KADİR İNANIR PKK'YA ÇAĞRIDA BULUNDU

Yaşam 11.09.2015 - 22:18, Güncelleme: 15.06.2023 - 07:39 4371+ kez okundu.
 

KADİR İNANIR PKK'YA ÇAĞRIDA BULUNDU

Son zamanlarda HDP ve Selahattin Demirtaş’a verdiği destek nedeniyle tepki çeken Ordulu ünlü oyuncu Kadir İnanır’dan bu sefer terör örgütü PKK’ya ‘silah bırak’ çağrısı geldi.

33 ünlüden PKK'ya ateşkes çağrısı. Aralarında Ordulu ünlü sinema sanatçısı ve çözüm sürecinde kurulan Akil İnsanlar Heyeti’nde de bulunan, HDP ve onun Genel Başkanı Selahattin Demirtaş’a verdiği destek nedeniyle sert eleştiriler alan Kadir İnanır’ın da bulunduğu aydın ve sanatçılar 'ateşkes' çağrısı yaptı. Radikal'de yer alan habere göre, aydınların Hükümete ve PKK 'ya yönelik çağrı şöyle: PKK DERHAL SİLAHI SUSTUR Ülkemiz, hızla iç savaş ortamına sürüklenmektedir. Bu yıkıcı süreci engelleyebilmek için, 1. Öncelikle ve derhal, PKK eylemlerine son vermeli, tek taraflı ateşkes ilan etmelidir. 2. Özellikle sivillerin büyük zarar gördüğü, ağır can kayıplarına yol açan ve kent merkezlerine kadar yayılan devlet operasyonları durdurulmalıdır. 3. Müzakerelerin yeniden başlayabilmesi için elverişli koşullar yaratılmalı, barış sürecinin önü açılmalıdır. Hiçbir mazeret, “ama, ancak” kelimeleriyle devam eden hiçbir açıklama için artık zaman ve sabır kalmamıştır.' 33 ÜNLÜ İSİM İMZALADI Çağrıda bulunanların isimleri şöyle: Kadir İnanır, Tarık Akan, Üstün Akmen, Orhan Alkaya, Barış Atay, Enver Aysever, Pelin Batu, Cengiz Bektaş, Gülsüm Cengiz, Aydın Çubukçu, Pakrat Estukyan, Şebnem Korur Fincancı, Mahir Günşiray, Defne Halman, Küçük İskender, Mahsun Kırmızıgül, Macit Koper, Jülide Kural, Akif Kurtuluş, Tamer Levent, Kuvvet Lordoğlu, Ali Nesin, Yılmaz Odabaşı, İzzettin Önder, Aslı Öngören, Can Öz, Adnan Özyalçıner, Ahmet Say, Fazıl Say, Sennur Sezer, Deniz Türkali, Rıza Türmen, Levent Üzümcü.
Son zamanlarda HDP ve Selahattin Demirtaş’a verdiği destek nedeniyle tepki çeken Ordulu ünlü oyuncu Kadir İnanır’dan bu sefer terör örgütü PKK’ya ‘silah bırak’ çağrısı geldi.

33 ünlüden PKK'ya ateşkes çağrısı. Aralarında Ordulu ünlü sinema sanatçısı ve çözüm sürecinde kurulan Akil İnsanlar Heyeti’nde de bulunan, HDP ve onun Genel Başkanı Selahattin Demirtaş’a verdiği destek nedeniyle sert eleştiriler alan Kadir İnanır’ın da bulunduğu aydın ve sanatçılar 'ateşkes' çağrısı yaptı.

Radikal'de yer alan habere göre, aydınların Hükümete ve PKK 'ya yönelik çağrı şöyle:

PKK DERHAL SİLAHI SUSTUR

Ülkemiz, hızla iç savaş ortamına sürüklenmektedir. Bu yıkıcı süreci engelleyebilmek için,

1. Öncelikle ve derhal, PKK eylemlerine son vermeli, tek taraflı ateşkes ilan etmelidir.

2. Özellikle sivillerin büyük zarar gördüğü, ağır can kayıplarına yol açan ve kent merkezlerine kadar yayılan devlet operasyonları durdurulmalıdır.

3. Müzakerelerin yeniden başlayabilmesi için elverişli koşullar yaratılmalı, barış sürecinin önü açılmalıdır. Hiçbir mazeret, “ama, ancak” kelimeleriyle devam eden hiçbir açıklama için artık zaman ve sabır kalmamıştır.'

33 ÜNLÜ İSİM İMZALADI

Çağrıda bulunanların isimleri şöyle:

Kadir İnanır, Tarık Akan, Üstün Akmen, Orhan Alkaya, Barış Atay, Enver Aysever, Pelin Batu, Cengiz Bektaş, Gülsüm Cengiz, Aydın Çubukçu, Pakrat Estukyan, Şebnem Korur Fincancı, Mahir Günşiray, Defne Halman, Küçük İskender, Mahsun Kırmızıgül, Macit Koper, Jülide Kural, Akif Kurtuluş, Tamer Levent, Kuvvet Lordoğlu, Ali Nesin, Yılmaz Odabaşı, İzzettin Önder, Aslı Öngören, Can Öz, Adnan Özyalçıner, Ahmet Say, Fazıl Say, Sennur Sezer, Deniz Türkali, Rıza Türmen, Levent Üzümcü.

Habere ifade bırak !
Habere ait etiket tanımlanmamış.
Okuyucu Yorumları (0)

Yorumunuz başarıyla alındı, inceleme ardından en kısa sürede yayına alınacaktır.

Yorum yazarak Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve ordumanset.net sitesine yaptığınız yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan tüm yorumlardan site yönetimi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
Sitemizden en iyi şekilde faydalanabilmeniz için çerezler kullanılmaktadır, sitemizi kullanarak çerezleri kabul etmiş saylırsınız.