“TAŞIMALI EĞİTİMDE ÖĞRENCİ SAYISI HER GEÇEN YIL ARTIYOR”

Gündem 12.10.2023 - 07:44, Güncelleme: 12.10.2023 - 07:44 3629+ kez okundu.
 

“TAŞIMALI EĞİTİMDE ÖĞRENCİ SAYISI HER GEÇEN YIL ARTIYOR”

CHP Ordu Milletvekili Seyit Torun, Milli Eğitim Bakanlarının her yıl köy okullarını açacağız dediğini ancak uygulamaya geçirmediğini belirtti

Taşımalı eğitime ve köy okullarına ilişkin Milli Eğitim Bakanı'nın yanıtlaması istemiyle soru önergesi veren CHP Ordu Milletvekili Seyit Torun önergesinde:   Hayata geçtiği günden beri eleştiri ve tartışmaların odağında bulunan taşımalı eğitim uygulamasının Ordu’muzun kanayan bir yarası haline geldiğini ifade ederek Milli Eğitim Bakanlarının son yıllarda köy okullarının yeniden açılmasına ilişkin yaptıkları açıklamalara karşın taşımalı eğitimdeki öğrenci sayısının her geçen yıl arttığının altını çizmiştir. Resmi verilere göre taşımalı eğitimde bulunun öğrenci sayısının geçtiğimiz yıla göre Türkiye genelinde 67 bin 486 artarak 744 bin 625’e yükseldiğinin altını çizen Torun, taşımalı eğitimde bulunan çocuklarımız çok erken saatlerde okul yollarına düşmekte, yollarda tükenmekte, söz konusu uygulama eğitimde başarı oranını düşürmektedir diyerek Ordu'daki en önemli eğitim sorunlarından birine dikkat çekerek açıklamalarına şöyle devam ediyor: Ordu ülkemizde taşımalı eğitimde en çok öğrencisi bulunan ilk 5 il içerisinde bulunmaktadır. Kırsal bölgelerde ikamet eden ve tarım sektöründe çalışan velilerimiz ihtiyaç halinde çocuklarının okullarına ulaşmakta güçlük çekmekte, öğretmen – öğrenci – veli ilişkilerinde ciddi çatlaklar meydana gelmektedir. Çocuklarımızın eğitime erişiminin kolaylaştırılması ve eğitim öğretim kalitesinin artırılması için köy okullarının ivedilikle yeniden açılması beklenmektedir.  Konuya ilişkin verdiğim soru önergesi değerlendirmeniz dileğiyle ektedir.  
CHP Ordu Milletvekili Seyit Torun, Milli Eğitim Bakanlarının her yıl köy okullarını açacağız dediğini ancak uygulamaya geçirmediğini belirtti

Taşımalı eğitime ve köy okullarına ilişkin Milli Eğitim Bakanı'nın yanıtlaması istemiyle soru önergesi veren CHP Ordu Milletvekili Seyit Torun önergesinde:  

Hayata geçtiği günden beri eleştiri ve tartışmaların odağında bulunan taşımalı eğitim uygulamasının Ordu’muzun kanayan bir yarası haline geldiğini ifade ederek Milli Eğitim Bakanlarının son yıllarda köy okullarının yeniden açılmasına ilişkin yaptıkları açıklamalara karşın taşımalı eğitimdeki öğrenci sayısının her geçen yıl arttığının altını çizmiştir. Resmi verilere göre taşımalı eğitimde bulunun öğrenci sayısının geçtiğimiz yıla göre Türkiye genelinde 67 bin 486 artarak 744 bin 625’e yükseldiğinin altını çizen Torun, taşımalı eğitimde bulunan çocuklarımız çok erken saatlerde okul yollarına düşmekte, yollarda tükenmekte, söz konusu uygulama eğitimde başarı oranını düşürmektedir diyerek Ordu'daki en önemli eğitim sorunlarından birine dikkat çekerek açıklamalarına şöyle devam ediyor:

Ordu ülkemizde taşımalı eğitimde en çok öğrencisi bulunan ilk 5 il içerisinde bulunmaktadır. Kırsal bölgelerde ikamet eden ve tarım sektöründe çalışan velilerimiz ihtiyaç halinde çocuklarının okullarına ulaşmakta güçlük çekmekte, öğretmen – öğrenci – veli ilişkilerinde ciddi çatlaklar meydana gelmektedir. Çocuklarımızın eğitime erişiminin kolaylaştırılması ve eğitim öğretim kalitesinin artırılması için köy okullarının ivedilikle yeniden açılması beklenmektedir. 

Konuya ilişkin verdiğim soru önergesi değerlendirmeniz dileğiyle ektedir.

 

Ordu HABERİ

Habere ifade bırak !
Habere ait etiket tanımlanmamış.
Okuyucu Yorumları (0)

Yorumunuz başarıyla alındı, inceleme ardından en kısa sürede yayına alınacaktır.

Yorum yazarak Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve ordumanset.net sitesine yaptığınız yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan tüm yorumlardan site yönetimi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
Sitemizden en iyi şekilde faydalanabilmeniz için çerezler kullanılmaktadır, sitemizi kullanarak çerezleri kabul etmiş saylırsınız.