Ordu'da Bir İlçede Patoz Kullanımı Yasaklandı! Yasağa Uymayanlara İdari Para Cezası Kesilecek

Yaşam 31.08.2023 - 03:33, Güncelleme: 31.08.2023 - 03:33 3025+ kez okundu.
 

Ordu'da Bir İlçede Patoz Kullanımı Yasaklandı! Yasağa Uymayanlara İdari Para Cezası Kesilecek

Ordu'nun Ünye ilçesinde Ünye Belediyesi, çevre kirliliği ve gürültü şikayetleri nedeniyle şehir merkezindeki mahallelerde patoz kullanımını yasaklama kararı aldı.

Ünye'nin merkez mahallelerindeki patoz kullanımı, çevre kirliliği ve gürültü sorunlarını beraberinde getirdi. Özellikle fındık kapsüllerinin su kanallarını tıkaması ve boş alanlara atılması gibi durumlar, vatandaşların şikayetlerine yol açtı. Bu sorunların çözümü için Ünye Belediyesi, merkezde patoz kullanımını yasakladı. Belediye, anons sistemini kullanarak vatandaşları uyararak, şehir merkezinde patoz çalıştıran kişilere idari para cezası verileceğini ve bu kişiler hakkında yasal işlem başlatılacağını duyurdu. Ünye Belediyesinden yapılan açıklamada; "2023 fındık sezonunda merkez mahallelerde çevre kirliliği ve gürültü şikayetleri, söz konusu kapsüllerin yağmur suyu kanalları veya menfezlere atılarak tıkanmalara sebebiyet vermesi nedeniyle fındıkların patoza verilmesi yasaklanmıştır. Patoz kullananlar hakkında Kabahatler Kanunu hükümleri çerçevesinde cezai işlem uygulanacaktır."denildi.
Ordu'nun Ünye ilçesinde Ünye Belediyesi, çevre kirliliği ve gürültü şikayetleri nedeniyle şehir merkezindeki mahallelerde patoz kullanımını yasaklama kararı aldı.

Ünye'nin merkez mahallelerindeki patoz kullanımı, çevre kirliliği ve gürültü sorunlarını beraberinde getirdi. Özellikle fındık kapsüllerinin su kanallarını tıkaması ve boş alanlara atılması gibi durumlar, vatandaşların şikayetlerine yol açtı. Bu sorunların çözümü için Ünye Belediyesi, merkezde patoz kullanımını yasakladı.

Belediye, anons sistemini kullanarak vatandaşları uyararak, şehir merkezinde patoz çalıştıran kişilere idari para cezası verileceğini ve bu kişiler hakkında yasal işlem başlatılacağını duyurdu.

Ünye Belediyesinden yapılan açıklamada;

"2023 fındık sezonunda merkez mahallelerde çevre kirliliği ve gürültü şikayetleri, söz konusu kapsüllerin yağmur suyu kanalları veya menfezlere atılarak tıkanmalara sebebiyet vermesi nedeniyle fındıkların patoza verilmesi yasaklanmıştır. Patoz kullananlar hakkında Kabahatler Kanunu hükümleri çerçevesinde cezai işlem uygulanacaktır."denildi.

Ordu HABERİ

Habere ifade bırak !
Habere ait etiket tanımlanmamış.
Okuyucu Yorumları (0)

Yorumunuz başarıyla alındı, inceleme ardından en kısa sürede yayına alınacaktır.

Yorum yazarak Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve ordumanset.net sitesine yaptığınız yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan tüm yorumlardan site yönetimi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
Sitemizden en iyi şekilde faydalanabilmeniz için çerezler kullanılmaktadır, sitemizi kullanarak çerezleri kabul etmiş saylırsınız.