ODÜ TEKNOLOJİK ALT YAPISINI GÜÇLENDİRİYOR

Gündem 09.04.2018 - 11:56, Güncelleme: 15.06.2023 - 07:39 3238+ kez okundu.
 

ODÜ TEKNOLOJİK ALT YAPISINI GÜÇLENDİRİYOR

Ordu Üniversitesi Bilgi İşlem Daire Başkanlığı tarafından Rektör Prof. Dr. Tarık Yarılgaç’a Üniversite bilgi ve iletişim teknolojilerinin alt yapı çalışmalarıyla ilgili bir sunum gerçekleştirildi.

Ordu Üniversitesi  Bilgi İşlem Daire Başkanlığı tarafından Rektör Prof. Dr. Tarık Yarılgaç’a Üniversite  bilgi ve iletişim teknolojilerinin alt yapı çalışmalarıyla ilgili bir sunum gerçekleştirildi. 2017 yılı itibariyle Bilgi İşlem Daire Başkanlığının gerçekleştirdiği donanım ve yazılım çalışmalarıyla Üniversitemizin network yapısı yenilenerek standart hale getirildi. Küresel kapsamda bir güvenlik duvarına sahip olan Ordu Üniversitesi, ağ yönetimi ile otomasyon sistemlerini ve tüm birimlerdeki hızlı ağ erişim sistemlerini yeniledi. Ayrıca merkezi ağ yönetim yapısı oluşturularak kolay kumanda etme imkanı sağlandı. 2018 yılında gerçekleştirilmesi planlanan teknolojik alt yapı çalışmalarıyla ilgili bilgilerin aktarıldığı toplantıda ISO 27001 Bilgi Güvenliği Yönetim standartlarına uygun olarak kurulması planlanan sistem odası da konuşuldu. Bu standartlara göre sistem odalarının sorunsuz çalışabilmesi için, oda sıcaklıklarının takip edilerek standart sıcaklık ve nem değerleri aralığında olup olmadığının kontrol edilmesi ve herhangi bir duman ve su baskını gibi olağanüstü durumlarda müdahale edilmesinin kolaylaştırılması için sistem odasından sorumlu personele e-posta ya da SMS şeklinde uyarının gönderilebilmesine yönelik sanallaştırma imkanlarının getirilmesine yönelik çalışmaların devam ettiği belirtildi. Buna ek olarak öğrenci kulüplerine yönelik web sayfaları oluşturulmasının gerçekleştirileceği belirtildi. Yapılan çalışmalarla ilgili değerlendirmelerde bulunan Rektör Prof. Dr. Tarık Yarılgaç, “Üniversitemizin, dünyadaki nitelikli üniversiteler arasında yer almasını sağlayabilmenin yolunun bilişim alanındaki yenilikleri günü gününe takip etmekten geçtiğinin farkındayız. Bu amaçla kurumumuzun bilişim alt yapısının gücüne güç katarak bilişim teknolojilerinin güvenli, etkin ve verimli bir şekilde kullanımına yönelik çalışmalarımıza devam etmekteyiz. Üniversite yönetimi olarak Üniversitemizin diğer üniversiteler arasında bilişim teknolojilerinin uygulanmasında ve geliştirilmesinde ön sıralarda olmasını sağlamak hedefiyle bilişim sistemlerindeki teknolojik gelişmeleri izlemekte ve sistemimizi sürekli olarak yenilemekteyiz. Bunun yanı sıra Üniversitemizin eğitim-öğretim ve bilimsel faaliyetleri ile idari hizmetleri için optimum bilişim sistemlerini sağlamak ve kullanıcıların gereksinimlerini en etkin biçimde karşılanmasına yürütülen teknik çalışmalarla devam etmekteyiz. Bilişim hizmetlerine önemli yatırımlar yapmaya devam ederek bir yandan bilgi işlem ve güvenlik alanındaki atılımlarına yenilerini eklemeyi sürdürecek, diğer yandan da teknoloji ve bilişimdeki ufku geniş, vizyonu yüksek projelerle kurumumuzu daha ileri seviyelere taşıyacağız.” dedi.  
Ordu Üniversitesi Bilgi İşlem Daire Başkanlığı tarafından Rektör Prof. Dr. Tarık Yarılgaç’a Üniversite bilgi ve iletişim teknolojilerinin alt yapı çalışmalarıyla ilgili bir sunum gerçekleştirildi.

