OKTAY ÇANAK NE SÖZ VERDİYSEK YERİNE GETİRECEĞİZ
OKTAY ÇANAK NE SÖZ VERDİYSEK YERİNE GETİRECEĞİZ
AK Parti Ordu Milletvekili ve 2. sıra milletvekili adayı Oktay Çanak, 4 Ekim tarihinde açıklanan seçim beyannamesinin arkasında olduklarını belirterek, Ne söz verdiysek yerine getireceğiz dedi.
AK Parti Ordu Milletvekili ve 2. sıra milletvekili adayı Oktay Çanak, 4 Ekim tarihinde açıklanan seçim beyannamesinin arkasında olduklarını belirterek, Ne söz verdiysek yerine getireceğiz dedi.
Başbakan Ahmet Davutoğlu tarafından açıklanan seçim beyannamesinin kendilerini de heyecanlandırdığını belirten Oktay Çanak, özellikle gençler, çalışan ve emekli kesimin sosyal denge çıtalarını yükselttiklerini belirtti. Asgari ücretin 1300 liraya çıkarılması, emeklilere yılda bir maaş ikramiye verilmesi, çalışan kesim, kadın, aile, esnaf, KOBİ, çiftçi kesimlerinin her yönden çağdaş yaşam standartlarına kavuşturulması için imkanların arttırıldığını kaydeden Çanak, şu açıklamayı yaptı:
“Fazla söze gerek yok.Bu seçim genciyle yaşlısıyla, erkeğiyle kadınıyla, annesiyle çocuğuyla Türkiye'nin kazanacağı bir seçim olacak. AK Parti bu hizmetleri yerine getiremez diyenler bilsinlerki, biz gemiyi karadan yürütüp İstanbul'u fetheden bir ecdadın torunlarıyız. AK Parti bu hizmetleri yerine getiremez diyenler bilsinlerki, biz o kutlu fetih İstanbul'da denizin altından araçları geçiren bir milletiz. AK Parti bu hizmetleri yerine getiremez diyenler bilsinlerki; AK Parti milletin partisidir. Milletten gelen millete gider. AK Parti’nin farkı, bugüne kadar ne söz verdiyse yerine getirmiş olmasıdır. 1 Kasım'da inşaallah yine milletimiz kazanacak. Sonuç olarak; 1 Kasım 2015, Allah’ın izniyle yeni yine yeniden AK Parti iktidarının, milletin iktidarının olacağı gün olacaktır”
BEYANNAME 12 BAŞLIKTAN OLUŞUYOR
Başbakan Davutoğlu tarafından geniş katılımlı bir toplantıyla açıklanan seçim beyannamesinde 12 başlık bulunuyor. İşte seçim beyannamesinde bulunan başlıklar;
1- ÇİFTÇİ VAATLERİ
Yemde ve gübrede KDV kaldırılacak. Genç çiftçilere proje karşılığında 30 bin lira karşılıksız destek verilecek. Seraların modernizasyonu için faizsiz kredi verilecek. Seraların elektrik fiyatları, sulama suyu elektrik fiyatlarına çekilecek. 2019 yılına kadar 10 milyon dekar ilave arazi sulanabilir hale getirilecek. Koyun ve keçi yetiştiriliciğine yönelik teşvikler artırılacak.
2- AİLE VE ÇOCUKLAR
Sosyal hizmete ihtiyacı olan ailelere sosyal hizmet uzmanı tahsis edilecek. Belediyelere kreş açma zorunluluğu getirilecek. Çocuk hizmetlerinde koğuş sistemi yerine ev ortamına geçiş sağlanacak. Tasarruf eğilimi teşvik edilecek, ev almak için konut hesabı açan ve yüzde 25 peşinat biriktiren vatandaşlara yüzde 15 kamu katkısı sağlanacak. Doğum yapan annelere, ilk çocuk için 300, ikinci çocuk için 400 ve üç çocuk ve üstü için 600 TL ödenecek.
3- ÇALIŞAN KESİM
Bireysel emeklilik tasarruflarında yüzde 25 devlet desteği devam edecek. Asgari ücret 1.300 TL'ye çıkarılacak. Tehlikeli işlerde asgari ücretlerde farklılaştırma sağlanacak. Halihazırda 51 ilde uygulanan yüzde 6 oranındaki işveren sigorta pirimi için yapılan indirimde 10 işçi zorunluluğu kaldırılacak. Taşeronlarda, asıl işlerde çalışanların kamuda istihdam edilecek. Polislerin 2.200 olan göstergeleri 3.000 bine çıkarılacak. Yatırım mallarının ve ara malların vadeli ithalatında KKDF oranı yüzde 6'dan sıfıra indirilecek.
4- EMEKLİLER
Temmuz ayındaki seyyanen artıştan yararlanamayan işçi ve Bağkur emeklilerine 100 lire seyyanen zam yapılacak. Bağkur Sigortalısı esnafın emekli aylıklarından kesilen prim kesintisi tamamen kaldırılacak. TOKİ eliyle, emeklilere ve asgari ücretlilere daha uygun şartlarla ev sahibi yapılacak.
