REKTÖRLER SAMSUN'DA BULUŞTU

Eğitim 06.03.2014 - 13:38, Güncelleme: 15.06.2023 - 07:39 4446+ kez okundu.
 

REKTÖRLER SAMSUN'DA BULUŞTU

Türkiye, İtalya, Mısır, Fransa, Montenegro, İsrail, Lübnan, Arnavutluk, Karadağ, Hırvatistan gibi 61 ülkenin rektör ve yöneticilerinin bulunduğu "Yükseköğretimde Uluslararasılaştırma Çalıştayı" Samsun'da gerçekleştirildi.

Ordu Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Tarık YARILGAÇ'ın da katıldığı "Yükseköğretimde Uluslararasılaştırma Çalıştayı'na" Türkiye'deki Üniversitelerden İstanbul Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Yunus SÖYLET, Sabancı Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Nihat BERKER, İzmir Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Kayhan ERCİYEŞ, Kocaeli Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Sezer Şener Komsuoğlu, Amasya Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Metin ORBAY, Sinop Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Recep BİRCAN, birçok dekan, dekan yardımcısı ve öğretim üyesi katıldı.  Ondokuz Mayıs Üniversitesi (OMÜ) ile Akdeniz Üniversiteleri Topluluğu (Community Of Mediterranean Universities) ortaklığında düzenlenen ve farklı üniversitelerin uluslararasılaştırma konusundaki deneyimleri, çeşitli  yaklaşım, strateji ve önerilerinin görüşüldüğü Çalıştay'da ülkemizdeki değişim programlarıyla diğer ülkelerdeki üniversiteler arasındaki öğrenci değişim işbirliğini arttırmak ve teşvik etmek hedeflenmiştir. Katılımcıların, kendi ülkelerindeki eğitim işbirlikleri çalışmaları hakkında bilgi aktarımında bulunduğu çalıştayla ilgili olarak Ordu Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Tarık YARILGAÇ, şu ifadelere yer verdi: "Uluslararası değişim programları öğrenci ve akademisyenlerimiz için hem gittikleri ülkelerin kültürlerini tanımaları için iyi bir fırsat hem de eğitimlerini geliştirmeleri adına önemli bir adımdır. Bu programlar, iletişim becerilerinin pekiştirilmesi, güçlüklere karşı mücadele edebilmenin öneminin kavranılması açısından öğrencilerin gelişimine fayda sağlamakta ayrıca uluslararası işgücü piyasasında istihdam sağlanmasının da önünü açmaktadır. Modern kampüs alanımızı farklı dil ve kültürlerin buluşma noktası yapmak için ulusal ve uluslararası pek çok alanda işbirlikleri gerçekleştirerek üniversitemizi bir çekim merkezi haline getirmeyi hedefliyoruz. Dolayısıyla bu Çalıştay, evrensel bir üniversite olabilme adına bizim için önem arz etmekte; ufkumuzu genişletmektedir."
Türkiye, İtalya, Mısır, Fransa, Montenegro, İsrail, Lübnan, Arnavutluk, Karadağ, Hırvatistan gibi 61 ülkenin rektör ve yöneticilerinin bulunduğu "Yükseköğretimde Uluslararasılaştırma Çalıştayı" Samsun'da gerçekleştirildi.

Ordu Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Tarık YARILGAÇ'ın da katıldığı "Yükseköğretimde Uluslararasılaştırma Çalıştayı'na" Türkiye'deki Üniversitelerden İstanbul Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Yunus SÖYLET, Sabancı Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Nihat BERKER, İzmir Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Kayhan ERCİYEŞ, Kocaeli Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Sezer Şener Komsuoğlu, Amasya Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Metin ORBAY, Sinop Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Recep BİRCAN, birçok dekan, dekan yardımcısı ve öğretim üyesi katıldı. 

Ondokuz Mayıs Üniversitesi (OMÜ) ile Akdeniz Üniversiteleri Topluluğu (Community Of Mediterranean Universities) ortaklığında düzenlenen ve farklı üniversitelerin uluslararasılaştırma konusundaki deneyimleri, çeşitli  yaklaşım, strateji ve önerilerinin görüşüldüğü Çalıştay'da ülkemizdeki değişim programlarıyla diğer ülkelerdeki üniversiteler arasındaki öğrenci değişim işbirliğini arttırmak ve teşvik etmek hedeflenmiştir.

Katılımcıların, kendi ülkelerindeki eğitim işbirlikleri çalışmaları hakkında bilgi aktarımında bulunduğu çalıştayla ilgili olarak Ordu Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Tarık YARILGAÇ, şu ifadelere yer verdi:

"Uluslararası değişim programları öğrenci ve akademisyenlerimiz için hem gittikleri ülkelerin kültürlerini tanımaları için iyi bir fırsat hem de eğitimlerini geliştirmeleri adına önemli bir adımdır. Bu programlar, iletişim becerilerinin pekiştirilmesi, güçlüklere karşı mücadele edebilmenin öneminin kavranılması açısından öğrencilerin gelişimine fayda sağlamakta ayrıca uluslararası işgücü piyasasında istihdam sağlanmasının da önünü açmaktadır.

Modern kampüs alanımızı farklı dil ve kültürlerin buluşma noktası yapmak için ulusal ve uluslararası pek çok alanda işbirlikleri gerçekleştirerek üniversitemizi bir çekim merkezi haline getirmeyi hedefliyoruz. Dolayısıyla bu Çalıştay, evrensel bir üniversite olabilme adına bizim için önem arz etmekte; ufkumuzu genişletmektedir."

Habere ifade bırak !
Habere ait etiket tanımlanmamış.
Okuyucu Yorumları (0)

Yorumunuz başarıyla alındı, inceleme ardından en kısa sürede yayına alınacaktır.

Yorum yazarak Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve ordumanset.net sitesine yaptığınız yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan tüm yorumlardan site yönetimi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
Sitemizden en iyi şekilde faydalanabilmeniz için çerezler kullanılmaktadır, sitemizi kullanarak çerezleri kabul etmiş saylırsınız.