MANTAR YETİŞTİRİCİLİĞİ EĞİTİMİ VERİLDİ

Gündem 20.12.2021 - 01:21, Güncelleme: 15.06.2023 - 07:39 2024+ kez okundu.
 

MANTAR YETİŞTİRİCİLİĞİ EĞİTİMİ VERİLDİ

Ordu Tarım ve Orman İl Müdürlüğü ve Altınordu Halk Eğitim Merkezi Müdürlüğü ile ortaklaşa olarak "Mantar Yetiştiriciliği Kursu" düzenlendi.

Ordu İlinde kültür mantarı yetiştiriciliğinin yaygınlaştırılması amacıyla uzun yıllardan beri çalışmalar yapılmakta olup, bu çalışmalar artarak devam etmektedir. İlimizde mantar konusunda üreticilerimizi bilgilendirerek yetiştiriciliğini teşvik etmek, üretim desenimizi daha da zenginleştirmek ve çiftçilerimizin gelir düzeyini artırmak amacıyla Ordu Tarım ve Orman  İl Müdürlüğü  ve Altınordu Halk Eğitim Merkezi Müdürlüğü ile ortaklaşa olarak "Mantar Yetiştiriciliği Kursu" düzenlendi. 06-20 Aralık tarihleri arasında İl Müdürlüğü Teknik Personeli tarafından verilen  eğitimde kursiyerlere İş Sağlığı ve Güvenliği, Mantar Üretim Ortamları ve Mantar Üretimi konularında teorik eğitimin yanısıra istiridye mantarı  üretiminde kompost hazırlığı ve misel ekimi konusunda uygulamalı olarak eğitim verildi. İlimizde üreticilerimizin gelir düzeyinin yükseltilmesi amacıyla, küçük arazilerde yüksek gelir getirebilecek ve ilimiz iklimine uygun olan kültür mantarı yetiştiriciliğinin yaygınlaştırılması çalışmaları eğitimler ve hibe destekleriyle sürdürülmektedir.  
Ordu Tarım ve Orman İl Müdürlüğü ve Altınordu Halk Eğitim Merkezi Müdürlüğü ile ortaklaşa olarak "Mantar Yetiştiriciliği Kursu" düzenlendi.

Ordu İlinde kültür mantarı yetiştiriciliğinin yaygınlaştırılması amacıyla uzun yıllardan beri çalışmalar yapılmakta olup, bu çalışmalar artarak devam etmektedir. İlimizde mantar konusunda üreticilerimizi bilgilendirerek yetiştiriciliğini teşvik etmek, üretim desenimizi daha da zenginleştirmek ve çiftçilerimizin gelir düzeyini artırmak amacıyla Ordu Tarım ve Orman  İl Müdürlüğü  ve Altınordu Halk Eğitim Merkezi Müdürlüğü ile ortaklaşa olarak "Mantar Yetiştiriciliği Kursu" düzenlendi.

06-20 Aralık tarihleri arasında İl Müdürlüğü Teknik Personeli tarafından verilen  eğitimde kursiyerlere İş Sağlığı ve Güvenliği, Mantar Üretim Ortamları ve Mantar Üretimi konularında teorik eğitimin yanısıra istiridye mantarı  üretiminde kompost hazırlığı ve misel ekimi konusunda uygulamalı olarak eğitim verildi.

İlimizde üreticilerimizin gelir düzeyinin yükseltilmesi amacıyla, küçük arazilerde yüksek gelir getirebilecek ve ilimiz iklimine uygun olan kültür mantarı yetiştiriciliğinin yaygınlaştırılması çalışmaları eğitimler ve hibe destekleriyle sürdürülmektedir.

 

Habere ifade bırak !
Habere ait etiket tanımlanmamış.
Okuyucu Yorumları (0)

Yorumunuz başarıyla alındı, inceleme ardından en kısa sürede yayına alınacaktır.

Yorum yazarak Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve ordumanset.net sitesine yaptığınız yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan tüm yorumlardan site yönetimi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
Sitemizden en iyi şekilde faydalanabilmeniz için çerezler kullanılmaktadır, sitemizi kullanarak çerezleri kabul etmiş saylırsınız.