SAGRA’NIN SATIŞI ONAYLANDI

Gündem 20.04.2021 - 23:47, Güncelleme: 15.06.2023 - 07:39 3333+ kez okundu.
 

SAGRA’NIN SATIŞI ONAYLANDI

Sagra’nın satışı rekabet kurulu tarafından onaylandı.

Sagra’nın satışı rekabet kurulu tarafından onaylandı. OYAK tarafından 1.5 milyar liraya satın alınan, Türkiye çikolatalı ürünler pazarının en eski  firmalarından  Sagra için yapılan  anlaşma Rekabet Kurulu tarafından dün onaylandı. OYAK’ın Sagra ile birlikte Sarelle, Tadelle, Goi, Sagra Special ve Gofy markalarının ve Sanset Gıda’nın ilimizde bulunan  fabrikasının satın  alınması için Sanset Gıda ile  imzaladığı anlaşmaya, Rekabet Kurulu’ndan  beklenen onay geldi. OYAK grubundan konu ile ilgili olarak yapılan açıklamada özetle şöyle denildi.  “Sagra ile gıda sektörüne güçlü giriş yaptık. İnovasyonu odağımıza koyarak pazardaki fırsatları değerlendirdikten sonra ürün gamını ve marka sayısını arttırıp zengin bir portföye ulaşmayı hedefliyoruz. Katma değeri yüksek ürünlerle gıda ihracatında önemli bir hacme ulaşmayı ve böylece Karadeniz boyunca fındık üreticilerine de önemli bir katkı sağlamayı planlıyoruz. Pazar payı ve ihracattaki artış ile birlikte de başta Ordu olmak üzere Karadeniz bölgesine istihdam konusunda ciddi imkanlar sunmayı amaçlıyoruz.”  Satıştan sonra ise sagra firmasının yeni şirket ismi Sagra Grup Gıda Üretim ve Ticaret A.Ş. oldu. Şirketin genel merkezi ise Çankaya / Ankara olarak belirlendi.  
Sagra’nın satışı rekabet kurulu tarafından onaylandı.

Sagra’nın satışı rekabet kurulu tarafından onaylandı.
OYAK tarafından 1.5 milyar liraya satın alınan, Türkiye çikolatalı ürünler pazarının en eski  firmalarından  Sagra için yapılan  anlaşma Rekabet Kurulu tarafından dün onaylandı.
OYAK’ın Sagra ile birlikte Sarelle, Tadelle, Goi, Sagra Special ve Gofy markalarının ve Sanset Gıda’nın ilimizde bulunan  fabrikasının satın  alınması için Sanset Gıda ile  imzaladığı anlaşmaya, Rekabet Kurulu’ndan  beklenen onay geldi.
OYAK grubundan konu ile ilgili olarak yapılan açıklamada özetle şöyle denildi.
 “Sagra ile gıda sektörüne güçlü giriş yaptık. İnovasyonu odağımıza koyarak pazardaki fırsatları değerlendirdikten sonra ürün gamını ve marka sayısını arttırıp zengin bir portföye ulaşmayı hedefliyoruz. Katma değeri yüksek ürünlerle gıda ihracatında önemli bir hacme ulaşmayı ve böylece Karadeniz boyunca fındık üreticilerine de önemli bir katkı sağlamayı planlıyoruz. Pazar payı ve ihracattaki artış ile birlikte de başta Ordu olmak üzere Karadeniz bölgesine istihdam konusunda ciddi imkanlar sunmayı amaçlıyoruz.” 
Satıştan sonra ise sagra firmasının yeni şirket ismi Sagra Grup Gıda Üretim ve Ticaret A.Ş. oldu. Şirketin genel merkezi ise Çankaya / Ankara olarak belirlendi.

 

Habere ifade bırak !
Habere ait etiket tanımlanmamış.
Okuyucu Yorumları (0)

Yorumunuz başarıyla alındı, inceleme ardından en kısa sürede yayına alınacaktır.

Yorum yazarak Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve ordumanset.net sitesine yaptığınız yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan tüm yorumlardan site yönetimi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
Sitemizden en iyi şekilde faydalanabilmeniz için çerezler kullanılmaktadır, sitemizi kullanarak çerezleri kabul etmiş saylırsınız.