HİLELİ KANTARLARLA FINDIK ALIMI YAPILIYOR

Gündem 03.10.2023 - 00:59, Güncelleme: 03.10.2023 - 00:59 3765+ kez okundu.
 

HİLELİ KANTARLARLA FINDIK ALIMI YAPILIYOR

Ordu Valiliği İl Sanayi ve Teknoloji Müdürlüğü Orduluları uyardı.

İl Sanayi ve Teknoloji Müdürlüğü yüksek kesimlerde hileli kantarlarla fındık alımına karşı vatandaşları uyardı.   Yapılan yazılı açıklamada şu ifadelere yer verildi:   “İlimizde fındık hasadının bitmesiyle birlikte özellikle yüksek kesimlerde, üreticiye giden bazı kişilerin hileli kantarlarla piyasa fiyatlarından daha yüksek rakamlarda fındık alım satımı yaparak mağduriyete sebep olduklarına ilişkin duyumlar alınmaktadır.   Müdürlüğümüzce ticarete konu olan tüm ölçü ve tartı aletleri, 3516 Sayılı Ölçüler ve Ayar Kanununa göre ani ve periyodik olarak sürekli denetime tabi tutulmakta olup, artan şikâyetlere istinaden denetimler sıklaştırılarak devam etmektedir.   Konuya ilişkin olarak, üretici vatandaşlarımızın özellikle yük taşımaya elverişli araçlar üzerinde götürülerek tartım işinde kullanılan seyyar kantarların ” Metrolojik Muayene Etiketi” veya muayene damgalarının olup olmadığı konusunda duyarlı olmaları, tanımadığı ve bilmedikleri kişi veya kişilerle ticari alışveriş yapmaları durumunda dikkatli olmaları ve şüpheli durumlarda kolluk kuvvetlerine ihbarda bulunmaları gerekmektedir.”  
Ordu Valiliği İl Sanayi ve Teknoloji Müdürlüğü Orduluları uyardı.

İl Sanayi ve Teknoloji Müdürlüğü yüksek kesimlerde hileli kantarlarla fındık alımına karşı vatandaşları uyardı.

 

Yapılan yazılı açıklamada şu ifadelere yer verildi:

 

“İlimizde fındık hasadının bitmesiyle birlikte özellikle yüksek kesimlerde, üreticiye giden bazı kişilerin hileli kantarlarla piyasa fiyatlarından daha yüksek rakamlarda fındık alım satımı yaparak mağduriyete sebep olduklarına ilişkin duyumlar alınmaktadır.

 

Müdürlüğümüzce ticarete konu olan tüm ölçü ve tartı aletleri, 3516 Sayılı Ölçüler ve Ayar Kanununa göre ani ve periyodik olarak sürekli denetime tabi tutulmakta olup, artan şikâyetlere istinaden denetimler sıklaştırılarak devam etmektedir.

 

Konuya ilişkin olarak, üretici vatandaşlarımızın özellikle yük taşımaya elverişli araçlar üzerinde götürülerek tartım işinde kullanılan seyyar kantarların ” Metrolojik Muayene Etiketi” veya muayene damgalarının olup olmadığı konusunda duyarlı olmaları, tanımadığı ve bilmedikleri kişi veya kişilerle ticari alışveriş yapmaları durumunda dikkatli olmaları ve şüpheli durumlarda kolluk kuvvetlerine ihbarda bulunmaları gerekmektedir.”

 

Ordu HABERİ

Habere ifade bırak !
Habere ait etiket tanımlanmamış.
Okuyucu Yorumları (0)

Yorumunuz başarıyla alındı, inceleme ardından en kısa sürede yayına alınacaktır.

Yorum yazarak Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve ordumanset.net sitesine yaptığınız yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan tüm yorumlardan site yönetimi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
Sitemizden en iyi şekilde faydalanabilmeniz için çerezler kullanılmaktadır, sitemizi kullanarak çerezleri kabul etmiş saylırsınız.