Ordu Üniversitesi  Bilgi İşlem Daire Başkanlığı tarafından Rektör Prof. Dr. Tarık Yarılgaç’a Üniversite  bilgi ve iletişim teknolojilerinin alt yapı çalışmalarıyla ilgili bir sunum gerçekleştirildi.

2017 yılı itibariyle Bilgi İşlem Daire Başkanlığının gerçekleştirdiği donanım ve yazılım çalışmalarıyla Üniversitemizin network yapısı yenilenerek standart hale getirildi. Küresel kapsamda bir güvenlik duvarına sahip olan Ordu Üniversitesi, ağ yönetimi ile otomasyon sistemlerini ve tüm birimlerdeki hızlı ağ erişim sistemlerini yeniledi. Ayrıca merkezi ağ yönetim yapısı oluşturularak kolay kumanda etme imkanı sağlandı.

2018 yılında gerçekleştirilmesi planlanan teknolojik alt yapı çalışmalarıyla ilgili bilgilerin aktarıldığı toplantıda ISO 27001 Bilgi Güvenliği Yönetim standartlarına uygun olarak kurulması planlanan sistem odası da konuşuldu. Bu standartlara göre sistem odalarının sorunsuz çalışabilmesi için, oda sıcaklıklarının takip edilerek standart sıcaklık ve nem değerleri aralığında olup olmadığının kontrol edilmesi ve herhangi bir duman ve su baskını gibi olağanüstü durumlarda müdahale edilmesinin kolaylaştırılması için sistem odasından sorumlu personele e-posta ya da SMS şeklinde uyarının gönderilebilmesine yönelik sanallaştırma imkanlarının getirilmesine yönelik çalışmaların devam ettiği belirtildi. Buna ek olarak öğrenci kulüplerine yönelik web sayfaları oluşturulmasının gerçekleştirileceği belirtildi.

Yapılan çalışmalarla ilgili değerlendirmelerde bulunan Rektör Prof. Dr. Tarık Yarılgaç, “Üniversitemizin, dünyadaki nitelikli üniversiteler arasında yer almasını sağlayabilmenin yolunun bilişim alanındaki yenilikleri günü gününe takip etmekten geçtiğinin farkındayız. Bu amaçla kurumumuzun bilişim alt yapısının gücüne güç katarak bilişim teknolojilerinin güvenli, etkin ve verimli bir şekilde kullanımına yönelik çalışmalarımıza devam etmekteyiz. Üniversite yönetimi olarak Üniversitemizin diğer üniversiteler arasında bilişim teknolojilerinin uygulanmasında ve geliştirilmesinde ön sıralarda olmasını sağlamak hedefiyle bilişim sistemlerindeki teknolojik gelişmeleri izlemekte ve sistemimizi sürekli olarak yenilemekteyiz. Bunun yanı sıra Üniversitemizin eğitim-öğretim ve bilimsel faaliyetleri ile idari hizmetleri için optimum bilişim sistemlerini sağlamak ve kullanıcıların gereksinimlerini en etkin biçimde karşılanmasına yürütülen teknik çalışmalarla devam etmekteyiz. Bilişim hizmetlerine önemli yatırımlar yapmaya devam ederek bir yandan bilgi işlem ve güvenlik alanındaki atılımlarına yenilerini eklemeyi sürdürecek, diğer yandan da teknoloji ve bilişimdeki ufku geniş, vizyonu yüksek projelerle kurumumuzu daha ileri seviyelere taşıyacağız.” dedi.  

Habere ifade bırak !
Habere ait etiket tanımlanmamış.
Okuyucu Yorumları (0)

Yorumunuz başarıyla alındı, inceleme ardından en kısa sürede yayına alınacaktır.

Yorum yazarak Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve ordumanset.net sitesine yaptığınız yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan tüm yorumlardan site yönetimi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
Sitemizden en iyi şekilde faydalanabilmeniz için çerezler kullanılmaktadır, sitemizi kullanarak çerezleri kabul etmiş saylırsınız.