ORDU MELET IRMAĞI’NDA ISLAH ÇALIŞMALARI DEVAM EDİYOR

Gündem 23.06.2021 - 19:11, Güncelleme: 15.06.2023 - 07:39 4336+ kez okundu.
 

ORDU MELET IRMAĞI’NDA ISLAH ÇALIŞMALARI DEVAM EDİYOR

Tarım ve Orman Bakanlığı Devlet Su İşleri (DSİ) Genel Müdürlüğü Ordu’ya yaptığı yatırımlarla vatandaşlarımıza içme ve kullanma suyu temin etmeye ve derelerdeki taşkın riskini azaltmaya devam ediyor.

Tarım ve Orman Bakanlığı Devlet Su İşleri (DSİ) Genel Müdürlüğü Ordu’ya yaptığı yatırımlarla vatandaşlarımıza içme ve kullanma suyu temin etmeye ve derelerdeki taşkın riskini azaltmaya devam ediyor. Ordu ilimizde Devlet Su İşleri Genel Müdürlüğü olarak, baraj ve göletlerin yanı sıra ıslah çalışmalarıyla da vatandaşlarımıza hizmet etmeye devam ediyoruz. Ordu-Altınordu Melet Irmağı makinalı çalışmaları ile ilgili yazılı açıklama yapan DSİ Genel Müdürü Kaya Yıldız, “Ordu İli Altınordu İlçesinde bulunan Orta Karadeniz ile Doğu Karadeniz Bölgesi sınırını oluşturan Melet Irmağı’ndaki rüsubatın temizlenmesi için 2019 yılı Ağustos ayında idari imkânlarla çalışma başlatılmış ve 150-200 metre genişlikteki dere yatağında geçici çalışma yolları oluşturulmuştur. Devam etmekte olan makinalı çalışmalarla dere yatağından çıkarılan yaklaşık 1,5 milyon m³ malzemenin bir kısmı ile mevcut seddeler güçlendirilmekte ve topuk teşkil edilmektedir. Çalışmaların tamamlanmasıyla Melet Irmağı kentin önemli çekim merkezlerinden biri olacak” dedi. Çalışmalarda; 2 adet paletli ekskavatör (dragline – sallama kepçe), 1 adet greyder, 3 adet kamyon, 1 akaryakıt tankeri görev yapmaktadır. Bu çalışmalar esnasında görevli mühendis, tekniker, operatör ve şoför toplam 10 adet DSİ personeli etkin olarak çalışmaktadır.    
Tarım ve Orman Bakanlığı Devlet Su İşleri (DSİ) Genel Müdürlüğü Ordu’ya yaptığı yatırımlarla vatandaşlarımıza içme ve kullanma suyu temin etmeye ve derelerdeki taşkın riskini azaltmaya devam ediyor.

Tarım ve Orman Bakanlığı Devlet Su İşleri (DSİ) Genel Müdürlüğü Ordu’ya yaptığı yatırımlarla vatandaşlarımıza içme ve kullanma suyu temin etmeye ve derelerdeki taşkın riskini azaltmaya devam ediyor. Ordu ilimizde Devlet Su İşleri Genel Müdürlüğü olarak, baraj ve göletlerin yanı sıra ıslah çalışmalarıyla da vatandaşlarımıza hizmet etmeye devam ediyoruz.

Ordu-Altınordu Melet Irmağı makinalı çalışmaları ile ilgili yazılı açıklama yapan DSİ Genel Müdürü Kaya Yıldız, “Ordu İli Altınordu İlçesinde bulunan Orta Karadeniz ile Doğu Karadeniz Bölgesi sınırını oluşturan Melet Irmağı’ndaki rüsubatın temizlenmesi için 2019 yılı Ağustos ayında idari imkânlarla çalışma başlatılmış ve 150-200 metre genişlikteki dere yatağında geçici çalışma yolları oluşturulmuştur. Devam etmekte olan makinalı çalışmalarla dere yatağından çıkarılan yaklaşık 1,5 milyon m³ malzemenin bir kısmı ile mevcut seddeler güçlendirilmekte ve topuk teşkil edilmektedir. Çalışmaların tamamlanmasıyla Melet Irmağı kentin önemli çekim merkezlerinden biri olacak” dedi.

Çalışmalarda; 2 adet paletli ekskavatör (dragline – sallama kepçe), 1 adet greyder, 3 adet kamyon, 1 akaryakıt tankeri görev yapmaktadır. Bu çalışmalar esnasında görevli mühendis, tekniker, operatör ve şoför toplam 10 adet DSİ personeli etkin olarak çalışmaktadır.

 

 

Habere ifade bırak !
Habere ait etiket tanımlanmamış.
Okuyucu Yorumları (0)

Yorumunuz başarıyla alındı, inceleme ardından en kısa sürede yayına alınacaktır.

Yorum yazarak Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve ordumanset.net sitesine yaptığınız yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan tüm yorumlardan site yönetimi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
Sitemizden en iyi şekilde faydalanabilmeniz için çerezler kullanılmaktadır, sitemizi kullanarak çerezleri kabul etmiş saylırsınız.