ODÜ ENGELLİLER HAFTASINDA EMPATİ İSTASYONU STANDI

Eğitim 15.05.2015 - 11:58, Güncelleme: 15.06.2023 - 07:39 3814+ kez okundu.
 

ODÜ ENGELLİLER HAFTASINDA EMPATİ İSTASYONU STANDI

Üniversitemiz İkizce Meslek Yüksekokulu Terapi ve Rehabilitasyon Bölümü tarafından ODÜ Cumhuriyet Yerleşkesinde "Engelliler Haftası" etkinlikleri çerçevesinde "Empati İstasyonu Standı" kuruldu.

Engellilerin yaşadığı sorunların daha iyi anlaşılabilmesi adına kurulan empati istasyonunda akademisyenler ve öğrenciler kimi zaman tekerlekli sandalye kullanarak kimi zamanda gözleri bağlı şekilde ellerindeki bastonla içinde engeller bulunan parkuru tamamlamaya çalıştılar. Parkuru geçme esnasında yaşadıklarını ise küçük not kağıtlarına yazarak panoya astılar. Engelli vatandaşların yaşamlarında karşılaştıkları sorunlara dikkat çekmek ve toplumda duyarlılığın oluşmasına katkı sağlamak amacıyla yapılan etkinlik çerçevesinde Üniversitemiz Rektörü Prof. Dr. Tarık Yarılgaç, Eğitim Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Şevket Metin Kara, Ünye İktisadi ve İdari Bilimler Fakültesi Prof. Dr. Güven Murat, İkizce Meslek Yüksekokulu Müdürü Yrd. Doç. Dr. Alperen Mustafa Yiğit, akademisyenler ve çok sayıda öğrenci de "Empati İstasyonu Standını" ziyaret etti. "İkizce'de 690 engelli vatandaşımız bulunmaktadır." Engelli kişilere karşı daha duyarlı bireylerin oluşması adına yapılan etkinliğin amacına uygun olarak gerçekleştiğini belirten Üniversitemiz Rektörü Prof. Dr. Tarık Yarılgaç, engellilerin toplumla bütünleşme gayretlerini takdir ettiklerini ve onlara yardımcı olabilmek ve toplumda farkındalık oluşturmak adına Ordu Üniversitesi olarak çaba gösterdiklerini belirtti:"Engelli vatandaşlarımızın toplumun birer parçası olduğunu kabul etmek ve onların kendi hayatlarını daha kolay şekilde devam ettirebilmelerini sağlamak duyarlı her vatandaşımızın öz görevi olduğunu düşünüyorum. Engelli olmak öğrenmeye ve üretmeye engel olmadığı gibi, hayatı tüm güzellikleriyle paylaşmak için de mevcut bir engel yoktur. Özellikle Karadeniz Bölgesi'nde engelli vatandaşlarımızın çok olması bizleri bu konuda daha da duyarlı hale getirmektedir. Yaklaşık olarak 690 engelli vatandaşımızın yaşadığı İkizce İlçemizde eğitim öğretim faaliyetlerini sürdüren ve bu konuda toplumda duyarlılık oluşturulmasına önemli katkılar sağlayan İkizce Meslek Yüksekokulu akademisyen ve öğrencilerimiz tarafından hazırlanan bu platform, hem engellilerin günlük yaşamda karşılaştıkları zorlukları benimsetebilmekte hem de onları daha iyi anlayabilmemizi sağlamaktadır. Bu bakımdan standın hazırlanmasında emeği geçen akademisyen ve öğrencilerimize teşekkür ediyorum."Stantta İkizce MYO Terapi ve Rehabilitasyon Bölümü öğrencileri tarafından engelli vatandaşlarımızın bedensel, zihinsel, duyusal ve sosyal yeteneklerini artırmak amacıyla hazırlanan, bilmece ağacından renk eşleştirmeye kadar çok sayıda materyal de ziyaretçiler tarafından ilgiyle incelendi.
Üniversitemiz İkizce Meslek Yüksekokulu Terapi ve Rehabilitasyon Bölümü tarafından ODÜ Cumhuriyet Yerleşkesinde "Engelliler Haftası" etkinlikleri çerçevesinde "Empati İstasyonu Standı" kuruldu.

