EMEP: “KAPİTALİZM ÇOCUKLARI DA KÖLELEŞTİRİYOR.”

Gündem 11.06.2021 - 17:20, Güncelleme: 15.06.2023 - 07:39 3797+ kez okundu.
 

EMEP: “KAPİTALİZM ÇOCUKLARI DA KÖLELEŞTİRİYOR.”

Emek Partisi Ordu İl Başkanı Hikmet Poyraz 12 Haziran Dünya Çocuk İşçiliğiyle Mücadele Günü nedeniyle yaptığı açıklamada, kapitalizmin çocukları da köleleştirdiğini vurgulayarak, “Çocuk işçi sayısı son dört yılda 8.4 milyon artarak 160 milyona yükseldi.” dedi.

,Emek Partisi Ordu İl Başkanı Hikmet Poyraz 12 Haziran Dünya Çocuk İşçiliğiyle Mücadele Günü nedeniyle yaptığı açıklamada, kapitalizmin çocukları da köleleştirdiğini vurgulayarak, “Çocuk işçi sayısı son dört yılda 8.4 milyon artarak 160 milyona yükseldi.” dedi. EMEP Ordu İl Başkanı Hikmet Poyraz İLO ve UNICEF verilerine dikkat çekerek, “ILO ve UNICEF’in yeni raporuna göre çocuk işçiliği 20 yıldan sonra ilk kez arttı. Çocuk işçi sayısı son dört yılda 8.4 milyon artarak 160 milyona yükseldi. Çocuk işçiliği durdurma kampanyaları yapılsa da kapitalizmin ucuz iş gücü olarak kullandığı çocukların eğitim hakkını kullanabilmeleri yerine işçi olarak çalıştırılmaları gün geçtikçe artıyor.” dedi. Çocukların yeri okuldur Poyraz çocukların eğitim hakkı önceliktir diyerek açıklamasını sürdürdü. “Çocukların çalıştırılmaları köleci toplumdan başlayarak kapitalist toplumda da sürdürülüyor. Çünkü sermaye için aşırı kar önemli. Ucuz işçilik nedeniyle çocuk işçiliğinin önüne geçmek istemiyorlar. Sanayi sitelerinde, sokaklarda çocuk işçilik yaygınlaşıyor. Çocukların yeri okuldur. Eğitimin paralı hale getirilmesi, yoksulluğun artması çocuk işçiliği yaygınlaştırıyor. Bu durum kabul edilemez. Çocuk işçiliğinin nedeni kapitalizmdir. Kapitalizm yok olmadıkça çocuk işçiliği de yok olmaz.” dedi. Görmezden geliyorlar Çocuk işçiliğinin azaltılması için yapılan kampanyaların göstermelik olduğunu vurgulayan Poyraz, “ Çocuk işçilik yasak olmasına karşın yerel ve genel yöneticiler, kurum yöneticileri sokakta simit satan, ayakkabı boyayan çocukları görmezden gelerek yanlarından geçiyorlar. Çocuk işçiliği yok edilmesinin yolu sosyalizmdir. Kapitalizm, sömürü sistemidir. Sermayenin amacı kazanmaktır. Çocuk işçiliğini ortadan kaldırmazlar, teşvik ederler. Yoksulluğun olduğu yerde çocuk işçilik kaçınılmazdır. Yoksulluğun nedeni de kapitalizmdir. Emek Partisi olarak, çocuk işçiliğin olmadığı, sömürünün ortadan kaldırıldığı bir sistem olan sosyalizm mücadelemizi sürdüreceğiz.” dedi.
Emek Partisi Ordu İl Başkanı Hikmet Poyraz 12 Haziran Dünya Çocuk İşçiliğiyle Mücadele Günü nedeniyle yaptığı açıklamada, kapitalizmin çocukları da köleleştirdiğini vurgulayarak, “Çocuk işçi sayısı son dört yılda 8.4 milyon artarak 160 milyona yükseldi.” dedi.

,Emek Partisi Ordu İl Başkanı Hikmet Poyraz 12 Haziran Dünya Çocuk İşçiliğiyle Mücadele Günü nedeniyle yaptığı açıklamada, kapitalizmin çocukları da köleleştirdiğini vurgulayarak, “Çocuk işçi sayısı son dört yılda 8.4 milyon artarak 160 milyona yükseldi.” dedi.

EMEP Ordu İl Başkanı Hikmet Poyraz İLO ve UNICEF verilerine dikkat çekerek, “ILO ve UNICEF’in yeni raporuna göre çocuk işçiliği 20 yıldan sonra ilk kez arttı. Çocuk işçi sayısı son dört yılda 8.4 milyon artarak 160 milyona yükseldi. Çocuk işçiliği durdurma kampanyaları yapılsa da kapitalizmin ucuz iş gücü olarak kullandığı çocukların eğitim hakkını kullanabilmeleri yerine işçi olarak çalıştırılmaları gün geçtikçe artıyor.” dedi.

Çocukların yeri okuldur

Poyraz çocukların eğitim hakkı önceliktir diyerek açıklamasını sürdürdü. “Çocukların çalıştırılmaları köleci toplumdan başlayarak kapitalist toplumda da sürdürülüyor. Çünkü sermaye için aşırı kar önemli. Ucuz işçilik nedeniyle çocuk işçiliğinin önüne geçmek istemiyorlar. Sanayi sitelerinde, sokaklarda çocuk işçilik yaygınlaşıyor. Çocukların yeri okuldur. Eğitimin paralı hale getirilmesi, yoksulluğun artması çocuk işçiliği yaygınlaştırıyor. Bu durum kabul edilemez. Çocuk işçiliğinin nedeni kapitalizmdir. Kapitalizm yok olmadıkça çocuk işçiliği de yok olmaz.” dedi.

Görmezden geliyorlar

Çocuk işçiliğinin azaltılması için yapılan kampanyaların göstermelik olduğunu vurgulayan Poyraz, “ Çocuk işçilik yasak olmasına karşın yerel ve genel yöneticiler, kurum yöneticileri sokakta simit satan, ayakkabı boyayan çocukları görmezden gelerek yanlarından geçiyorlar. Çocuk işçiliği yok edilmesinin yolu sosyalizmdir. Kapitalizm, sömürü sistemidir. Sermayenin amacı kazanmaktır. Çocuk işçiliğini ortadan kaldırmazlar, teşvik ederler. Yoksulluğun olduğu yerde çocuk işçilik kaçınılmazdır. Yoksulluğun nedeni de kapitalizmdir. Emek Partisi olarak, çocuk işçiliğin olmadığı, sömürünün ortadan kaldırıldığı bir sistem olan sosyalizm mücadelemizi sürdüreceğiz.” dedi.

Habere ifade bırak !
Habere ait etiket tanımlanmamış.
Okuyucu Yorumları (0)

Yorumunuz başarıyla alındı, inceleme ardından en kısa sürede yayına alınacaktır.

Yorum yazarak Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve ordumanset.net sitesine yaptığınız yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan tüm yorumlardan site yönetimi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
Sitemizden en iyi şekilde faydalanabilmeniz için çerezler kullanılmaktadır, sitemizi kullanarak çerezleri kabul etmiş saylırsınız.