HALK OYUNLARI COŞKUSU

Gündem 07.02.2018 - 12:59, Güncelleme: 15.06.2023 - 07:39 3679+ kez okundu.
 

HALK OYUNLARI COŞKUSU

Ordu Gençlik Hizmetleri ve Spor İl Müdürlüğü tarafından düzenlenen okul sporları Halk Oyunları İl Birinciliği Altınordu Başpehlivan Recep Kara Spor Salonunda gerçekleşti.

 Ordu Gençlik Hizmetleri ve Spor İl Müdürlüğü tarafından düzenlenen okul sporları Halk Oyunları İl Birinciliği Altınordu Başpehlivan Recep Kara Spor Salonunda gerçekleşti. Yarışmalar öncesi yapılan açılış seremonisine İl Defterdarı Kemalettin Işık, Gençlik Hizmetleri ve Spor İl Müdürü Mustafa Genç , Tarım, Gıda ve Hayvancılık Müdürü Kemal Yılmaz, PTT Müdürü Şinasi Duman, Çevre ve Şehircilik Müdürü Hüseyin Öztürk, Milli Eğitim Şube Müdürü Mustafa Öztürk, okul müdürleri ve yüzlerce veli katıldı. Açılış seremonisi öncesi veliler tribünde Türk bayrakları ile Mehmetçiğe destek mesajı verdi. Saygı duruşundan sonra coşkuyla söylenen İstiklal Marşı yürekler işledi. Gençlik Hizmetleri ve Spor İl Müdürü Mustafa Genç yaptığı açılış konuşmasında “halk oyunları milli kültürümüzün ayrılmaz bir parçası ve insanın iç dünyasını, neşesini, yaşantısını, üzüntüsünü, geleneklerini ve tabiat olayları karşısındaki tavırlarını geçmişten günümüze, günümüzden geleceğe taşır. Özellikle okul yöneticilerimize ve velilerimize yavrularına tarihi mirasımızın parçası olan halk oyunlarına yönlendirdikleri için teşekkür ederim.  Yarışmaya katılan tüm yavrularımızı kutluyorum. Hepsi bizim için şampiyondur. Burada alınacak derecenin öneminden daha büyük olan tarihimizin en büyük kültürünü burada sergilemenizdir.”  dedi. 12 okulun katıldığı yarışmalarda dereceye giren okullar: Düzenlemesiz Dalda: Miniklerde 1. Okul Güzel Ordu Meliha Türkmen 2. okul Vilayetler Birliği Adil Karlıbel Yıldızlarda 1. Okul Yeşil kent Şehit Mustafa Güler Orta Okulu 2. Okul İkizce Şehit Hüseyin Akar Orta Okulu Gençlerde 1. Okul Fatih Anadolu Lisesi 2. Okul Atatürk Mesleki ve Teknik And. Lisesi Düzenlemeli Dalda: Miniklerde 1. Okul İnönü İlkokulu Yıldızlarda 1. Okul Puset Pulvan Orta Okulu 2. Okul Atatürk Orta Okulu 3. Okul Hamdullah Suphi Tanrıöver Orta Okulu Gençlerde 1. Fatih Anadolu Lisesi 2. Okul Boztepe Mesleki ve Teknik And. Lisesi   
Ordu Gençlik Hizmetleri ve Spor İl Müdürlüğü tarafından düzenlenen okul sporları Halk Oyunları İl Birinciliği Altınordu Başpehlivan Recep Kara Spor Salonunda gerçekleşti.

 Ordu Gençlik Hizmetleri ve Spor İl Müdürlüğü tarafından düzenlenen okul sporları Halk Oyunları İl Birinciliği Altınordu Başpehlivan Recep Kara Spor Salonunda gerçekleşti.

Yarışmalar öncesi yapılan açılış seremonisine İl Defterdarı Kemalettin Işık, Gençlik Hizmetleri ve Spor İl Müdürü Mustafa Genç , Tarım, Gıda ve Hayvancılık Müdürü Kemal Yılmaz, PTT Müdürü Şinasi Duman, Çevre ve Şehircilik Müdürü Hüseyin Öztürk, Milli Eğitim Şube Müdürü Mustafa Öztürk, okul müdürleri ve yüzlerce veli katıldı.

Açılış seremonisi öncesi veliler tribünde Türk bayrakları ile Mehmetçiğe destek mesajı verdi. Saygı duruşundan sonra coşkuyla söylenen İstiklal Marşı yürekler işledi. Gençlik Hizmetleri ve Spor İl Müdürü Mustafa Genç yaptığı açılış konuşmasında “halk oyunları milli kültürümüzün ayrılmaz bir parçası ve insanın iç dünyasını, neşesini, yaşantısını, üzüntüsünü, geleneklerini ve tabiat olayları karşısındaki tavırlarını geçmişten günümüze, günümüzden geleceğe taşır. Özellikle okul yöneticilerimize ve velilerimize yavrularına tarihi mirasımızın parçası olan halk oyunlarına yönlendirdikleri için teşekkür ederim.  Yarışmaya katılan tüm yavrularımızı kutluyorum. Hepsi bizim için şampiyondur. Burada alınacak derecenin öneminden daha büyük olan tarihimizin en büyük kültürünü burada sergilemenizdir.”  dedi.

12 okulun katıldığı yarışmalarda dereceye giren okullar: Düzenlemesiz Dalda: Miniklerde 1. Okul Güzel Ordu Meliha Türkmen 2. okul Vilayetler Birliği Adil Karlıbel Yıldızlarda 1. Okul Yeşil kent Şehit Mustafa Güler Orta Okulu 2. Okul İkizce Şehit Hüseyin Akar Orta Okulu Gençlerde 1. Okul Fatih Anadolu Lisesi 2. Okul Atatürk Mesleki ve Teknik And. Lisesi Düzenlemeli Dalda: Miniklerde 1. Okul İnönü İlkokulu Yıldızlarda 1. Okul Puset Pulvan Orta Okulu 2. Okul Atatürk Orta Okulu 3. Okul Hamdullah Suphi Tanrıöver Orta Okulu Gençlerde 1. Fatih Anadolu Lisesi 2. Okul Boztepe Mesleki ve Teknik And. Lisesi 

 

Habere ifade bırak !
Habere ait etiket tanımlanmamış.
Okuyucu Yorumları (0)

Yorumunuz başarıyla alındı, inceleme ardından en kısa sürede yayına alınacaktır.

Yorum yazarak Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve ordumanset.net sitesine yaptığınız yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan tüm yorumlardan site yönetimi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
Sitemizden en iyi şekilde faydalanabilmeniz için çerezler kullanılmaktadır, sitemizi kullanarak çerezleri kabul etmiş saylırsınız.