Engellilerin yaşadığı sorunların daha iyi anlaşılabilmesi adına kurulan empati istasyonunda akademisyenler ve öğrenciler kimi zaman tekerlekli sandalye kullanarak kimi zamanda gözleri bağlı şekilde ellerindeki bastonla içinde engeller bulunan parkuru tamamlamaya çalıştılar. Parkuru geçme esnasında yaşadıklarını ise küçük not kağıtlarına yazarak panoya astılar.
Engelli vatandaşların yaşamlarında karşılaştıkları sorunlara dikkat çekmek ve toplumda duyarlılığın oluşmasına katkı sağlamak amacıyla yapılan etkinlik çerçevesinde Üniversitemiz Rektörü Prof. Dr. Tarık Yarılgaç, Eğitim Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Şevket Metin Kara, Ünye İktisadi ve İdari Bilimler Fakültesi Prof. Dr. Güven Murat, İkizce Meslek Yüksekokulu Müdürü Yrd. Doç. Dr. Alperen Mustafa Yiğit, akademisyenler ve çok sayıda öğrenci de "Empati İstasyonu Standını" ziyaret etti.
"İkizce'de 690 engelli vatandaşımız bulunmaktadır."
Engelli kişilere karşı daha duyarlı bireylerin oluşması adına yapılan etkinliğin amacına uygun olarak gerçekleştiğini belirten Üniversitemiz Rektörü Prof. Dr. Tarık Yarılgaç, engellilerin toplumla bütünleşme gayretlerini takdir ettiklerini ve onlara yardımcı olabilmek ve toplumda farkındalık oluşturmak adına Ordu Üniversitesi olarak çaba gösterdiklerini belirtti:
"Engelli vatandaşlarımızın toplumun birer parçası olduğunu kabul etmek ve onların kendi hayatlarını daha kolay şekilde devam ettirebilmelerini sağlamak duyarlı her vatandaşımızın öz görevi olduğunu düşünüyorum. Engelli olmak öğrenmeye ve üretmeye engel olmadığı gibi, hayatı tüm güzellikleriyle paylaşmak için de mevcut bir engel yoktur. Özellikle Karadeniz Bölgesi'nde engelli vatandaşlarımızın çok olması bizleri bu konuda daha da duyarlı hale getirmektedir. Yaklaşık olarak 690 engelli vatandaşımızın yaşadığı İkizce İlçemizde eğitim öğretim faaliyetlerini sürdüren ve bu konuda toplumda duyarlılık oluşturulmasına önemli katkılar sağlayan İkizce Meslek Yüksekokulu akademisyen ve öğrencilerimiz tarafından hazırlanan bu platform, hem engellilerin günlük yaşamda karşılaştıkları zorlukları benimsetebilmekte hem de onları daha iyi anlayabilmemizi sağlamaktadır. Bu bakımdan standın hazırlanmasında emeği geçen akademisyen ve öğrencilerimize teşekkür ediyorum."
Stantta İkizce MYO Terapi ve Rehabilitasyon Bölümü öğrencileri tarafından engelli vatandaşlarımızın bedensel, zihinsel, duyusal ve sosyal yeteneklerini artırmak amacıyla hazırlanan, bilmece ağacından renk eşleştirmeye kadar çok sayıda materyal de ziyaretçiler tarafından ilgiyle incelendi.

Habere ifade bırak !
Habere ait etiket tanımlanmamış.
Okuyucu Yorumları (0)

Yorumunuz başarıyla alındı, inceleme ardından en kısa sürede yayına alınacaktır.

Yorum yazarak Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve ordumanset.net sitesine yaptığınız yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan tüm yorumlardan site yönetimi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
Sitemizden en iyi şekilde faydalanabilmeniz için çerezler kullanılmaktadır, sitemizi kullanarak çerezleri kabul etmiş saylırsınız.