iŞKUR SAHAYA iNiYOR

Gündem 08.06.2023 - 18:09, Güncelleme: 15.06.2023 - 07:39 4249+ kez okundu.
 

iŞKUR SAHAYA iNiYOR

Ordu Çalışma ve İş Kurumu İl Müdürlüğü tarafından 05 Haziran – 14 Temmuz 2023 tarihleri arasında İşgücü Piyasası Araştırması(İPA) gerçekleştirilecektir. Araştırma kapsamında 690 işyeri ziyaret edilecektir.

Ordu Çalışma ve İş Kurumu İl Müdürlüğü tarafından 05 Haziran – 14 Temmuz 2023 tarihleri arasında İşgücü Piyasası Araştırması(İPA) gerçekleştirilecektir. Araştırma kapsamında 690 işyeri ziyaret edilecektir. Ordu ilinin tamamında gerçekleştirilecek araştırma ile işgücünün yapısı, sektörler bazında çalışanların mesleklere ve cinsiyete göre dağılımları, ihtiyaç duyulan işgücü için talep edilen eğitim ve beceri durumları, temininde güçlük çekilen meslekler ve teminde güçlük çekme nedenleri, dijital dönüşümün işgücü piyasasına etkileri ve 2024 yılında işgücü piyasasında mesleki değişim beklentilerine ilişkin bilgiler derlenecektir. Bu çalışma ile birlikte Ordu işgücü piyasasının fotoğrafı çekilecek ve açık iş oranı hesaplanacaktır. Ordu ilinde sektörlerin işgücü ihtiyacı tespit edilecektir. ARAŞTIRMA BİLİMSEL VE ANLAMLI SONUÇLARA SAHİP OLACAK Uluslararası sektörel ve mesleki sınıflandırmalar kullanılarak yapılacak araştırmada, saha çalışması Türkiye İstatistik Kurumu (TÜİK) ile birlikte tespit edilen 2-9, 10-19 işyerlerinde örneklem ve 20+ istihdamlı işyerlerinde tamsayım olacak şekilde toplam 690 işyerinde gerçekleştirilecektir. Alan uygulaması bizzat Ordu Çalışma ve İş Kurumu İl Müdürlüğü personelleri tarafından işyerleri ziyaret edilerek gerçekleştirilecektir. Çalışma sonucunda il düzeyinde sektörel ayrımlı istatistiksel olarak anlamlı tahminler üretilecektir. ORDU İŞGÜCÜ PİYASASI ANALİZİ RAPORU HAZIRLANACAK Çalışma sonuçlarının raporlaştırılması yine İŞKUR tarafından gerçekleştirilecektir. Çalışmanın sonuç raporunda Ordu işgücü piyasası arz ve talep yönüyle ele alınacaktır. Araştırma sonucunda tespit edilen ihtiyaçlara göre Aktif İstihdam Politikalarının, özellikle işgücü yetiştirme kurslarının bu doğrultuda açılması planlanmaktadır. Araştırmanın, ilgili kamu kurum ve kuruluşlarına, çalışma hayatının tüm aktörlerine, sivil toplum örgütlerine, üniversitelere, araştırmacılara ve tüm kamuoyuna faydalı olması beklenmektedir. 
Ordu Çalışma ve İş Kurumu İl Müdürlüğü tarafından 05 Haziran – 14 Temmuz 2023 tarihleri arasında İşgücü Piyasası Araştırması(İPA) gerçekleştirilecektir. Araştırma kapsamında 690 işyeri ziyaret edilecektir.

Ordu Çalışma ve İş Kurumu İl Müdürlüğü tarafından 05 Haziran – 14 Temmuz 2023 tarihleri arasında İşgücü Piyasası Araştırması(İPA) gerçekleştirilecektir. Araştırma kapsamında 690 işyeri ziyaret edilecektir.
Ordu ilinin tamamında gerçekleştirilecek araştırma ile işgücünün yapısı, sektörler bazında çalışanların mesleklere ve cinsiyete göre dağılımları, ihtiyaç duyulan işgücü için talep edilen eğitim ve beceri durumları, temininde güçlük çekilen meslekler ve teminde güçlük çekme nedenleri, dijital dönüşümün işgücü piyasasına etkileri ve 2024 yılında işgücü piyasasında mesleki değişim beklentilerine ilişkin bilgiler derlenecektir.
Bu çalışma ile birlikte Ordu işgücü piyasasının fotoğrafı çekilecek ve açık iş oranı hesaplanacaktır. Ordu ilinde sektörlerin işgücü ihtiyacı tespit edilecektir.
ARAŞTIRMA BİLİMSEL VE ANLAMLI SONUÇLARA SAHİP OLACAK
Uluslararası sektörel ve mesleki sınıflandırmalar kullanılarak yapılacak araştırmada, saha çalışması Türkiye İstatistik Kurumu (TÜİK) ile birlikte tespit edilen 2-9, 10-19 işyerlerinde örneklem ve 20+ istihdamlı işyerlerinde tamsayım olacak şekilde toplam 690 işyerinde gerçekleştirilecektir. Alan uygulaması bizzat Ordu Çalışma ve İş Kurumu İl Müdürlüğü personelleri tarafından işyerleri ziyaret edilerek gerçekleştirilecektir. Çalışma sonucunda il düzeyinde sektörel ayrımlı istatistiksel olarak anlamlı tahminler üretilecektir.
ORDU İŞGÜCÜ PİYASASI ANALİZİ RAPORU HAZIRLANACAK
Çalışma sonuçlarının raporlaştırılması yine İŞKUR tarafından gerçekleştirilecektir. Çalışmanın sonuç raporunda Ordu işgücü piyasası arz ve talep yönüyle ele alınacaktır. Araştırma sonucunda tespit edilen ihtiyaçlara göre Aktif İstihdam Politikalarının, özellikle işgücü yetiştirme kurslarının bu doğrultuda açılması planlanmaktadır.
Araştırmanın, ilgili kamu kurum ve kuruluşlarına, çalışma hayatının tüm aktörlerine, sivil toplum örgütlerine, üniversitelere, araştırmacılara ve tüm kamuoyuna faydalı olması beklenmektedir. 

Habere ifade bırak !
Habere ait etiket tanımlanmamış.
Okuyucu Yorumları (0)

Yorumunuz başarıyla alındı, inceleme ardından en kısa sürede yayına alınacaktır.

Yorum yazarak Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve ordumanset.net sitesine yaptığınız yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan tüm yorumlardan site yönetimi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
Sitemizden en iyi şekilde faydalanabilmeniz için çerezler kullanılmaktadır, sitemizi kullanarak çerezleri kabul etmiş saylırsınız.