Vali Erol, Dereceye Giren Öğrencileri Kutladı

Gündem 06.06.2024 - 17:33, Güncelleme: 06.06.2024 - 17:34 2835 kez okundu.
 

Vali Erol, Dereceye Giren Öğrencileri Kutladı

Vali Muammer Erol, TÜBİTAK Proje Yarışmalarında dereceye giren öğrencileri, İl Milli Eğitim Müdürü Mehmet Fatih Vargeloğlu ve proje danışmanı öğretmenlerle birlikte kabul etti.

Vali Muammer Erol, TÜBİTAK Proje Yarışmalarında dereceye giren öğrencileri, İl Milli Eğitim Müdürü Mehmet Fatih Vargeloğlu ve proje danışmanı öğretmenlerle birlikte kabul etti. TÜBİTAK tarafından düzenlenen, TÜBİTAK 2204-A ve 2204-B Araştırma Projeleri Yarışması hakkında Vali Muammer Erol’a bilgi veren İl Milli Eğitim Müdürü Mehmet Fatih Vargeloğlu, “2204-B Ortaokul Öğrencileri Araştırma Projeleri Yarışması’nın amacı, ortaokul öğrenimine devam etmekte olan öğrencileri temel, sosyal ve uygulamalı bilim alanlarında çalışmalar yapmaya teşvik etmek, çalışmalarını yönlendirmek ve mevcut bilimsel çalışmalarının gelişimine katkı sağlamaktır. Yarışmalar; Biyoloji, Fizik, Coğrafya, Kimya, Teknolojik Tasarım, Değerler Eğitimi, Türkçe, Matematik, Tarih ve Yazılım olmak üzere 10 ana alanda düzenlenmektedir.  2204-B Ortaokul Öğrencileri Araştırma Projeleri Yarışması bölge finallerine ilimizden 14 proje ile katılım sağlanmış ve ilimizden 3 Bölge Birinciliği, 2 Bölge İkinciliği ve 3 Bölge Üçüncülüğü dereceleri elde edilmiştir” dedi. İlimizin de yer aldığı 2204-A Lise Öğrencileri Araştırma Projeleri Yarışması bölge finallerine ise 16 proje ile katılım sağlandığını söyleyen Vargeloğlu, ”İlimizde, 6 Bölge Birinciliği, 1 Bölge İkinciliği ve 2 Bölge Üçüncülüğü dereceleri elde edilmiştir. Bölge Birinciliği kazanan öğrencilerimiz, 26-30 Mayıs tarihlerinde Ankara’da gerçekleştirilen Türkiye Finallerinde yer alarak ilimizden, 1 Türkiye İkinciliği ve 2 Teşvik Ödülü dereceleri elde edilmiştir” şeklinde konuştu. Vali Muammer Erol, TÜBİTAK Proje Yarışmasında derece elde eden öğrencileri başarılarından dolayı kutlayarak, ”Elde etmiş olduğunuz bu başarı bizleri gururlandırdı. Başarılarınızın devamını diliyorum ve hepinizi ayrı ayrı tebrik ediyorum” diye konuştu.           Reklam      
Vali Muammer Erol, TÜBİTAK Proje Yarışmalarında dereceye giren öğrencileri, İl Milli Eğitim Müdürü Mehmet Fatih Vargeloğlu ve proje danışmanı öğretmenlerle birlikte kabul etti.
Vali Muammer Erol, TÜBİTAK Proje Yarışmalarında dereceye giren öğrencileri, İl Milli Eğitim Müdürü Mehmet Fatih Vargeloğlu ve proje danışmanı öğretmenlerle birlikte kabul etti.

TÜBİTAK tarafından düzenlenen, TÜBİTAK 2204-A ve 2204-B Araştırma Projeleri Yarışması hakkında Vali Muammer Erol’a bilgi veren İl Milli Eğitim Müdürü Mehmet Fatih Vargeloğlu, “2204-B Ortaokul Öğrencileri Araştırma Projeleri Yarışması’nın amacı, ortaokul öğrenimine devam etmekte olan öğrencileri temel, sosyal ve uygulamalı bilim alanlarında çalışmalar yapmaya teşvik etmek, çalışmalarını yönlendirmek ve mevcut bilimsel çalışmalarının gelişimine katkı sağlamaktır. Yarışmalar; Biyoloji, Fizik, Coğrafya, Kimya, Teknolojik Tasarım, Değerler Eğitimi, Türkçe, Matematik, Tarih ve Yazılım olmak üzere 10 ana alanda düzenlenmektedir.  2204-B Ortaokul Öğrencileri Araştırma Projeleri Yarışması bölge finallerine ilimizden 14 proje ile katılım sağlanmış ve ilimizden 3 Bölge Birinciliği, 2 Bölge İkinciliği ve 3 Bölge Üçüncülüğü dereceleri elde edilmiştir” dedi.

İlimizin de yer aldığı 2204-A Lise Öğrencileri Araştırma Projeleri Yarışması bölge finallerine ise 16 proje ile katılım sağlandığını söyleyen Vargeloğlu, ”İlimizde, 6 Bölge Birinciliği, 1 Bölge İkinciliği ve 2 Bölge Üçüncülüğü dereceleri elde edilmiştir. Bölge Birinciliği kazanan öğrencilerimiz, 26-30 Mayıs tarihlerinde Ankara’da gerçekleştirilen Türkiye Finallerinde yer alarak ilimizden, 1 Türkiye İkinciliği ve 2 Teşvik Ödülü dereceleri elde edilmiştir” şeklinde konuştu.

Vali Muammer Erol, TÜBİTAK Proje Yarışmasında derece elde eden öğrencileri başarılarından dolayı kutlayarak, ”Elde etmiş olduğunuz bu başarı bizleri gururlandırdı. Başarılarınızın devamını diliyorum ve hepinizi ayrı ayrı tebrik ediyorum” diye konuştu.
 
 
 
 
 
Reklam
 
 
 
Habere ifade bırak !
Habere ait etiket tanımlanmamış.
Okuyucu Yorumları (0)

Yorumunuz başarıyla alındı, inceleme ardından en kısa sürede yayına alınacaktır.

Yorum yazarak Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve ordumanset.net sitesine yaptığınız yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan tüm yorumlardan site yönetimi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
Sitemizden en iyi şekilde faydalanabilmeniz için çerezler kullanılmaktadır, sitemizi kullanarak çerezleri kabul etmiş saylırsınız.