AKKUŞ'U SEL VURDU

Gündem 31.05.2018 - 08:19, Güncelleme: 15.06.2023 - 07:39 4419+ kez okundu.
 

AKKUŞ'U SEL VURDU

Ordu’nun Akkuş İlçesini günlerdir etkisi altına alan ve 2 gündür şiddetini arttıran sağanak yağış sel ve heyelana neden oldu. Caddeler ve sokaklar göle döndü.

Ordu’nun Akkuş İlçesini günlerdir etkisi altına alan ve 2 gündür şiddetini arttıran sağanak yağış sel ve heyelana neden oldu. Caddeler ve sokaklar göle döndü. Yolları Su Bastı Hafta başından bu yana bölgede etkili olan şiddetli sağanak yağmur, Akkuş’ta hayatı olumsuz etkiledi. Başta Kızılelma, Damyeri ve Tuzak Mahalleleri günlerdir yağan aralıksız yağmur nedeniyle sele teslim oldu. Heyelan nedeniyle devrilen ağaçlar tahliye borularını tıkadı. Sel sularının yolları kapatması sonucu ulaşımda uzun süre aksamalar yaşandı. Başta fındık, fasulye ve buğday arazileri büyük zarar gördü. Sel ve heyelan afetinden büyük yara alan mahallelerde hayatın normale dönmesi için çalışmalar başlatıldı.  Başkan Demirci Yerinde İnceledi Akkuş Belediye Başkanı İsa Demirci selin vurduğu mahallelere giderek incelemelerde bulundu. Can kaybı yaşanmadığı için memnun olduğunu belirten Başkan Demirci, “ 1 ay içerisinde ikinci kez sel afetiyle karşı karşıya kaldık. Başta Kızılelma, Damyeri ve Tuzak Mahallelerimizde öğle saatlerinde şiddetini artıran sağanak yağmur akşam saatlerinde sele dönüştü. Ekiplerimiz zaman kaybetmeden iş makineleriyle afetin yaşandığı bölgelerde çalışmalarına devam ediyor. Çok şükür can kaybımız yok, maddi hasarla atlattık” dedi. 1 Ay İçinde 2 Büyük Afet Akkuş, bir ay içinde ikinci kez afet şoku yaşadı. Mayısın ilk haftasında da etkili olan sağanak yağış ve dolu sele dönüşerek ilçeyi teslim almış, tarım arazileri, grup yolları ve birçok işyeri zarar görmüştü. Yaralarını sarmaya çalışan Akkuş’ta bir kez daha afet meydana gelmesi ilçede büyük zarara yol açtı.  
Ordu’nun Akkuş İlçesini günlerdir etkisi altına alan ve 2 gündür şiddetini arttıran sağanak yağış sel ve heyelana neden oldu. Caddeler ve sokaklar göle döndü.
Ordu’nun Akkuş İlçesini günlerdir etkisi altına alan ve 2 gündür şiddetini arttıran sağanak yağış sel ve heyelana neden oldu. Caddeler ve sokaklar göle döndü.
Yolları Su Bastı
Hafta başından bu yana bölgede etkili olan şiddetli sağanak yağmur, Akkuş’ta hayatı olumsuz etkiledi. Başta Kızılelma, Damyeri ve Tuzak Mahalleleri günlerdir yağan aralıksız yağmur nedeniyle sele teslim oldu. Heyelan nedeniyle devrilen ağaçlar tahliye borularını tıkadı. Sel sularının yolları kapatması sonucu ulaşımda uzun süre aksamalar yaşandı. Başta fındık, fasulye ve buğday arazileri büyük zarar gördü. Sel ve heyelan afetinden büyük yara alan mahallelerde hayatın normale dönmesi için çalışmalar başlatıldı. 
Başkan Demirci Yerinde İnceledi
Akkuş Belediye Başkanı İsa Demirci selin vurduğu mahallelere giderek incelemelerde bulundu. Can kaybı yaşanmadığı için memnun olduğunu belirten Başkan Demirci, “ 1 ay içerisinde ikinci kez sel afetiyle karşı karşıya kaldık. Başta Kızılelma, Damyeri ve Tuzak Mahallelerimizde öğle saatlerinde şiddetini artıran sağanak yağmur akşam saatlerinde sele dönüştü. Ekiplerimiz zaman kaybetmeden iş makineleriyle afetin yaşandığı bölgelerde çalışmalarına devam ediyor. Çok şükür can kaybımız yok, maddi hasarla atlattık” dedi.
1 Ay İçinde 2 Büyük Afet
Akkuş, bir ay içinde ikinci kez afet şoku yaşadı. Mayısın ilk haftasında da etkili olan sağanak yağış ve dolu sele dönüşerek ilçeyi teslim almış, tarım arazileri, grup yolları ve birçok işyeri zarar görmüştü. Yaralarını sarmaya çalışan Akkuş’ta bir kez daha afet meydana gelmesi ilçede büyük zarara yol açtı.  
Habere ifade bırak !
Habere ait etiket tanımlanmamış.
Okuyucu Yorumları (0)

Yorumunuz başarıyla alındı, inceleme ardından en kısa sürede yayına alınacaktır.

Yorum yazarak Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve ordumanset.net sitesine yaptığınız yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan tüm yorumlardan site yönetimi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
Sitemizden en iyi şekilde faydalanabilmeniz için çerezler kullanılmaktadır, sitemizi kullanarak çerezleri kabul etmiş saylırsınız.