KÖY, KENT OLUYOR

Siyaset 23.02.2014 - 19:58, Güncelleme: 15.06.2023 - 07:39 3430+ kez okundu.
 

KÖY, KENT OLUYOR

AK Parti Altınordu Belediye Başkan Adayı Engin Tekintaş, büyükşehir sürecinin ardından Altınordu’da 69 köyün mahalleye dönüşmesini değerlendirerek; “Köyler asıl şimdi Kent sıfatına kavuşacak” dedi.

30 Mart’ta yapılacak Mahalli idareler Seçimi kapsamında seçmenlerle buluşmaya devam eden AK Parti Altınordu Belediye Başkan Adayı Engin Tekintaş, miting havasında gerçekleştirdiği gezilerini Artıklı Köyü ile sürdürdü.  Gerçekleşen ziyaretin ardından değerlendirmelerde bulunan Tekintaş, “Mahalleye dönüşen köylerimize yapacağımız yatırımlarla Köy, Kent kimliğine kavuşacak” dedi. Tekintaş şöyle konuştu;   “Köylerimiz mahallelere dönüşüyor. Biz de bu süreçte köylerimizi ziyaret etmeye devam ediyoruz . Köylerde gördüğüm manzara beni çok mutlu etti. Vatandaşlarımızın gösterdiği ilgi bekledikleri hizmete bir an önce kavuşma özleminden kaynaklanıyor.  Mahalleye dönüşen köylerimize yaptığımız ziyaretlerde vatandaşlarımızın beklentilerini yerinde tespit etmiş olduk. Bize özellikle su ve çevre kirliliğini önleyecek çöp toplama işleminin başlayıp başlamayacağı ile ilgili sorular geliyor.  Gerçekleştirdiğimiz ziyaretler kapsamında AK Parti olarak beklentileri karşılamaya hazır olduğumuzu gördük. Halk bize yetkiyi verdiği taktirde 31 Mart itibari ile bu çalışmalarımızı başlatacağız.  Bunun dışında yapmak istediğimiz  diğer projeler de var. Köylerde doğal ortamda yetiştirilen organik ürünler  oluşturulacak “Organik Pazar”larda satışa sunulacak.  Bunun yanı sıra el sanatlarına da büyük önem veriyoruz. Yapılan ürünlerin satışını kuracağımız özel standlarda satışa sunacağız. Satışı gerçekleşen üründen çok az bir miktar alındıktan sonra kalan tutar ürün sahibinin hesabına aktarılacak. Eskiyen köy okullarına yönelik projelerimiz var. İŞKUR’la yapacağımız işbirliği neticesinde özellikle sertifikalı ve iş garantili kurslar düzenleyerek mahalleye dönüşen köylerimizi kent kimliğine kavuşturmuş olacağız” diye ifade etti.
AK Parti Altınordu Belediye Başkan Adayı Engin Tekintaş, büyükşehir sürecinin ardından Altınordu’da 69 köyün mahalleye dönüşmesini değerlendirerek; “Köyler asıl şimdi Kent sıfatına kavuşacak” dedi.

30 Mart’ta yapılacak Mahalli idareler Seçimi kapsamında seçmenlerle buluşmaya devam eden AK Parti Altınordu Belediye Başkan Adayı Engin Tekintaş, miting havasında gerçekleştirdiği gezilerini Artıklı Köyü ile sürdürdü.  Gerçekleşen ziyaretin ardından değerlendirmelerde bulunan Tekintaş, “Mahalleye dönüşen köylerimize yapacağımız yatırımlarla Köy, Kent kimliğine kavuşacak” dedi. Tekintaş şöyle konuştu;  

“Köylerimiz mahallelere dönüşüyor. Biz de bu süreçte köylerimizi ziyaret etmeye devam ediyoruz . Köylerde gördüğüm manzara beni çok mutlu etti. Vatandaşlarımızın gösterdiği ilgi bekledikleri hizmete bir an önce kavuşma özleminden kaynaklanıyor.  Mahalleye dönüşen köylerimize yaptığımız ziyaretlerde vatandaşlarımızın beklentilerini yerinde tespit etmiş olduk. Bize özellikle su ve çevre kirliliğini önleyecek çöp toplama işleminin başlayıp başlamayacağı ile ilgili sorular geliyor.  Gerçekleştirdiğimiz ziyaretler kapsamında AK Parti olarak beklentileri karşılamaya hazır olduğumuzu gördük. Halk bize yetkiyi verdiği taktirde 31 Mart itibari ile bu çalışmalarımızı başlatacağız.  Bunun dışında yapmak istediğimiz  diğer projeler de var. Köylerde doğal ortamda yetiştirilen organik ürünler  oluşturulacak “Organik Pazar”larda satışa sunulacak.  Bunun yanı sıra el sanatlarına da büyük önem veriyoruz. Yapılan ürünlerin satışını kuracağımız özel standlarda satışa sunacağız. Satışı gerçekleşen üründen çok az bir miktar alındıktan sonra kalan tutar ürün sahibinin hesabına aktarılacak. Eskiyen köy okullarına yönelik projelerimiz var. İŞKUR’la yapacağımız işbirliği neticesinde özellikle sertifikalı ve iş garantili kurslar düzenleyerek mahalleye dönüşen köylerimizi kent kimliğine kavuşturmuş olacağız” diye ifade etti.

Habere ifade bırak !
Habere ait etiket tanımlanmamış.
Okuyucu Yorumları (0)

Yorumunuz başarıyla alındı, inceleme ardından en kısa sürede yayına alınacaktır.

Yorum yazarak Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve ordumanset.net sitesine yaptığınız yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan tüm yorumlardan site yönetimi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
Sitemizden en iyi şekilde faydalanabilmeniz için çerezler kullanılmaktadır, sitemizi kullanarak çerezleri kabul etmiş saylırsınız.