ULAŞ TEPE’DEN KÜLTÜR YOLU FESTİVALİ ÇIKIŞI

Gündem 24.06.2024 - 08:57, Güncelleme: 24.06.2024 - 08:57 2705+ kez okundu.
 

ULAŞ TEPE’DEN KÜLTÜR YOLU FESTİVALİ ÇIKIŞI

Altınordu Belediye Başkanı Ulaş Tepe, Kültür ve Turizm Bakanlığı tarafından yürütülen Kültür Yolu Festivalleri projesine Ordu’nun da dahil edilmesi ve bu konuda şehir olarak girişimde bulunulması gerektiğini söyledi.

Altınordu Belediye Başkanı Ulaş Tepe, Kültür ve Turizm Bakanlığı tarafından yürütülen Kültür Yolu Festivalleri projesine Ordu’nun da dahil edilmesi ve bu konuda şehir olarak girişimde bulunulması gerektiğini söyledi. Bakanlık tarafından bir hafta boyunca yerel, ulusal ve uluslararası sanatçıların katılımıyla düzenlenen konser, tiyatro, sinema, sergi, geleneksel sanatlar, atölye, söyleşi ve çocuk etkinliklerinden oluşan programlarla şehirler önemli bir turizm potansiyeline kavuştuğunu söyleyen Başkan Tepe, “Kültür Yolu Festivali’ne Samsun ve Trabzon dahil edildi. Yanı başımızdaki şehirlerde gerçekleşen etkinliklere yüzlerce Ordulu hemşehrimiz katıldı. Önümüzdeki yıldan itibaren Ordu’da da düzenlenmesini sağlayabilirsek şehrimiz turizmi için harika bir adım atmış oluruz” açıklaması yaptı. Belediyelerin Bir Yılda Yapabileceği Etkinlikleri Bakanlık Bir Haftada Yapıyor Yerel yönetimler olarak kültür ve sanat faaliyetleri gerçekleştirmiş olmanın yanında ulusal ve uluslararası fırsatların da değerlendirilmesi gerektiğinin altını çizen Başkan Tepe, “İçerisinde bulunduğumuz yıl itibarıyla 16 şehirde gerçekleşen Kültür Yolu Festivalleri, turizm ve tanıtım bakımından çok büyük fırsatları içerisinde barındırıyor. Etkinliklerin içeriğine, niceliğine, niteliğine ve bütçesine baktığımızda bir şehirdeki bütün belediyelerin bir yılda gerçekleştirdiği etkinliklerden daha fazlasını Kültür ve Turizm Bakanlığı bir hafta gibi kısa bir sürede o şehirde gerçekleştirebiliyor. Üstelik tasarruf tedbirleriyle belediyelerin faaliyetlerinin de kısıtlanması öngörülüyor. O hâlde kentimizin kültür sanat etkinlikleriyle turizm ve tanıtma faaliyetlerinin ivme kaybetmeden yürütülebilmesi için her türlü fırsatı değerlendirmeliyiz. Kültür Yolu Festivali’nin değeri bu manada daha da artıyor” ifadelerine yer verdi. Samsun ve Trabzon’da Var, Ordu’da Yok 2021 yılında başlayan Kültür Yolu Festivalleri ağına her yıl yeni şehirlerin eklendiğini söyleyen Başkan Tepe, “Bu ağa dahil olduktan sonra etkinlikler her yıl gerçekleşiyor. Yılda 5 yeni kent bu ağa dahil ediliyor. 2023’te Trabzon, 2024’te Samsun bu ağa girmeyi başardı. Önümüzdeki yıl da Ordu’yu dahil ettirebilmek için şehrin bütün dinamikleriyle ortak hareket edelim. Turizm kenti Ordu’dan bahsedebilmemiz için bu fırsatları kaçırmamamız gerekiyor. Ordu Kültür Yolu Festivali şehrimize çok yakışır ve değer katar. Birlikte hareket ederek bunu başarabiliriz” açıklamalarında bulundu.  
Altınordu Belediye Başkanı Ulaş Tepe, Kültür ve Turizm Bakanlığı tarafından yürütülen Kültür Yolu Festivalleri projesine Ordu’nun da dahil edilmesi ve bu konuda şehir olarak girişimde bulunulması gerektiğini söyledi.

