Ordu Türkülerinin Derleyicisi Mustafa Gürdal Vefat Etti

Gündem 25.01.2024 - 14:17, Güncelleme: 25.01.2024 - 14:17 10817+ kez okundu.
 

Ordu Türkülerinin Derleyicisi Mustafa Gürdal Vefat Etti

Birçok Ordu Türküsünün bestecisi, emekli sivil savunma uzmanı Mustafa Gürdal hayatını kaybetti.

Gürdal’ın cenazesi 25 Ocak 2024 ( Bugün) ikindi namazına müteakip Ankara Karşıyaka camiinde kılınacak cenaze namazı sonrası aile kabristanlığında toprağa verileceği öğrenildi. Mustafa Gürdal Kimdir? Şair ve besteci. 1930, Öceli köyü / Gölköy / Or­du doğumlu. İmamo­ğullarından Mustafa Efendi ile Hatipoğullarından Fatma Hanım’ın oğlu. İlköğrenimini Gölköy’de, orta ve lise öğrenimini Ordu’da tamamladı. Hava subayı olarak sekiz yıl görev yaptı. Ankara Cento teşki­lâtında dört yıl çalıştıktan sonra Ankara Et ve Balık kurumunda kontrol şefi olarak görev yaptı. Şiir yazmaya ilkokulda başladı. Daha sonra bağlama, ud, mandolin, tanbur, cura ile şiirlerini besteledi.
Birçok Ordu Türküsünün bestecisi, emekli sivil savunma uzmanı Mustafa Gürdal hayatını kaybetti.

Gürdal’ın cenazesi 25 Ocak 2024 ( Bugün) ikindi namazına müteakip Ankara Karşıyaka camiinde kılınacak cenaze namazı sonrası aile kabristanlığında toprağa verileceği öğrenildi.

Mustafa Gürdal Kimdir?

Şair ve besteci. 1930, Öceli köyü / Gölköy / Or­du doğumlu. İmamo­ğullarından Mustafa Efendi ile Hatipoğullarından Fatma Hanım’ın oğlu. İlköğrenimini Gölköy’de, orta ve lise öğrenimini Ordu’da tamamladı. Hava subayı olarak sekiz yıl görev yaptı. Ankara Cento teşki­lâtında dört yıl çalıştıktan sonra Ankara Et ve Balık kurumunda kontrol şefi olarak görev yaptı. Şiir yazmaya ilkokulda başladı. Daha sonra bağlama, ud, mandolin, tanbur, cura ile şiirlerini besteledi.

Habere ifade bırak !
Habere ait etiket tanımlanmamış.
Okuyucu Yorumları (0)

Yorumunuz başarıyla alındı, inceleme ardından en kısa sürede yayına alınacaktır.

Yorum yazarak Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve ordumanset.net sitesine yaptığınız yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan tüm yorumlardan site yönetimi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
Sitemizden en iyi şekilde faydalanabilmeniz için çerezler kullanılmaktadır, sitemizi kullanarak çerezleri kabul etmiş saylırsınız.