Ordu'da Ameliyatlar Ertelenebilir Ameliyat Sırası Çok, Kan Stoğu Kritik!

Sağlık 26.08.2023 - 00:01, Güncelleme: 26.08.2023 - 00:01 2835+ kez okundu.
 

Ordu'da Ameliyatlar Ertelenebilir Ameliyat Sırası Çok, Kan Stoğu Kritik!

Ordu Tabip Odası Başkanı Uzman Doktor Ali Coşkun, Kızılay'da kan stoklarının kritik seviyelere düştüğünü dile getirdi. Çoşkun vatandaşlara kan bağışı çağırısında bulundu ve ekledi: "Ordu'da ameliyatlar ertelenebilir"

Ordu Tabip Odası Başkanı Uzman Doktor Ali Coşkun yaptığı açıklamada; "Yaz ayının gelmesiyle birlikte her sene olduğu gibi bu sene de kan tedariki kritik seviyenin altına düştü. Bilindiği gibi vatandaşlarımız için, hastalarımız için, ülkemizde kan tedarikçi durumundaki tek kurum Türk Kızılayı'dır, Kızılay'dır. Kızılay'ın yetkilileriyle yaptığımız görüşmelerde maalesef son aylarda kan bağışının yok denecek kadar azaldığı, kritik seviyenin de kan düzeylerini, kan stoklarının altına düştüğünü bizlere bildirdiler. AMELİYATLAR ERTELENEBİLİR Önemli ve tehlikeli bir durumdur. Çünkü hepimizin hastaları, hepimizin yakınları var, ameliyata girecek hastalar, kan tedavisine ihtiyaç duymaktadırlar. Belki kan tedariki yeterince olmadığından ameliyatları, ertelenmek durumunda kalmaktadır. Dolayısıyla böyle bir şeye asla meydan vermemek lazım. Tüm vatandaşlara çağrımızdır. Lütfen Kızılay'ımıza kan verin. Yarın sizin hastanız ameliyat bekleyebilir veya kana ihtiyaç olabilir. Kan tedarikleri eğer yeterince olmazsa bu tedaviler geri kalacaktır. KENDİ KANIMIZI KENDİMİZİN ÜRETMESİ LAZIM Bu kanları eğer biz tedarik etmezsek kimse başka bir yerden bize tedarik edemezler. Dolayısıyla kendi kanımızı kendimizin üretmesi lazım. Bu kan tedariki kendi yakınlarımız için, kendi hastalarımız için olabilir. Bunu hiç akıldan çıkarmayalım. Tüm vatandaşlarımızı önemle ve dikkatle kan vermeye çağırıyorum. Lütfen bu çağrıma kulak verin." diye konuştu.
Ordu Tabip Odası Başkanı Uzman Doktor Ali Coşkun, Kızılay'da kan stoklarının kritik seviyelere düştüğünü dile getirdi. Çoşkun vatandaşlara kan bağışı çağırısında bulundu ve ekledi: "Ordu'da ameliyatlar ertelenebilir"

Ordu Tabip Odası Başkanı Uzman Doktor Ali Coşkun yaptığı açıklamada;

"Yaz ayının gelmesiyle birlikte her sene olduğu gibi bu sene de kan tedariki kritik seviyenin altına düştü. Bilindiği gibi vatandaşlarımız için, hastalarımız için, ülkemizde kan tedarikçi durumundaki tek kurum Türk Kızılayı'dır, Kızılay'dır. Kızılay'ın yetkilileriyle yaptığımız görüşmelerde maalesef son aylarda kan bağışının yok denecek kadar azaldığı, kritik seviyenin de kan düzeylerini, kan stoklarının altına düştüğünü bizlere bildirdiler.

AMELİYATLAR ERTELENEBİLİR

Önemli ve tehlikeli bir durumdur. Çünkü hepimizin hastaları, hepimizin yakınları var, ameliyata girecek hastalar, kan tedavisine ihtiyaç duymaktadırlar. Belki kan tedariki yeterince olmadığından ameliyatları, ertelenmek durumunda kalmaktadır. Dolayısıyla böyle bir şeye asla meydan vermemek lazım. Tüm vatandaşlara çağrımızdır. Lütfen Kızılay'ımıza kan verin. Yarın sizin hastanız ameliyat bekleyebilir veya kana ihtiyaç olabilir. Kan tedarikleri eğer yeterince olmazsa bu tedaviler geri kalacaktır.

KENDİ KANIMIZI KENDİMİZİN ÜRETMESİ LAZIM

Bu kanları eğer biz tedarik etmezsek kimse başka bir yerden bize tedarik edemezler. Dolayısıyla kendi kanımızı kendimizin üretmesi lazım. Bu kan tedariki kendi yakınlarımız için, kendi hastalarımız için olabilir. Bunu hiç akıldan çıkarmayalım. Tüm vatandaşlarımızı önemle ve dikkatle kan vermeye çağırıyorum. Lütfen bu çağrıma kulak verin." diye konuştu.

Ordu HABERİ

Habere ifade bırak !
Habere ait etiket tanımlanmamış.
Okuyucu Yorumları (0)

Yorumunuz başarıyla alındı, inceleme ardından en kısa sürede yayına alınacaktır.

Yorum yazarak Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve ordumanset.net sitesine yaptığınız yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan tüm yorumlardan site yönetimi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
Sitemizden en iyi şekilde faydalanabilmeniz için çerezler kullanılmaktadır, sitemizi kullanarak çerezleri kabul etmiş saylırsınız.