Ordu'da Suçlulara Göz Açtırılmadı
Ordu'da Suçlulara Göz Açtırılmadı
Ordu Emniyet Müdürlüğü, kaçakçılık, organize suçlar ve uyuşturucuyla mücadelede kararlı adımlar atıyor. Son bir haftada düzenlenen operasyonlarda kaçak yakut taşları, etil alkol, kaçak içki malzemeleri ve cinsel içerikli ürünler ele geçirilirken, uyuşturucu ticareti ve silah kaçakçılığına yönelik baskınlarda çok sayıda şüpheli gözaltına alındı.
Ordu Emniyet Müdürlüğü, kaçakçılık, organize suçlar ve uyuşturucuyla mücadelede kararlı adımlar atıyor. Son bir haftada düzenlenen operasyonlarda kaçak yakut taşları, etil alkol, kaçak içki malzemeleri ve cinsel içerikli ürünler ele geçirilirken, uyuşturucu ticareti ve silah kaçakçılığına yönelik baskınlarda çok sayıda şüpheli gözaltına alındı.
Ordu'da 10-16 Mart 2025 tarihleri arasında Kaçakçılık ve Organize Suçlarla Mücadele (KOM) ekipleri tarafından gerçekleştirilen operasyonlarda çok sayıda kaçak malzeme ele geçirildi. Ordu Emniyet Müdürlüğü KOM Şube Müdürlüğü ekiplerinin şüpheli şahıslara yönelik yaptığı baskınlar sonucunda değişik türde kaçak malzeme ele geçirilirken, şüpheli şahıslar hakkında adli işlemler başlatıldı.
Yakut Taşlar ve Etil Alkol Ele Geçirildi
Ordu'nun Ünye ilçesinde şüpheli İ.Y.'nin ev ve işyerinde gerçekleştirilen operasyonda 18 parça yakut olduğu değerlendirilen taş ele geçirildi. Fatsa ilçesinde bir kargo gönderisinde yapılan aramada ise 40 litre etil alkol ele geçirilerek ilgili şahıs hakkında 5607 Sayılı Kaçakçılıkla Mücadele Kanunu kapsamında adli tahkikat başlatıldı.
Kaçak Alkol ve Cinsel İçerikli Ürün Operasyonu
Altınordu'da bir kargo paketinde 4 adet içki üretiminde kullanılan anason kiti ve 20 litre kaçak alkol bulundu. Ayrıca, Fatsa'da bir iş yeri ve aracın aranması sonucunda 1.017 adet cinsel içerikli ürün ele geçirildi. Her iki olayla ilgili olarak 5607 SKM kapsamında adli tahkikat başlatıldı.
Silah ve Mühimmat Ele Geçirildi
Altınordu'da düzenlenen operasyonda bir araçta yapılan aramada 1 adet el yapımı 9 mm tabanca, 1 adet fabrikasyon toplu tabanca ve 2 adet 9 mm fişek ele geçirildi. Şüpheli şahıs hakkında 6136 Sayılı Ateşli Silahlar ve Bçlgeliler Kanunu'na muhalefet suçundan işlem yapıldı.
Uyuşturucuyla Mücadelede Etkin Operasyonlar
Ordu Emniyet Müdürlüğü Narkotik Suçlarla Mücadele ekipleri, aynı dönemde 12 farklı operasyonda toplam 14 şüpheliyi yakaladı. Bu operasyonlarda 86,82 gram metamfetamin, 459 gram esrar ve 1,30 gram sentetik kannabinoid ele geçirildi.
10 Mart'ta bir otel odasına yapılan baskında 61,92 gram metamfetamin ele geçirilirken, 3 şüpheli uyuşturucu ticareti suçundan tutuklandı. 11 Mart'ta düzenlenen operasyonda ise bir aracın içinde 22,75 gram metamfetamin ele geçirildi ve şüpheli adli kontrol şartıyla serbest bırakıldı.
Trafik Denetimlerinde Binlerce Araç Kontrol Edildi Aynı dönemde Ordu'da 47 yaralamalı trafik kazası meydana gelirken, 73 kişi yaralandı. Trafik ekipleri tarafından 21.854 aracın kontrol edildiği denetimlerde toplam 3.098 araca cezai işlem uygulandı. 51 aracın trafikten men edildiği ve 18 sürücünün ehliyetinin geri alındığı bildirildi.
Asayış Olayları ve Yakalamalar
Ordu Asayış Şube Müdürlüğü ekipleri tarafından gerçekleştirilen çtirilen \xe7alışmalar sonucu çeşitli suçlardan aranan 5 şahıs yakalanırken, 3 kişi tutuklanarak cezaevine gönderildi. Ayrıca emre aykırı davranıştan 38, dilencilikten 2, kumardan 54, sarhoşluktan 3, gürültüdan 4, rahatsız etmeden 6, kimlik bildirmemekten 1 kişiye yasal işlem yapıldı.
Ordu'da halkın güvenliğini sağlamak için emniyet birimlerinin etkin operasyonlarının devam edeceği belirtildi.
Yorumunuz başarıyla alındı, inceleme ardından en kısa sürede yayına alınacaktır.