EKMEK VE SİMİT FİYATININ BELİRLENMESİNDE YENİ DÖNEM

Gündem 14.03.2024 - 11:17, Güncelleme: 14.03.2024 - 11:39 2852+ kez okundu.
 

EKMEK VE SİMİT FİYATININ BELİRLENMESİNDE YENİ DÖNEM

Türkiye Esnaf ve Sanatkârları Konfederasyonu'nun ilgili yönetmeliği Resmi Gazete'de yayımlandı.

Türkiye Esnaf ve Sanatkârları Konfederasyonu'nun ilgili yönetmeliği Resmi Gazete'de yayımlandı. Buna göre ekmek ve simit fiyatlarının belirlenmesi genel kurul tarafından kurulacak. Bu komisyon, ilgili belediye, Ticaret İl Müdürlüğü, İl Tarım ve Orman Müdürlüğü, ticaret ve sanayi odası veya ticaret odası ile ilgili gelişmelerden oluşacaktır. Fiyatlar, Ticaret Bakanlığı'nın olumlu karşılığının alınmasından sonra Türkiye Esnaf ve Sanatkârları Konfederasyonu tarafından onaylanacak. Ancak Bakanlık olumsuz görüşse, Birlik yeni tarife talebini gerekçeleriyle birlikte tekrar Bakanlık görüşüne sunacak. Karar alındıktan sonra onaylanacak olan tarife, Ticaret Bakanlığı'nın olumlu görüşüne bağlı olacaktır. Esnaf ve bireylerin arasında önemli bir denge sağlamak amacıyla kayıtlı bu süreç, fiyatların adil ve düzenli bir şekilde belirlenmesini sağlayacak. Bu düzenleme, esnafın gelirini korurken, kişilere uygun fiyatlar sunmayı hedefledi.    
Türkiye Esnaf ve Sanatkârları Konfederasyonu'nun ilgili yönetmeliği Resmi Gazete'de yayımlandı.

Türkiye Esnaf ve Sanatkârları Konfederasyonu'nun ilgili yönetmeliği Resmi Gazete'de yayımlandı. Buna göre ekmek ve simit fiyatlarının belirlenmesi genel kurul tarafından kurulacak.

Bu komisyon, ilgili belediye, Ticaret İl Müdürlüğü, İl Tarım ve Orman Müdürlüğü, ticaret ve sanayi odası veya ticaret odası ile ilgili gelişmelerden oluşacaktır. Fiyatlar, Ticaret Bakanlığı'nın olumlu karşılığının alınmasından sonra Türkiye Esnaf ve Sanatkârları Konfederasyonu tarafından onaylanacak.

Ancak Bakanlık olumsuz görüşse, Birlik yeni tarife talebini gerekçeleriyle birlikte tekrar Bakanlık görüşüne sunacak. Karar alındıktan sonra onaylanacak olan tarife, Ticaret Bakanlığı'nın olumlu görüşüne bağlı olacaktır.

Esnaf ve bireylerin arasında önemli bir denge sağlamak amacıyla kayıtlı bu süreç, fiyatların adil ve düzenli bir şekilde belirlenmesini sağlayacak. Bu düzenleme, esnafın gelirini korurken, kişilere uygun fiyatlar sunmayı hedefledi.

 

 

Habere ifade bırak !
Habere ait etiket tanımlanmamış.
Okuyucu Yorumları (0)

Yorumunuz başarıyla alındı, inceleme ardından en kısa sürede yayına alınacaktır.

Yorum yazarak Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve ordumanset.net sitesine yaptığınız yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan tüm yorumlardan site yönetimi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
Sitemizden en iyi şekilde faydalanabilmeniz için çerezler kullanılmaktadır, sitemizi kullanarak çerezleri kabul etmiş saylırsınız.