ÖZEL İDARE MÜZE OLUYOR

Siyaset 18.03.2014 - 20:05, Güncelleme: 15.06.2023 - 07:39 3231+ kez okundu.
 

ÖZEL İDARE MÜZE OLUYOR

AK Parti Altınordu Belediye Başkan Adayı Engin Tekintaş, 30 Mart tarihinden itibaren kapatılacak olan İl Özel İdare’nin, özel bir çalışma neticesinde “Müze” olarak yaşatılacağını söyledi.

AK Parti Altınordu İlçe Belediye Başkan Adayı Engin Tekintaş, 30 Mart tarihinde yapılacak seçimlerin ardından kapatılacak olan İl Özel İdaresi’nin Türkiye’de bir ilk olacak “İl Özel İdare Müzesi” ile yaşatılacağını söyledi. Daha önceki tarihlerde NAFA, YSE ve Köy Hizmetleri adıyla  bugüne kadar kullanılan araçların, ekipmanların sergilendiği,  geçmişten günümüze müzesini hayata geçirmek istediklerini söyleyerek bu projenin Türkiye’de daha önce uygulanmadığı ifade etti. Ordu’nun Büyükşehir statüsüne kavuşmasıyla birlikte 30 Marttan itibaren kapatılacak olan İl Özel İdaresi için Engin Tekintaş önemli bir proje hazırladıklarını belirterek bu projenin detaylarını şöyle açıkladı.Hayat geçtiği takdirde Türkiye’de ilk olma özelliğine sahip olacak müzede İl Özel İdaresinin ilk günlerinden bugünlere kadar geldiği zaman içerisinde kullanılan araçlar, tarihi ekipmanlar, tespit edilen kurum müdürleri ve meclis üyeleri halkın ziyaretine sunulacak. “İl Özel İdare 31 Mart tarihi itibari ile kapanmış olacak. Dolayısıyla görevi sonlandırılmış, yeni bir fonksiyon verilerek Büyükşehir Belediyesi olarak çalışmaya devam edecek. Yüz yıla yakındır hizmet eden böyle bir kurumun,  geçmişte ne vardı denildiğinde gösterebilecek bir proje  ile yarınlara taşımayı hedefliyoruz. Oluşturacağımız  İl Özel İdare Müze’sinde, geçmişte bize bu hizmetleri sunmuş olan makine ve ekipman olarak tarihte ne var ne yok hepsini sergileyebileceğimiz özel bir mekan  tasarlıyoruz. Geçmişte Meclis Başkanı olarak da görev yaptığımız bu kurumun yaşatılması adına çalışmalar yapacağız. Allah nasip ederse bu kurumun geleceğe dönük yüzünde, geçmişte ne vardı denildiğinde hatırlatacak bir müze çalışmasını gerçekleştireceğiz” şeklinde konuştu. Çalışmalar esnasında meydana gelen kazalarda hayatını kaybeden personellere de müze içerisinde özel bir yer ayıracaklarını belirten Engin Tekintaş, böylelikle en azından onların ailelerine güzel bir hatıra bırakmış ve o değerli çalışma arkadaşlarımızı unutmadığımızı göstermiş oluruz dedi. 18 Mart Çanakkale Zaferi ve Şehitlerini Anma Günü dolayısıyla Türkiye Muharip Gaziler Derneği Ordu Şubesi’ni ziyaret eden Engin Tekintaş, burada yaptığı konuşmasında, şehit ailelerinin, gazilerin ve yakınlarının faydalanması üzere, projesi hazırlanan Fuar ve Kongre Merkezi’nde yer alan tarihi 14 evin bir tanesinin derneğe tahsis edileceğini söyledi. Ardından Karşıyaka Mahallesi’nde esnaf ve vatandaşlarla bir araya gelen AK Parti Altınordu Belediye Başkan Adayı Engin Tekintaş, her mahallede yaşam standartlarını arttıracak özel projeler hazırladıklarını, geçmişin kötü izlerini Ak Belediyecilik ile sileceklerini söyledi.
AK Parti Altınordu Belediye Başkan Adayı Engin Tekintaş, 30 Mart tarihinden itibaren kapatılacak olan İl Özel İdare’nin, özel bir çalışma neticesinde “Müze” olarak yaşatılacağını söyledi.

