MÜKEMMELLİK MODELİ TANITILDI

Gündem 04.04.2018 - 12:58, Güncelleme: 15.06.2023 - 07:39 4156+ kez okundu.
 

MÜKEMMELLİK MODELİ TANITILDI

Ordu Üniversitesi ile Türkiye Kalite Derneği arasında imzalanan iyi niyet bildirgesi kapsamında Mükemmelik Modeli EFQM’in (European Foundation for Quality Management ) anlatıldığı toplantı gerçekleştirildi.

Ordu Üniversitesi  ile Türkiye Kalite Derneği arasında imzalanan iyi niyet bildirgesi kapsamında Mükemmelik Modeli EFQM’in (European Foundation for Quality Management ) anlatıldığı toplantı gerçekleştirildi. Toplantının açılış konuşmasını gerçekleştiren Rektör Yardımcısı Prof. Dr. Tevfik Noyan, “Yükseköğretim Kurulu tarafından başlatılan Bölgesel Kalkınma Odaklı Misyon Farklılaşması ve İhtisaslaşması projesi kapsamında üniversitelerin bölgesinin sorunlarına odaklanması, her üniversitenin aynı şeyleri değil farklı bir misyonu olması yönünde bir çalışma başlattı. Bu çalışmalar kapsamında kalite kavramı işe dahil oldu. Yükseköğretim Kurulu üniversitelerin kalite anlamında bir yönergelerinin olmasını ve bu alanda çalışmaların yapılmasını hedeflemektedir. Ordu Üniversitesi olarak bu yönetmeliğe istinaden bir kalite güvencesi yönergesi hazırladık. Kalite kurulları oluşturarak Üniversitedeki tüm birimlerin kalite anlamındaki hedeflerini ve iş takibini yapmak için birim anlamında kalite kurulları ve aynı zamanda üniversitenin kalite politikasını yürütmek üzere bir kalite komisyonu oluşturuldu. Devamlı olmayan bir kalite sürecinin kısa zamanda amacına ulaşması da mümkün değildir. İmzaladığımız İyi Niyet Bildirgesi ile sürdürülebilir kaliteyi kurum kültürü haline getirerek bölgemizde ve ülkemizde daima söz sahibi olabilmek için gerekli olan EFQM Mükemmellik Modeli bu anlamda bizler için bir gelişim aracı olacaktır. Verdikleri bu eğitim için KALDER temsilcilerine kurumumuz adına teşekkür ediyorum.” dedi. Avrupa Mükemmellik Modeli uygulamalarının ülkemizdeki tek temsilcisi Türkiye Kalite Derneği (KALDER) ile Üniversitemiz arasında imzalanan  “Ulusal Kalite Hareketi İyi Niyet Bildirgesi” çerçevesinde gerçekleştirilen toplantıda KALDER temsilcisi Kadir Erkan,  Üniversitemiz kalite komisyonu temsilcilerine Mükemmelik Modeli olan EFQM (European Foundation for Quality Management) hakkında bilgi verdi.  
Ordu Üniversitesi ile Türkiye Kalite Derneği arasında imzalanan iyi niyet bildirgesi kapsamında Mükemmelik Modeli EFQM’in (European Foundation for Quality Management ) anlatıldığı toplantı gerçekleştirildi.

Ordu Üniversitesi  ile Türkiye Kalite Derneği arasında imzalanan iyi niyet bildirgesi kapsamında Mükemmelik Modeli EFQM’in (European Foundation for Quality Management ) anlatıldığı toplantı gerçekleştirildi.
Toplantının açılış konuşmasını gerçekleştiren Rektör Yardımcısı Prof. Dr. Tevfik Noyan, “Yükseköğretim Kurulu tarafından başlatılan Bölgesel Kalkınma Odaklı Misyon Farklılaşması ve İhtisaslaşması projesi kapsamında üniversitelerin bölgesinin sorunlarına odaklanması, her üniversitenin aynı şeyleri değil farklı bir misyonu olması yönünde bir çalışma başlattı. Bu çalışmalar kapsamında kalite kavramı işe dahil oldu. Yükseköğretim Kurulu üniversitelerin kalite anlamında bir yönergelerinin olmasını ve bu alanda çalışmaların yapılmasını hedeflemektedir. Ordu Üniversitesi olarak bu yönetmeliğe istinaden bir kalite güvencesi yönergesi hazırladık. Kalite kurulları oluşturarak Üniversitedeki tüm birimlerin kalite anlamındaki hedeflerini ve iş takibini yapmak için birim anlamında kalite kurulları ve aynı zamanda üniversitenin kalite politikasını yürütmek üzere bir kalite komisyonu oluşturuldu. Devamlı olmayan bir kalite sürecinin kısa zamanda amacına ulaşması da mümkün değildir. İmzaladığımız İyi Niyet Bildirgesi ile sürdürülebilir kaliteyi kurum kültürü haline getirerek bölgemizde ve ülkemizde daima söz sahibi olabilmek için gerekli olan EFQM Mükemmellik Modeli bu anlamda bizler için bir gelişim aracı olacaktır. Verdikleri bu eğitim için KALDER temsilcilerine kurumumuz adına teşekkür ediyorum.” dedi.
Avrupa Mükemmellik Modeli uygulamalarının ülkemizdeki tek temsilcisi Türkiye Kalite Derneği (KALDER) ile Üniversitemiz arasında imzalanan  “Ulusal Kalite Hareketi İyi Niyet Bildirgesi” çerçevesinde gerçekleştirilen toplantıda KALDER temsilcisi Kadir Erkan,  Üniversitemiz kalite komisyonu temsilcilerine Mükemmelik Modeli olan EFQM (European Foundation for Quality Management) hakkında bilgi verdi.

 

Habere ifade bırak !
Habere ait etiket tanımlanmamış.
Okuyucu Yorumları (0)

Yorumunuz başarıyla alındı, inceleme ardından en kısa sürede yayına alınacaktır.

Yorum yazarak Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve ordumanset.net sitesine yaptığınız yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan tüm yorumlardan site yönetimi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
Sitemizden en iyi şekilde faydalanabilmeniz için çerezler kullanılmaktadır, sitemizi kullanarak çerezleri kabul etmiş saylırsınız.