Ordu Havalimanı Yerinde Sayıyor, Trabzon Rekor Kırıyor!

Yaşam 26.08.2023 - 00:09, Güncelleme: 26.08.2023 - 00:09 3427+ kez okundu.
 

Ordu Havalimanı Yerinde Sayıyor, Trabzon Rekor Kırıyor!

Ordu Giresun Havalimanı'nda uçaklardaki yoğunluk ve ek sefer koyulmaması nedeniyle vatandaşlar karayolunu kullanmak zorunda kalırken Trabzon Havalimanı'nda yurt dışı uçuş rekorları kırılıyor.

Bu yılın Temmuz ayı sonu itibariyle Trabzon’a gelen turist sayısının 750 bine yaklaştığını belirten Kantarcı, Trabzon Havalimanının da uçuş rekorları kırdığını kaydetti. Yabancı Turist Sayısını Yerli Turist Sayısını İlk Kez Geçti Bu yıl turizm sezonunda olumlu gelişmeler yaşandığını belirten Kantarcı, “Bu sene olumlu gelişmeler yaşandı, rakamlar gerçekten çok iyi. Doğu Karadeniz Bölgemizdeki en büyük havalimanı Trabzon Havalimanı uçuş rekorları kırdı. Bu yıl 30 Haziran’da toplamda 145 uçuş gerçekleşirken, 28 Temmuz'da 148 uçuşa ulaşıldı. Rakamlara bakıldığında her sene üzerine konularak artıyor. Bu yıl Temmuz sonu itibariyle resmi rakamlara göre toplamda 740 bine yakın turist Trabzon’a geldi. Yaklaşık 340 bin yerli turist ve 400 bine yakın da yabancı turist Temmuz 2023 yılı sonu itibariyle ilimize gelirken farklı olan, ilk 7 ay sonunda Trabzon’da ilk kez yabancı turist sayısı yerli turist sayısını geçmiş oldu. Burada özellikle Haziran ve Temmuz’da yaşanan ciddi yoğunluk ön plana çıktı. Trabzon ilimiz ve bölgemiz 2019’da turizmde ciddi rakamlara ulaşmıştı, bu yılsonu itibariyle 2019 rakamlarının üzerine çıkacağımızı tahmin ediyoruz” dedi.
Ordu Giresun Havalimanı'nda uçaklardaki yoğunluk ve ek sefer koyulmaması nedeniyle vatandaşlar karayolunu kullanmak zorunda kalırken Trabzon Havalimanı'nda yurt dışı uçuş rekorları kırılıyor.

Bu yılın Temmuz ayı sonu itibariyle Trabzon’a gelen turist sayısının 750 bine yaklaştığını belirten Kantarcı, Trabzon Havalimanının da uçuş rekorları kırdığını kaydetti.

Yabancı Turist Sayısını Yerli Turist Sayısını İlk Kez Geçti

Bu yıl turizm sezonunda olumlu gelişmeler yaşandığını belirten Kantarcı,

“Bu sene olumlu gelişmeler yaşandı, rakamlar gerçekten çok iyi. Doğu Karadeniz Bölgemizdeki en büyük havalimanı Trabzon Havalimanı uçuş rekorları kırdı. Bu yıl 30 Haziran’da toplamda 145 uçuş gerçekleşirken, 28 Temmuz'da 148 uçuşa ulaşıldı. Rakamlara bakıldığında her sene üzerine konularak artıyor. Bu yıl Temmuz sonu itibariyle resmi rakamlara göre toplamda 740 bine yakın turist Trabzon’a geldi. Yaklaşık 340 bin yerli turist ve 400 bine yakın da yabancı turist Temmuz 2023 yılı sonu itibariyle ilimize gelirken farklı olan, ilk 7 ay sonunda Trabzon’da ilk kez yabancı turist sayısı yerli turist sayısını geçmiş oldu. Burada özellikle Haziran ve Temmuz’da yaşanan ciddi yoğunluk ön plana çıktı. Trabzon ilimiz ve bölgemiz 2019’da turizmde ciddi rakamlara ulaşmıştı, bu yılsonu itibariyle 2019 rakamlarının üzerine çıkacağımızı tahmin ediyoruz” dedi.

Ordu HABERİ

Habere ifade bırak !
Habere ait etiket tanımlanmamış.
Okuyucu Yorumları (0)

Yorumunuz başarıyla alındı, inceleme ardından en kısa sürede yayına alınacaktır.

Yorum yazarak Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve ordumanset.net sitesine yaptığınız yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan tüm yorumlardan site yönetimi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
Sitemizden en iyi şekilde faydalanabilmeniz için çerezler kullanılmaktadır, sitemizi kullanarak çerezleri kabul etmiş saylırsınız.