Altınordu Belediye Başkanı Ulaş Tepe, Kültür ve Turizm Bakanlığı tarafından yürütülen Kültür Yolu Festivalleri projesine Ordu’nun da dahil edilmesi ve bu konuda şehir olarak girişimde bulunulması gerektiğini söyledi.

Bakanlık tarafından bir hafta boyunca yerel, ulusal ve uluslararası sanatçıların katılımıyla düzenlenen konser, tiyatro, sinema, sergi, geleneksel sanatlar, atölye, söyleşi ve çocuk etkinliklerinden oluşan programlarla şehirler önemli bir turizm potansiyeline kavuştuğunu söyleyen Başkan Tepe, “Kültür Yolu Festivali’ne Samsun ve Trabzon dahil edildi. Yanı başımızdaki şehirlerde gerçekleşen etkinliklere yüzlerce Ordulu hemşehrimiz katıldı. Önümüzdeki yıldan itibaren Ordu’da da düzenlenmesini sağlayabilirsek şehrimiz turizmi için harika bir adım atmış oluruz” açıklaması yaptı.

Belediyelerin Bir Yılda Yapabileceği Etkinlikleri Bakanlık Bir Haftada Yapıyor

Yerel yönetimler olarak kültür ve sanat faaliyetleri gerçekleştirmiş olmanın yanında ulusal ve uluslararası fırsatların da değerlendirilmesi gerektiğinin altını çizen Başkan Tepe, “İçerisinde bulunduğumuz yıl itibarıyla 16 şehirde gerçekleşen Kültür Yolu Festivalleri, turizm ve tanıtım bakımından çok büyük fırsatları içerisinde barındırıyor. Etkinliklerin içeriğine, niceliğine, niteliğine ve bütçesine baktığımızda bir şehirdeki bütün belediyelerin bir yılda gerçekleştirdiği etkinliklerden daha fazlasını Kültür ve Turizm Bakanlığı bir hafta gibi kısa bir sürede o şehirde gerçekleştirebiliyor. Üstelik tasarruf tedbirleriyle belediyelerin faaliyetlerinin de kısıtlanması öngörülüyor. O hâlde kentimizin kültür sanat etkinlikleriyle turizm ve tanıtma faaliyetlerinin ivme kaybetmeden yürütülebilmesi için her türlü fırsatı değerlendirmeliyiz. Kültür Yolu Festivali’nin değeri bu manada daha da artıyor” ifadelerine yer verdi.

Samsun ve Trabzon’da Var, Ordu’da Yok

2021 yılında başlayan Kültür Yolu Festivalleri ağına her yıl yeni şehirlerin eklendiğini söyleyen Başkan Tepe, “Bu ağa dahil olduktan sonra etkinlikler her yıl gerçekleşiyor. Yılda 5 yeni kent bu ağa dahil ediliyor. 2023’te Trabzon, 2024’te Samsun bu ağa girmeyi başardı. Önümüzdeki yıl da Ordu’yu dahil ettirebilmek için şehrin bütün dinamikleriyle ortak hareket edelim. Turizm kenti Ordu’dan bahsedebilmemiz için bu fırsatları kaçırmamamız gerekiyor. Ordu Kültür Yolu Festivali şehrimize çok yakışır ve değer katar. Birlikte hareket ederek bunu başarabiliriz” açıklamalarında bulundu.
 
Habere ifade bırak !
Habere ait etiket tanımlanmamış.
Okuyucu Yorumları (0)

Yorumunuz başarıyla alındı, inceleme ardından en kısa sürede yayına alınacaktır.

Yorum yazarak Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve ordumanset.net sitesine yaptığınız yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan tüm yorumlardan site yönetimi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
Sitemizden en iyi şekilde faydalanabilmeniz için çerezler kullanılmaktadır, sitemizi kullanarak çerezleri kabul etmiş saylırsınız.