı Doç. Dr. Kemal Şamlıoğlu’nun katılımı ile OTSO ev sahipliğinde gerçekleştirilen sektör temsilcileri buluşmasında konuşma gerçekleştirdi. Rektör Baş konuşmasında, öğrencilerin üniversite bütçesinin yetersiz olmasından dolayı son sürüm programları deneyimleyemediğini, bu eksikliği ise sektör yetkilileriyle protokol yaparak giderdiklerini belirtti. Öte yandan Baş, sınav sistemini de eleştirdi.   20 Bin 70 ODÜ’lü Öğrenci Konuşmalarına Ordu Üniversite’sine dair rakamları ileterek başlayan Ordu Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Orhan Baş, “Üniversitenin mevcut öğrenci sayısı 20.070, bu sayının ise yaklaşık 4200’ü Meslek Yüksekokulu öğrencisi. Üniversitemiz bünyesinde ise 14 fakülte, 12 meslek yüksekokulu, 3 enstitü, 1 de yüksekokul bulunuyor” dediAra eleman yetiştirmede teknik bilimler meslek yüksekokulunun önemini vurgulayan Baş,” En son programları üniversitenin almaya bütçesi de yetmiyor. Bu yüzden ilgili alanlarla protokol imzalıyoruz. Örneğin Sosyal Bilimlerde Muhasebe Finans Bölümü öğrencilerini, Muhasebeciler Odasıyla protokol yaparak bir dönemliğine gönderiyoruz. En son sürüm programı o şekilde görebiliyor. Bizim programlar biraz eski kalıyor, hepsini de toparlayamıyoruz. Bu protokoller bizim öğrencilerimizin ciddi avantajına” ifadelerini kullandı.   “Nasıl Başarılı Olalım?” Sınav sistemini de eleştiren Rektör Baş, “Bizim en büyük sıkıntılarımızdan bir tanesi de şu; biz öğrenciyi değerlendirirken 4 sıktan birini seçtiriyoruz. Bu mühendislikte de tıp fakültesinde de her alanda geçerli. Ayrıca YÖK (Yükseköğretim Kurulu)’ten uygulama derslerinin artırılmasını da talep ediyoruz. Bu konuyla ilgili en son YÖK Başkanvekilimizle görüştüm. Ama uygulama derslerini ne kadar arttırırsak arttıralım ama TUS (Tıpta Uzmanlık Sınavı)’ta öğrenciye 4 şıktan birini seçtiriyorsunuz. Biz burada nasıl başarılı olalım?  
Ordu Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Orhan Baş, Milli Eğitim Bakan Yardımcısı Doç. Dr. Kemal Şamlıoğlu’nun katılımı ile OTSO ev sahipliğinde gerçekleştirilen sektör temsilcileri buluşmasında yaptığı konuşmada, üniversite bütçesinin yetersiz kalmasına değinerek, bu yetersizliği yapılan protokollerle tamamladıklarını belirtti.

Ordu Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Orhan Baş, Milli Eğitim Bakan Yardımcısı Doç. Dr. Kemal Şamlıoğlu’nun katılımı ile OTSO ev sahipliğinde gerçekleştirilen sektör temsilcileri buluşmasında konuşma gerçekleştirdi.

Rektör Baş konuşmasında, öğrencilerin üniversite bütçesinin yetersiz olmasından dolayı son sürüm programları deneyimleyemediğini, bu eksikliği ise sektör yetkilileriyle protokol yaparak giderdiklerini belirtti. Öte yandan Baş, sınav sistemini de eleştirdi.

 

20 Bin 70 ODÜ’lü Öğrenci

Konuşmalarına Ordu Üniversite’sine dair rakamları ileterek başlayan Ordu Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Orhan Baş, “Üniversitenin mevcut öğrenci sayısı 20.070, bu sayının ise yaklaşık 4200’ü Meslek Yüksekokulu öğrencisi. Üniversitemiz bünyesinde ise 14 fakülte, 12 meslek yüksekokulu, 3 enstitü, 1 de yüksekokul bulunuyor” dediAra eleman yetiştirmede teknik bilimler meslek yüksekokulunun önemini vurgulayan Baş,” En son programları üniversitenin almaya bütçesi de yetmiyor. Bu yüzden ilgili alanlarla protokol imzalıyoruz. Örneğin Sosyal Bilimlerde Muhasebe Finans Bölümü öğrencilerini, Muhasebeciler Odasıyla protokol yaparak bir dönemliğine gönderiyoruz. En son sürüm programı o şekilde görebiliyor. Bizim programlar biraz eski kalıyor, hepsini de toparlayamıyoruz. Bu protokoller bizim öğrencilerimizin ciddi avantajına” ifadelerini kullandı.

 

“Nasıl Başarılı Olalım?”

Sınav sistemini de eleştiren Rektör Baş, “Bizim en büyük sıkıntılarımızdan bir tanesi de şu; biz öğrenciyi değerlendirirken 4 sıktan birini seçtiriyoruz. Bu mühendislikte de tıp fakültesinde de her alanda geçerli. Ayrıca YÖK (Yükseköğretim Kurulu)’ten uygulama derslerinin artırılmasını da talep ediyoruz. Bu konuyla ilgili en son YÖK Başkanvekilimizle görüştüm. Ama uygulama derslerini ne kadar arttırırsak arttıralım ama TUS (Tıpta Uzmanlık Sınavı)’ta öğrenciye 4 şıktan birini seçtiriyorsunuz. Biz burada nasıl başarılı olalım?

 

Habere ifade bırak !
Habere ait etiket tanımlanmamış.
Okuyucu Yorumları (0)

Yorumunuz başarıyla alındı, inceleme ardından en kısa sürede yayına alınacaktır.

Yorum yazarak Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve ordumanset.net sitesine yaptığınız yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan tüm yorumlardan site yönetimi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
Sitemizden en iyi şekilde faydalanabilmeniz için çerezler kullanılmaktadır, sitemizi kullanarak çerezleri kabul etmiş saylırsınız.