5- ESNAF VE KOBİLER
30 bin liraya kadar faizsiz kredi desteği verilecek. Emek yoğun sektörlerde yatırımcıların talebi halinde, sembolik kira bedeliyle anahtar teslimi fabrikalar inşa edilecek. Basit usulde vergilendirilen esnaftan 8 bin liraya kadar olan yıllık kazançtan vergi alınmayacak.
6- KÜLTÜR SANAT
Fikri mülkiyet hakları, yasal altyapısıyla güçlendirilecek. Vakıf geleneği yaygınlaştırılarak, korunması sağlanacak. Şehirlerde AVM benzeri, ticari faaliyet alanlarında kültürel faaliyet alanlarının oluşturulmesi teşvik edilecek. Yapımı Türkiye'de gerçekleştirilecek yabancı filmlerden vergi alınmayacak.
7- MUTLU ŞEHİRLER
Dikey değil yatay yapılaşma teşvik edilecek. Hayvan bakım merkezleri ve hastaneler teşvik edilecek. İmar değişikliğinden oluşan değer artışından kamunun pay almasını sağlayacak düzenlemeler yapılacak. Alt gelir gruplarının konuta erişiminin sağlanması için finansman yöntemleri çeşitlendirilecek. HES'lere yönelik çevre duyarlılığı en üst düzeyde hayata geçirilecek. Su kaynakları korunacak. 5 yıllık dönemde orman çiftçisi için ceviz, badem, fıstık çamı gibi meyveli orman ağaçları dikilecek.
8- KADINLAR
Kadınların, toplum faaliyetlerinin karar alma mekanizmalarındaki katılım düzeyleri artırılacak. Kadın girişimcilerin 100 bin TL'ye kadar 5 yıl vadeli kullanacakları krediler için Kredi Garanti Fonu aracılığıyla yüzde 85 oranında kefalet imkanı sağlanmaya devam edilecek. Kadın çalışanların doğuma bağlı olarak, ilk çocukta 2, ikinci çocukta 4 ve üçüncü ve üzerindeki çocuklarda ise 6 ay yarı zamanlı çalışma hakkı tanınacak.
9- GENÇLER
Seçilme hakkı 18'e inecek. Ücretsiz internet erişimi sağlanacak. Kendi işini kurmak isteyen genç girişimciye, projesi karşılığında 50 bin lira karşılıksız, 100 bin lira faizsiz kredi verilecek. Yeni iş kuranlar üç yıl boyunca gelir vergisinden muaf tutulacak. Öğrenim gören öğrencilerin, pasaport harçları kaldırılacak. THY'nin yurt içi uçuşlarında yüzde 20, yurtdışı uçuşlarında ise yüzde 25 indirime devam edilecek. GENÇDES sayesinde gençlerin, kısa film, kitap, dergi ve sanatsal faaliyetleri karşılıksız desteklenecek.
10- EĞİTİM
İkili eğitime son verilerek tüm okullarda tam gün eğitim-öğretim yaygınlaştırılacak. Öğrencilere, yazılı ve sözlü iletişim kurabilecek düzeyle yabancı dil eğitimine öncelik verilecek. Her ortaöğretim mezunu öğrencinin, bir spor dalında lisans alabilecek düzeyde olması ve mezunların bir müzik enstrümanını belli bir düzeyde çalabilecek düzeyde eğitim alması sağlanacak. Öğretmen akademisi kurulacak. Sınav baskısının azaltılabilmesi için yükseköğretime geçişte sınavların bir yıla yayılması sağlanacak.
11- ENGELLİLER
Engellilerin bilgi ve iletişim teknolojilerine erişim imkanları artırılacak. Engellilere yönelik özel bilgi ve iletişim teknolojileri yazılım ve donanımları yaygınlaştırılacak. Engelli bakımı, eğitimi ve istihdamına yönelik destekler sürdürülecek. Engelli Yaşam Merkezleri kurulacak.
12- SAĞLIK
Koruyucu hekimlik geliştirilecek. Aile hekimlerinin hasta sayısı 3 binin altına düşürülecek. Evde bakım hizmetleri geliştirilecek. 29 sağlık bölgesinde 56 bin yatak kapasiteli şehir hastaneleri hizmete açılacak. Uyuşturucuyla mücadele için rehabilitasyon sistemleri güçlendirilecek. Milli aşı projesi ile milli aşı üretilecek. Tütün kullanımı, alkol ve uyuşturucu bağımlılığı ile etkin mücadele yapılacak. Obezite ile mücadele edilecek. Sağlıklı yaşam için 1 milyon bisiklet dağıtılacak.
Yorumunuz başarıyla alındı, inceleme ardından en kısa sürede yayına alınacaktır.