78 GIDA iŞLETMESiNE PARA CEZASI!

Gündem 06.12.2021 - 01:27, Güncelleme: 15.06.2023 - 07:39 3249+ kez okundu.
 

78 GIDA iŞLETMESiNE PARA CEZASI!

Ordu’da gıda denetimlerinde 78 işletmeye idari para cezası uygulanarak 4 işletme hakkında da Savcılığa suç duyurusunda bulunuldu.

​Tarım ve Orman Bakanlığı  gıda politikası; ulusal mevzuatla, gıdaların tarladan sofraya kadar geliş sürecinde etkin kontrolünün sağlanması, tüketici sağlığı ve haklarının korunmasıdır. Bu nedenle, gıda kaynaklı hastalık risklerinin azaltılması için bitkisel ve hayvansal üretimin ilk aşamasından gıda üretim zincirinin son halkasına kadar uzanan risk esaslı ulusal bir denetim ve kontrol sistemi uygulanmaktadır. Konu hakkında açıklama yapan İl Müdürü  Kemal Yılmaz; "İlimizde gıda güvenilirliğinin sağlanması, sağlığın ve tüketici menfaatlerinin korunması ile sektörde haksız rekabetin engellenmesi, gıdalarda taklit ve tağşişin önlenmesi amacıyla gıda üretim, işleme, dağıtım, toplu tüketim ve satışının tüm aşamalarında resmi kontrol faaliyetleri Müdürlüğümüzce hassasiyetle yürütülmektedir." Dedi. 2021 yılı 1 Ocak- 1 Aralık tarihleri arasında 13.846 adet gıda ve yem denetimi gerçekleştirildiğini belirten İl Müdürü ; "İl/İlçe Tarım ve Orman Müdürlüklerimizde görevli gıda kontrol ekipleri  tarafından toplam 820 adet numune alınmış, gerek analiz sonuçlarına göre gerekse denetimde tespit edilen uygunsuzluklar nedeniyle 78 işletmeye idari para cezası uygulanarak 4 işletme hakkında da Savcılığa suç duyurusunda bulunulmuştur. Ayrıca gıda ve yem işletmelerinde COVİD-19 Salgın Yönetimi ve Çalışma rehberi ile belirlenen kurallar doğrultusunda da denetim ve kontroller yapılmaktadır." İfadelerini kullandı. Gıda denetimlerinin amacına ulaşabilmesi için tüketicilerinde bilinçli olmalarının öneminden bahseden İl Müdürü  Kemal Yılmaz  "Unutulmamalıdır ki, etkili bir denetim sistemi, tüketicinin, tüketici örgütlerinin denetimlere katılmaları, katkı sağlamaları ile mümkündür. Çünkü tüketicinin herhangi bir olumsuzlukla karşılaştığında bu olumsuzluğun giderilebilmesi için ilgili kurumlara ya da yetkili makamlara müracaat etme hakkını içeren şikâyet hakkı da bulunmaktadır. Bu nedenle; gıda zehirlenmesine maruz kalan veya satın aldığı gıdalarla ilgili herhangi bir şikayeti olan tüketiciler de "174 Alo Gıda Hattı"nı arayarak veya 0501 174 0 174 WhatsApp gıda ihbar hattı üzerinden ihbarda bulunabilmektedirler." diyerek sözlerini tamamladı.
Ordu’da gıda denetimlerinde 78 işletmeye idari para cezası uygulanarak 4 işletme hakkında da Savcılığa suç duyurusunda bulunuldu.
​Tarım ve Orman Bakanlığı  gıda politikası; ulusal mevzuatla, gıdaların tarladan sofraya kadar geliş sürecinde etkin kontrolünün sağlanması, tüketici sağlığı ve haklarının korunmasıdır. Bu nedenle, gıda kaynaklı hastalık risklerinin azaltılması için bitkisel ve hayvansal üretimin ilk aşamasından gıda üretim zincirinin son halkasına kadar uzanan risk esaslı ulusal bir denetim ve kontrol sistemi uygulanmaktadır.
Konu hakkında açıklama yapan İl Müdürü  Kemal Yılmaz; "İlimizde gıda güvenilirliğinin sağlanması, sağlığın ve tüketici menfaatlerinin korunması ile sektörde haksız rekabetin engellenmesi, gıdalarda taklit ve tağşişin önlenmesi amacıyla gıda üretim, işleme, dağıtım, toplu tüketim ve satışının tüm aşamalarında resmi kontrol faaliyetleri Müdürlüğümüzce hassasiyetle yürütülmektedir." Dedi.
2021 yılı 1 Ocak- 1 Aralık tarihleri arasında 13.846 adet gıda ve yem denetimi gerçekleştirildiğini belirten İl Müdürü ; "İl/İlçe Tarım ve Orman Müdürlüklerimizde görevli gıda kontrol ekipleri  tarafından toplam 820 adet numune alınmış, gerek analiz sonuçlarına göre gerekse denetimde tespit edilen uygunsuzluklar nedeniyle 78 işletmeye idari para cezası uygulanarak 4 işletme hakkında da Savcılığa suç duyurusunda bulunulmuştur. Ayrıca gıda ve yem işletmelerinde COVİD-19 Salgın Yönetimi ve Çalışma rehberi ile belirlenen kurallar doğrultusunda da denetim ve kontroller yapılmaktadır." İfadelerini kullandı.
Gıda denetimlerinin amacına ulaşabilmesi için tüketicilerinde bilinçli olmalarının öneminden bahseden İl Müdürü  Kemal Yılmaz  "Unutulmamalıdır ki, etkili bir denetim sistemi, tüketicinin, tüketici örgütlerinin denetimlere katılmaları, katkı sağlamaları ile mümkündür. Çünkü tüketicinin herhangi bir olumsuzlukla karşılaştığında bu olumsuzluğun giderilebilmesi için ilgili kurumlara ya da yetkili makamlara müracaat etme hakkını içeren şikâyet hakkı da bulunmaktadır. Bu nedenle; gıda zehirlenmesine maruz kalan veya satın aldığı gıdalarla ilgili herhangi bir şikayeti olan tüketiciler de "174 Alo Gıda Hattı"nı arayarak veya 0501 174 0 174 WhatsApp gıda ihbar hattı üzerinden ihbarda bulunabilmektedirler." diyerek sözlerini tamamladı.
Habere ifade bırak !
Habere ait etiket tanımlanmamış.
Okuyucu Yorumları (0)

Yorumunuz başarıyla alındı, inceleme ardından en kısa sürede yayına alınacaktır.

Yorum yazarak Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve ordumanset.net sitesine yaptığınız yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan tüm yorumlardan site yönetimi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
Sitemizden en iyi şekilde faydalanabilmeniz için çerezler kullanılmaktadır, sitemizi kullanarak çerezleri kabul etmiş saylırsınız.