GÜVENLİ KAN TEMİNİ MASAYA YATIRILDI!

Sağlık 06.07.2022 - 18:30, Güncelleme: 15.06.2023 - 07:39 3248+ kez okundu.
 

GÜVENLİ KAN TEMİNİ MASAYA YATIRILDI!

Sağlık Müdürü Op.Dr.Dursun Tüzün, İlimizde 5 özel, 9 kamu olmak üzere, toplam 14 transfüzyon merkezi olduğunu belirterek, hedeflerinin Ordu’ya kan merkezi kazandırmak olduğunu söyledi.

Sağlık Bakanlığı ve Türk Kızılayı arasında yürütülen ‘‘Güvenli Kan Temini Programı’’ kapsamında yapılan çalışmalarda yaşanan aksaklıklar, hizmetin en hızlı ve kaliteli sunulması konusunda toplantı düzenlendi. İl Sağlık Müdürü Op.Dr.Dursun Tüzün Başkanlığında; Orta Karadeniz Bölge Kan Merkezi Müdürü Dr.Muhsin Yıldırım ile Sağlık Müdürlüğü, Kızılay, Hastane yetkilileri ve çalışanlarının katılımıyla,  Ordu Valiliği toplantı salonunda Sağlık Bakanlığı  ve Türk Kızılay’ımız arasında yürütülen ‘‘Güvenli Kan Temini Programı’’ kapsamında hayata geçirilmiş olan çalışmalarda yaşanan aksaklıklar, hizmetin en hızlı ve kalite şekilde nasıl sunulacağı konusunda toplantı düzenlendi. Sağlık Müdürü Op.Dr.Dursun Tüzün “Ordu’ya kan merkezi kazandırmak için Sağlık Bakanlığına başvurduk ve kan merkezimizi bir an önce faaliyete geçirmek için Sağlık Bakanlığı nezdinde girişimleriniz devam etmektedir. Ben Ordu’nun bir kan merkezine ihtiyacı olduğunu düşünüyorum. Kan merkezimiz faaliyete geçtiğinde kan ve kan ürünlerinin zayi olmasını önleyebileceğiz ve ihtiyaç duyan vatandaşlarımıza daha hızlı ulaştırabileceğiz.” diye konuştu. Yürütülen farkındalık çalışmalarıyla ilgili katılımcılara bilgi veren ve kan bağışçısı sayısını artırmanın önemine değinen Tüzün, “Bu vesile ile toplantımızdan güzel kararlar çıkmasını temenni ediyorum. Hepinize katılımlarınız için çok teşekkür ediyorum” diyerek sözlerini noktaladı.  Toplantı Türk Kızılay Orta Karadeniz bölge Müdürü Dr.Muhsin Yıldırım’ın sunumuyla devam etti.     Sunum sonrasında kan transfüzyon merkezi olan hastanelerdek sorumlu sağlık personellerimiz ile soru cevap şeklinde ilerleyen toplantıda kan transferi ve temini konusunda yaşanan sıkıntılar dile getirildi. Acil kan ürünü ihtiyacının giderilmesi, stok seviyeleri, kan ürünlerinin hızlı nakli, kan ürünlerinin miatları konusunda çözüm önerileri masaya yatırıldı.   
Sağlık Müdürü Op.Dr.Dursun Tüzün, İlimizde 5 özel, 9 kamu olmak üzere, toplam 14 transfüzyon merkezi olduğunu belirterek, hedeflerinin Ordu’ya kan merkezi kazandırmak olduğunu söyledi.

Sağlık Bakanlığı ve Türk Kızılayı arasında yürütülen ‘‘Güvenli Kan Temini Programı’’ kapsamında yapılan çalışmalarda yaşanan aksaklıklar, hizmetin en hızlı ve kaliteli sunulması konusunda toplantı düzenlendi.
İl Sağlık Müdürü Op.Dr.Dursun Tüzün Başkanlığında; Orta Karadeniz Bölge Kan Merkezi Müdürü Dr.Muhsin Yıldırım ile Sağlık Müdürlüğü, Kızılay, Hastane yetkilileri ve çalışanlarının katılımıyla,  Ordu Valiliği toplantı salonunda Sağlık Bakanlığı  ve Türk Kızılay’ımız arasında yürütülen ‘‘Güvenli Kan Temini Programı’’ kapsamında hayata geçirilmiş olan çalışmalarda yaşanan aksaklıklar, hizmetin en hızlı ve kalite şekilde nasıl sunulacağı konusunda toplantı düzenlendi.
Sağlık Müdürü Op.Dr.Dursun Tüzün “Ordu’ya kan merkezi kazandırmak için Sağlık Bakanlığına başvurduk ve kan merkezimizi bir an önce faaliyete geçirmek için Sağlık Bakanlığı nezdinde girişimleriniz devam etmektedir. Ben Ordu’nun bir kan merkezine ihtiyacı olduğunu düşünüyorum. Kan merkezimiz faaliyete geçtiğinde kan ve kan ürünlerinin zayi olmasını önleyebileceğiz ve ihtiyaç duyan vatandaşlarımıza daha hızlı ulaştırabileceğiz.” diye konuştu.
Yürütülen farkındalık çalışmalarıyla ilgili katılımcılara bilgi veren ve kan bağışçısı sayısını artırmanın önemine değinen Tüzün, “Bu vesile ile toplantımızdan güzel kararlar çıkmasını temenni ediyorum. Hepinize katılımlarınız için çok teşekkür ediyorum” diyerek sözlerini noktaladı. 
Toplantı Türk Kızılay Orta Karadeniz bölge Müdürü Dr.Muhsin Yıldırım’ın sunumuyla devam etti.    
Sunum sonrasında kan transfüzyon merkezi olan hastanelerdek sorumlu sağlık personellerimiz ile soru cevap şeklinde ilerleyen toplantıda kan transferi ve temini konusunda yaşanan sıkıntılar dile getirildi. Acil kan ürünü ihtiyacının giderilmesi, stok seviyeleri, kan ürünlerinin hızlı nakli, kan ürünlerinin miatları konusunda çözüm önerileri masaya yatırıldı.   

Habere ifade bırak !
Habere ait etiket tanımlanmamış.
Okuyucu Yorumları (0)

Yorumunuz başarıyla alındı, inceleme ardından en kısa sürede yayına alınacaktır.

Yorum yazarak Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve ordumanset.net sitesine yaptığınız yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan tüm yorumlardan site yönetimi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
Sitemizden en iyi şekilde faydalanabilmeniz için çerezler kullanılmaktadır, sitemizi kullanarak çerezleri kabul etmiş saylırsınız.