Kibele Ordu'ya Dönmek İçin İzin Bekliyor

Gündem 31.08.2023 - 03:01, Güncelleme: 31.08.2023 - 03:01 2886+ kez okundu.
 

Kibele Ordu'ya Dönmek İçin İzin Bekliyor

Ordu'da 2 bin 300 yıllık tarihi Kurul Kalesi'nde gerçekleştirilen kazı çalışmaları sırasında ortaya çıkan Ana Tanrıça Kibele Heykeli'nin İstanbul'daki restorasyon süreci tamamlandı. Ancak Kibele Heykeli'nin sergileneceği uygun bir mekanın olmaması nedeniyle heykelin Ordu'ya getirilmesi şuan için mümkün olmuyor.

Kültür ve Turizm Bakanlığı, Ordu'da bu değerli eserin sergileneceği bir Arkeoloji Müzesi'nin kurulması için eski valilik binasının tahsis edilmesini istedi. Ancak bu teklife Ordu Valiliği olumsuz yanıt verdi. Bakanlık, Ordu Valiliği'nden eski valilik binasının tamamını Arkeoloji Müzesi için tahsis etme talebinde bulundu. Ancak Tuncay Sonel döneminde, bina tamamının değil sadece bir bölümünün müze için kullanılabileceği şeklinde cevap verildi. Bakanlık, bu durum üzerine Arkeoloji Müzesi projesini askıya aldı. Şimdi ise Vali Muammer Erol'un Arkeoloji Müzesi projesini ele alması bekleniyor. Eğer Vali Erol, eski Valilik Binası'nı Kültür ve Turizm Bakanlığı'na tahsis ederse, Ordu'da Karadeniz Bölgesi'nin en büyük Arkeoloji Müzesi kurulabileceği belirtiliyor. Arkeoloji Müzesi'nin hayata geçirilmesiyle birlikte, Ana Tanrıça Kibele Heykeli gibi Ordu'nun pek çok tarihi eseri sergilenme fırsatı bulacak.   Müze Alanı Mahkemede Ancak müze projesinin uygulanacağı yer konusunda yaşanan hukuki anlaşmazlık göz önünde bulundurulmalıdır. Ordu'da müze için ayrılan arazi Altınordu Karşıyaka Mahallesi'nde yer alıyor ve bu alanın mahkemelik bir durumu bulunuyor. Bu sebeple müzenin yapımının maliyet ve zaman açısından zorlu bir süreç olabileceği ifade ediliyor.
Ordu'da 2 bin 300 yıllık tarihi Kurul Kalesi'nde gerçekleştirilen kazı çalışmaları sırasında ortaya çıkan Ana Tanrıça Kibele Heykeli'nin İstanbul'daki restorasyon süreci tamamlandı. Ancak Kibele Heykeli'nin sergileneceği uygun bir mekanın olmaması nedeniyle heykelin Ordu'ya getirilmesi şuan için mümkün olmuyor.

Kültür ve Turizm Bakanlığı, Ordu'da bu değerli eserin sergileneceği bir Arkeoloji Müzesi'nin kurulması için eski valilik binasının tahsis edilmesini istedi. Ancak bu teklife Ordu Valiliği olumsuz yanıt verdi.

Bakanlık, Ordu Valiliği'nden eski valilik binasının tamamını Arkeoloji Müzesi için tahsis etme talebinde bulundu. Ancak Tuncay Sonel döneminde, bina tamamının değil sadece bir bölümünün müze için kullanılabileceği şeklinde cevap verildi.

Bakanlık, bu durum üzerine Arkeoloji Müzesi projesini askıya aldı. Şimdi ise Vali Muammer Erol'un Arkeoloji Müzesi projesini ele alması bekleniyor. Eğer Vali Erol, eski Valilik Binası'nı Kültür ve Turizm Bakanlığı'na tahsis ederse, Ordu'da Karadeniz Bölgesi'nin en büyük Arkeoloji Müzesi kurulabileceği belirtiliyor.

Arkeoloji Müzesi'nin hayata geçirilmesiyle birlikte, Ana Tanrıça Kibele Heykeli gibi Ordu'nun pek çok tarihi eseri sergilenme fırsatı bulacak.

 

Müze Alanı Mahkemede

Ancak müze projesinin uygulanacağı yer konusunda yaşanan hukuki anlaşmazlık göz önünde bulundurulmalıdır. Ordu'da müze için ayrılan arazi Altınordu Karşıyaka Mahallesi'nde yer alıyor ve bu alanın mahkemelik bir durumu bulunuyor. Bu sebeple müzenin yapımının maliyet ve zaman açısından zorlu bir süreç olabileceği ifade ediliyor.

Ordu HABERİ

Habere ifade bırak !
Habere ait etiket tanımlanmamış.
Okuyucu Yorumları (0)

Yorumunuz başarıyla alındı, inceleme ardından en kısa sürede yayına alınacaktır.

Yorum yazarak Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve ordumanset.net sitesine yaptığınız yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan tüm yorumlardan site yönetimi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
Sitemizden en iyi şekilde faydalanabilmeniz için çerezler kullanılmaktadır, sitemizi kullanarak çerezleri kabul etmiş saylırsınız.