AK Parti Altınordu İlçe Belediye Başkan Adayı Engin Tekintaş, 30 Mart tarihinde yapılacak seçimlerin ardından kapatılacak olan İl Özel İdaresi’nin Türkiye’de bir ilk olacak “İl Özel İdare Müzesi” ile yaşatılacağını söyledi. Daha önceki tarihlerde NAFA, YSE ve Köy Hizmetleri adıyla  bugüne kadar kullanılan araçların, ekipmanların sergilendiği,  geçmişten günümüze müzesini hayata geçirmek istediklerini söyleyerek bu projenin Türkiye’de daha önce uygulanmadığı ifade etti.

Ordu’nun Büyükşehir statüsüne kavuşmasıyla birlikte 30 Marttan itibaren kapatılacak olan İl Özel İdaresi için Engin Tekintaş önemli bir proje hazırladıklarını belirterek bu projenin detaylarını şöyle açıkladı.
Hayat geçtiği takdirde Türkiye’de ilk olma özelliğine sahip olacak müzede İl Özel İdaresinin ilk günlerinden bugünlere kadar geldiği zaman içerisinde kullanılan araçlar, tarihi ekipmanlar, tespit edilen kurum müdürleri ve meclis üyeleri halkın ziyaretine sunulacak.
 “İl Özel İdare 31 Mart tarihi itibari ile kapanmış olacak. Dolayısıyla görevi sonlandırılmış, yeni bir fonksiyon verilerek Büyükşehir Belediyesi olarak çalışmaya devam edecek. Yüz yıla yakındır hizmet eden böyle bir kurumun,  geçmişte ne vardı denildiğinde gösterebilecek bir proje  ile yarınlara taşımayı hedefliyoruz. Oluşturacağımız  İl Özel İdare Müze’sinde, geçmişte bize bu hizmetleri sunmuş olan makine ve ekipman olarak tarihte ne var ne yok hepsini sergileyebileceğimiz özel bir mekan  tasarlıyoruz. Geçmişte Meclis Başkanı olarak da görev yaptığımız bu kurumun yaşatılması adına çalışmalar yapacağız. Allah nasip ederse bu kurumun geleceğe dönük yüzünde, geçmişte ne vardı denildiğinde hatırlatacak bir müze çalışmasını gerçekleştireceğiz” şeklinde konuştu. 
Çalışmalar esnasında meydana gelen kazalarda hayatını kaybeden personellere de müze içerisinde özel bir yer ayıracaklarını belirten Engin Tekintaş, böylelikle en azından onların ailelerine güzel bir hatıra bırakmış ve o değerli çalışma arkadaşlarımızı unutmadığımızı göstermiş oluruz dedi.

18 Mart Çanakkale Zaferi ve Şehitlerini Anma Günü dolayısıyla Türkiye Muharip Gaziler Derneği Ordu Şubesi’ni ziyaret eden Engin Tekintaş, burada yaptığı konuşmasında, şehit ailelerinin, gazilerin ve yakınlarının faydalanması üzere, projesi hazırlanan Fuar ve Kongre Merkezi’nde yer alan tarihi 14 evin bir tanesinin derneğe tahsis edileceğini söyledi. Ardından Karşıyaka Mahallesi’nde esnaf ve vatandaşlarla bir araya gelen AK Parti Altınordu Belediye Başkan Adayı Engin Tekintaş, her mahallede yaşam standartlarını arttıracak özel projeler hazırladıklarını, geçmişin kötü izlerini Ak Belediyecilik ile sileceklerini söyledi.

Habere ifade bırak !
Habere ait etiket tanımlanmamış.
Okuyucu Yorumları (0)

Yorumunuz başarıyla alındı, inceleme ardından en kısa sürede yayına alınacaktır.

Yorum yazarak Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve ordumanset.net sitesine yaptığınız yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan tüm yorumlardan site yönetimi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
Sitemizden en iyi şekilde faydalanabilmeniz için çerezler kullanılmaktadır, sitemizi kullanarak çerezleri kabul etmiş saylırsınız.