Ordu'yu Bekleyen Büyük Tehlike Deniz Seviyesi Yükselecek Kıyılar O Tarihte Sular Altında Kalacak

Yaşam 31.08.2023 - 03:05, Güncelleme: 31.08.2023 - 03:05 3355+ kez okundu.
 

Ordu'yu Bekleyen Büyük Tehlike Deniz Seviyesi Yükselecek Kıyılar O Tarihte Sular Altında Kalacak

Ordu'da deniz seviyesi yükselecek kıyılar ve kıyılara yakın olan yerleşim yerleri o tarihte sular altında kalacak. Bu bir felaket senaryosu değil, Ordu’yu bekleyen büyük tehlike.

Ordu'da küresel ısınma nedeniyle yaşanan deniz seviyesinde, yükselmenin hızla artacağı ve kıyı şeridinde olan yerleşim yerlerinin ise sular altında kalacağı gündeme geldi. Clımate Central sitesinde 2030 ve 2050 yılları arasında, sel seviyesi altında kalması beklenen kıyı sahilleri arasında, Ordu’da yer aldı. Sitenin verilerine göre, Ordu'da küresel ısınma nedeniyle belirtilen yıllarda kıyı yerleşim bölgeleri sular altında kalacak. Samsun'da 2030-2050 yılları arasında sular altında kalacak yerler arasında, Altınordu ilçesinin yarısının yer alması dikkat çekti.   2030 HARİTASI   Altınordu’nun Risk Haritası Söz konusu risk haritasına göre, 2030-2050 yıllarında küresel ısınmadan kaynaklı olarak, Ordu'da denize kıyı yerleşim bölgeleri arasında yer alan Taşbaşı Mahallesinin yarısı, Akyazı sahili, Durugöl mahallesi, Organize Sanayi Bölgesinin yarısı, Durugol Mahallesinin neredeyse tamamı, Cumhuriyet Mahallesi ve Ordu Üniversitesinin bulunduğu alan ve ile bir çok nokta, sular altında kalıyor. Samsun Ordu ( Kirazlık) Yolu Sular Altında Kalabilir Samsun-Ordu yolunun-Kirazlık ve bir çok noktanın büyük bir kısmının deniz seviyesinin yükselmesi ile sular altında kalacağı gösterildi.   2050 Haritası
Ordu'da deniz seviyesi yükselecek kıyılar ve kıyılara yakın olan yerleşim yerleri o tarihte sular altında kalacak. Bu bir felaket senaryosu değil, Ordu’yu bekleyen büyük tehlike.

Ordu'da küresel ısınma nedeniyle yaşanan deniz seviyesinde, yükselmenin hızla artacağı ve kıyı şeridinde olan yerleşim yerlerinin ise sular altında kalacağı gündeme geldi.

Clımate Central sitesinde 2030 ve 2050 yılları arasında, sel seviyesi altında kalması beklenen kıyı sahilleri arasında, Ordu’da yer aldı.
Sitenin verilerine göre, Ordu'da küresel ısınma nedeniyle belirtilen yıllarda kıyı yerleşim bölgeleri sular altında kalacak. Samsun'da 2030-2050 yılları arasında sular altında kalacak yerler arasında, Altınordu ilçesinin yarısının yer alması dikkat çekti.

 

2030 HARİTASI

 

Altınordu’nun Risk Haritası

Söz konusu risk haritasına göre, 2030-2050 yıllarında küresel ısınmadan kaynaklı olarak, Ordu'da denize kıyı yerleşim bölgeleri arasında yer alan Taşbaşı Mahallesinin yarısı, Akyazı sahili, Durugöl mahallesi, Organize Sanayi Bölgesinin yarısı, Durugol Mahallesinin neredeyse tamamı, Cumhuriyet Mahallesi ve Ordu Üniversitesinin bulunduğu alan ve ile bir çok nokta, sular altında kalıyor.

Samsun Ordu ( Kirazlık) Yolu Sular Altında Kalabilir

Samsun-Ordu yolunun-Kirazlık ve bir çok noktanın büyük bir kısmının deniz seviyesinin yükselmesi ile sular altında kalacağı gösterildi.

 

2050 Haritası

Ordu HABERİ

Habere ifade bırak !
Habere ait etiket tanımlanmamış.
Okuyucu Yorumları (0)

Yorumunuz başarıyla alındı, inceleme ardından en kısa sürede yayına alınacaktır.

Yorum yazarak Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve ordumanset.net sitesine yaptığınız yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan tüm yorumlardan site yönetimi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
Sitemizden en iyi şekilde faydalanabilmeniz için çerezler kullanılmaktadır, sitemizi kullanarak çerezleri kabul etmiş saylırsınız.