ALTINORDU'DA SULAR YARIN GELECEK

Gündem 11.07.2023 - 17:36, Güncelleme: 11.07.2023 - 17:36 6093+ kez okundu.
 

ALTINORDU'DA SULAR YARIN GELECEK

Ordu’nun Altınordu ilçesinde içme suyu ana isale hattının Melet Irmağı güzergahındaki bölümünde, aşırı yağışlardan dolayı kopma meydan gelmişti.

Ordu’nun Altınordu ilçesinde içme suyu ana isale hattının Melet Irmağı güzergahındaki bölümünde, aşırı yağışlardan dolayı kopma meydan gelmişti. Kopma sonucu ilçede 2 gün boyunca su kesintisinin yaşanacağı duyurusu yapılmıştı. Duyuruda şu ifadelere yer verildi;“10.07.2023 Pazartesi günü saat 17.00 sıralarında Altınordu ilçesi içme suyu ana isale hattının Melet Irmağı güzergahındaki bölümünde, aşırı yağışların sebep olduğu kıyı oyulması nedeniyle kopma meydana gelmiştir. Melet Irmağı’ndaki su seviyesi 11.07.2023 (bugün) sabah saatlerinde düşmüştür. Bugün sabah 07.00 itibari ile dolgu işlemlerine başlanılmıştır. Dolgu işlemlerinin bugün saat 14.00’e kadar tamamlanması öngörülüyor. Dolgu tamamlandıktan sonra boru montaj işlemine başlanacak. Boru montajının yaklaşık 4 saat sürmesi ve bugün saat 18.00’de tamamlanması planlanıyor. Suyun arıtma tesisine ulaşması, arıtılması, depoların dolması için yaklaşık 18 saatlik süre öngörülmektedir. (12.07.2023 Çarşamba günü saat: 12.00) Depolar dolduktan sonra suyun şebekeye verilmesi ve kullanıma bağlı olarak alt kotlardan itibaren şebekenin dolması gerekmektedir. Su kesintisinden Altınordu ilçe merkezinin tamamı etkilenmektedir. Kamuoyuna saygıyla duyurulur."
Ordu’nun Altınordu ilçesinde içme suyu ana isale hattının Melet Irmağı güzergahındaki bölümünde, aşırı yağışlardan dolayı kopma meydan gelmişti.

Ordu’nun Altınordu ilçesinde içme suyu ana isale hattının Melet Irmağı güzergahındaki bölümünde, aşırı yağışlardan dolayı kopma meydan gelmişti.
Kopma sonucu ilçede 2 gün boyunca su kesintisinin yaşanacağı duyurusu yapılmıştı.

Duyuruda şu ifadelere yer verildi;“10.07.2023 Pazartesi günü saat 17.00 sıralarında Altınordu ilçesi içme suyu ana isale hattının Melet Irmağı güzergahındaki bölümünde, aşırı yağışların sebep olduğu kıyı oyulması nedeniyle kopma meydana gelmiştir.

Melet Irmağı’ndaki su seviyesi 11.07.2023 (bugün) sabah saatlerinde düşmüştür. Bugün sabah 07.00 itibari ile dolgu işlemlerine başlanılmıştır. Dolgu işlemlerinin bugün saat 14.00’e kadar tamamlanması öngörülüyor. Dolgu tamamlandıktan sonra boru montaj işlemine başlanacak. Boru montajının yaklaşık 4 saat sürmesi ve bugün saat 18.00’de tamamlanması planlanıyor. Suyun arıtma tesisine ulaşması, arıtılması, depoların dolması için yaklaşık 18 saatlik süre öngörülmektedir. (12.07.2023 Çarşamba günü saat: 12.00) Depolar dolduktan sonra suyun şebekeye verilmesi ve kullanıma bağlı olarak alt kotlardan itibaren şebekenin dolması gerekmektedir. Su kesintisinden Altınordu ilçe merkezinin tamamı etkilenmektedir. Kamuoyuna saygıyla duyurulur."

Ordu HABERİ

Habere ifade bırak !
Habere ait etiket tanımlanmamış.
Okuyucu Yorumları (0)

Yorumunuz başarıyla alındı, inceleme ardından en kısa sürede yayına alınacaktır.

Yorum yazarak Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve ordumanset.net sitesine yaptığınız yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan tüm yorumlardan site yönetimi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
Sitemizden en iyi şekilde faydalanabilmeniz için çerezler kullanılmaktadır, sitemizi kullanarak çerezleri kabul etmiş saylırsınız.