Zengin'den Sağlıkta Şiddet Uyarısı

Gündem 11.10.2024 - 11:41, Güncelleme: 11.10.2024 - 11:41 2369 kez okundu.
 

Zengin'den Sağlıkta Şiddet Uyarısı

Türk Sağlık-Sen Ordu Şube Başkanı Fatih Galender Zengin, sağlıkta şiddet sorununun kuzeyindeki çözülmenin temel bir mesele olduğunu vurguladı.

Türk Sağlık-Sen Ordu Şube Başkanı Fatih Galender Zengin, sağlıkta şiddet sorununun kuzeyindeki çözülmenin temel bir mesele olduğunu vurguladı. Zengin, “Bu şiddet olaylarını duymadığımız bir gün yok. Sağlık çalışanlarına şiddet uygulayan herkes, sağlık hizmetlerinden acil durumlarda faydalanmalıdır” dedi. Sağlık çalışanlarının ölümle tehdit edildiği, hastanelerin silahla basıldığı ve hasta cinayetlerinin işlendiği bir vahşet sarmalının sağlık kurumlarını kuşattığı Zengin, “Bu nedenle sağlıkta şiddet kabul edilemez. Çalışanlarımızın güvenliği için herkesin sorumluluğunun sağlanması gerekiyor” kullanıldı. Zengin, sağlık kurumlarının “sıfır toleranslı alan” olarak ilan ettiği ve şiddet uygulayanların kamu sağlık hizmetlerinden acil haller dışında belirli bir süre için yasal olarak talepten yararlanmamasını sağladı. Ayrıca tutukluluğun istisnasız olması dile getirildi. Zengin, “Bir kez daha vurguluyoruz; sağlıkta şiddete ağır yaptırımların getirilmesi ve kesin çözüm için en kısa sürede somut adımların atılması gerekmektedir” dedi.    
Türk Sağlık-Sen Ordu Şube Başkanı Fatih Galender Zengin, sağlıkta şiddet sorununun kuzeyindeki çözülmenin temel bir mesele olduğunu vurguladı.

Türk Sağlık-Sen Ordu Şube Başkanı Fatih Galender Zengin, sağlıkta şiddet sorununun kuzeyindeki çözülmenin temel bir mesele olduğunu vurguladı. Zengin, “Bu şiddet olaylarını duymadığımız bir gün yok. Sağlık çalışanlarına şiddet uygulayan herkes, sağlık hizmetlerinden acil durumlarda faydalanmalıdır” dedi.
Sağlık çalışanlarının ölümle tehdit edildiği, hastanelerin silahla basıldığı ve hasta cinayetlerinin işlendiği bir vahşet sarmalının sağlık kurumlarını kuşattığı Zengin, “Bu nedenle sağlıkta şiddet kabul edilemez. Çalışanlarımızın güvenliği için herkesin sorumluluğunun sağlanması gerekiyor” kullanıldı.
Zengin, sağlık kurumlarının “sıfır toleranslı alan” olarak ilan ettiği ve şiddet uygulayanların kamu sağlık hizmetlerinden acil haller dışında belirli bir süre için yasal olarak talepten yararlanmamasını sağladı. Ayrıca tutukluluğun istisnasız olması dile getirildi.
Zengin, “Bir kez daha vurguluyoruz; sağlıkta şiddete ağır yaptırımların getirilmesi ve kesin çözüm için en kısa sürede somut adımların atılması gerekmektedir” dedi.
 

 

Habere ifade bırak !
Habere ait etiket tanımlanmamış.
Okuyucu Yorumları (0)

Yorumunuz başarıyla alındı, inceleme ardından en kısa sürede yayına alınacaktır.

Yorum yazarak Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve ordumanset.net sitesine yaptığınız yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan tüm yorumlardan site yönetimi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
Sitemizden en iyi şekilde faydalanabilmeniz için çerezler kullanılmaktadır, sitemizi kullanarak çerezleri kabul etmiş saylırsınız.