ÖĞRETMEN ADAYLARINA KURS!

Gündem 20.12.2021 - 01:09, Güncelleme: 15.06.2023 - 07:39 2141+ kez okundu.
 

ÖĞRETMEN ADAYLARINA KURS!

Ordu Üniversitesinden “İngilizce Öğretmen Adaylarına Yönelik Yabancı Dil Öğretiminde Edebiyat Kullanımı” Kursu düzenlenecek.

Ordu Üniversitesinden “İngilizce Öğretmen Adaylarına Yönelik Yabancı Dil Öğretiminde Edebiyat Kullanımı” Kursu Ordu Üniversitesi Fen Edebiyat Fakültesi İngiliz Dili ve Edebiyatı Anabilim Dalı öğretim üyesi Doç. Dr. Turgay Han’ın TÜBİTAK Bilim İnsanı Destek Programı 2237-A Bilimsel Eğitim Etkinliği kapsamında kabul edilen projesi ile “İngilizce Öğretmen Adaylarına Yönelik Yabancı Dil Öğretiminde Edebiyat Kullanımı” kursu verilecek. Ordu Üniversitesi ev sahipliğinde 1-3 Mart 2022 tarihleri arasında gerçekleştirilecek proje kapsamında geleceğin İngilizce öğretmen adaylarına Türkiye’deki farklı üniversitelerden alanında uzman 9 öğretim üyesinden oluşan bir ekip tarafından çevrim içi uygulamalı eğitim verilecek. Türkiye’nin her yerinden öğretmen adaylarının katılabileceği proje ile öğretmen adayları yabancı dil becerilerinin öğretimi, edebiyatın ve edebi materyallerin nasıl etkili kullanılabileceği konularında uygulamalı eğitim alacak. Bununla birlikte öğretmen adayları edindikleri bu becerileri, mesleklerini icra ederken meslektaşlarıyla paylaşabilecek ve edebi türlerin yabancı dil öğretiminde kullanılma sıklığı artmış olacak. Ordu Üniversitesi, gerçekleştirilecek bu proje ile hem ‘Eğitim 2023 Vizyonu’ (Milli Eğitim Bakanlığı [MEB], 2018) hem ‘Türkiye Cumhuriyeti On Birinci Kalkınma’ (T.C. Cumhurbaşkanlığı, 2019) planında yer alan yabancı dil öğretmenlerinin genel ve özel alan yeterliliklerini artırma ve eksikliklerini tamamlama gibi öncelikli hedeflere katkı sağlayacak.  
Ordu Üniversitesinden “İngilizce Öğretmen Adaylarına Yönelik Yabancı Dil Öğretiminde Edebiyat Kullanımı” Kursu düzenlenecek.

Ordu Üniversitesinden “İngilizce Öğretmen Adaylarına Yönelik Yabancı Dil Öğretiminde Edebiyat Kullanımı” Kursu

Ordu Üniversitesi Fen Edebiyat Fakültesi İngiliz Dili ve Edebiyatı Anabilim Dalı öğretim üyesi Doç. Dr. Turgay Han’ın TÜBİTAK Bilim İnsanı Destek Programı 2237-A Bilimsel Eğitim Etkinliği kapsamında kabul edilen projesi ile “İngilizce Öğretmen Adaylarına Yönelik Yabancı Dil Öğretiminde Edebiyat Kullanımı” kursu verilecek.

Ordu Üniversitesi ev sahipliğinde 1-3 Mart 2022 tarihleri arasında gerçekleştirilecek proje kapsamında geleceğin İngilizce öğretmen adaylarına Türkiye’deki farklı üniversitelerden alanında uzman 9 öğretim üyesinden oluşan bir ekip tarafından çevrim içi uygulamalı eğitim verilecek. Türkiye’nin her yerinden öğretmen adaylarının katılabileceği proje ile öğretmen adayları yabancı dil becerilerinin öğretimi, edebiyatın ve edebi materyallerin nasıl etkili kullanılabileceği konularında uygulamalı eğitim alacak. Bununla birlikte öğretmen adayları edindikleri bu becerileri, mesleklerini icra ederken meslektaşlarıyla paylaşabilecek ve edebi türlerin yabancı dil öğretiminde kullanılma sıklığı artmış olacak.

Ordu Üniversitesi, gerçekleştirilecek bu proje ile hem ‘Eğitim 2023 Vizyonu’ (Milli Eğitim Bakanlığı [MEB], 2018) hem ‘Türkiye Cumhuriyeti On Birinci Kalkınma’ (T.C. Cumhurbaşkanlığı, 2019) planında yer alan yabancı dil öğretmenlerinin genel ve özel alan yeterliliklerini artırma ve eksikliklerini tamamlama gibi öncelikli hedeflere katkı sağlayacak.

 

Habere ifade bırak !
Habere ait etiket tanımlanmamış.
Okuyucu Yorumları (0)

Yorumunuz başarıyla alındı, inceleme ardından en kısa sürede yayına alınacaktır.

Yorum yazarak Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve ordumanset.net sitesine yaptığınız yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan tüm yorumlardan site yönetimi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
Sitemizden en iyi şekilde faydalanabilmeniz için çerezler kullanılmaktadır, sitemizi kullanarak çerezleri kabul etmiş saylırsınız.