Hamarat'tan 3 Aralık Dünya Engelliler Günü Mesajı

Gündem 03.12.2014 - 18:26, Güncelleme: 15.06.2023 - 07:39 2614+ kez okundu.
 

Hamarat'tan 3 Aralık Dünya Engelliler Günü Mesajı

Hamarat'tan 3 Aralık Dünya Engelliler Günü Mesajı

AK Parti Ordu Milletvekili Mustafa Hamarat, 3 Aralık Dünya Engelliler Günü nedeniyle bir mesaj yayınlayarak, herkesin bir gün engelli duruma düşebileceğini akıllarından çıkarmayıp, engelli vatandaşlarımıza gerekli desteğin verilmesi gerektiğini bildirdi. Ordu Milletvekili Mustafa Hamarat, ‘Dünya Engelliler Günü’ mesajında; bugünün engelli vatandaşların sorunlarının aşılabilmesi, hayat standartlarının yükseltilmesi, topluma kazandırılması hususlarındaki girişimlerin güçlendirilmesi, bu alandaki toplumsal hassasiyet ve bilincin yükseltilmesi için önemli bir fırsat olduğunu belirtti.  Engellilerin de yapabileceği işler vardır 3 Aralık Dünya Engelliler Günü olarak kutlandığını hatırlatan AK Parti Ordu Milletvekili Hamarat,“Huzurlu ve güvenli bir toplum oluşturabilmek ancak toplumun her kesimine aynı duyarlılıkla sahip çıkmakla mümkündür. Nüfusumuzun önemli bir bölümünü oluşturan engellilik; hukuki, sosyal ve ekonomik yönleri olan çok boyutlu bir konudur. Ülke nüfusunun %12’sini çeşitli engel gruplarındaki vatandaşlarımız oluşturmakta, onların sorunu hepimizin ortak sorunu olarak karşımıza çıkmaktadır. Unutmamalıyız ki engellilik kişinin tercihi değildir ve her birey birer engelli adayıdır. Toplumsal ortak hassasiyet çözümün birer parçasıdır. Engelli vatandaşların sorunlarının çözümüne yönelik devletimizin yanı sıra sivil toplum kuruluşları ve hayırsever vatandaşlarımızın da etkin rol üstlenmesi büyük önem taşımaktadır.” diye konuştu. “Engellilik insanlığın ortak sorunu olduğundan, yalnız ülkemizde değil, Birleşmiş Milletlere üye 156 ülkede aynı tarihlerde kutlanmaktadır” diyen Milletvekili Hamarat, “Engellilere yardımcı olma bilinci aşılanmaya çalışılır. Engelli durumuna düşmemek için iş güvenliği önlemleri anlatılır. Engelliler de yaşamlarını sürdürmek için çalışmak ve gelir sağlamak zorundadırlar. Çünkü çalışmak yaşamı güzelleştirir, insanı mutlu eder, huzur verir. Engellilere acımak, onlara bakarak duygulanmak soruna çözüm getirmez. Engellilerin de yapabileceği işler vardır. Onlara yardımcı olmak adına çalışabilecekleri alanlarda iş vermek gerekir. Toplumun her alanında engellilere saygı göstermek, onları da toplumun bir ferdi olarak kabul edip dışlamamak gerekir” dedi.
Hamarat'tan 3 Aralık Dünya Engelliler Günü Mesajı

AK Parti Ordu Milletvekili Mustafa Hamarat, 3 Aralık Dünya Engelliler Günü nedeniyle bir mesaj yayınlayarak, herkesin bir gün engelli duruma düşebileceğini akıllarından çıkarmayıp, engelli vatandaşlarımıza gerekli desteğin verilmesi gerektiğini bildirdi.

Ordu Milletvekili Mustafa Hamarat, ‘Dünya Engelliler Günü’ mesajında; bugünün engelli vatandaşların sorunlarının aşılabilmesi, hayat standartlarının yükseltilmesi, topluma kazandırılması hususlarındaki girişimlerin güçlendirilmesi, bu alandaki toplumsal hassasiyet ve bilincin yükseltilmesi için önemli bir fırsat olduğunu belirtti. 

Engellilerin de yapabileceği işler vardır

3 Aralık Dünya Engelliler Günü olarak kutlandığını hatırlatan AK Parti Ordu Milletvekili Hamarat,“Huzurlu ve güvenli bir toplum oluşturabilmek ancak toplumun her kesimine aynı duyarlılıkla sahip çıkmakla mümkündür. Nüfusumuzun önemli bir bölümünü oluşturan engellilik; hukuki, sosyal ve ekonomik yönleri olan çok boyutlu bir konudur. Ülke nüfusunun %12’sini çeşitli engel gruplarındaki vatandaşlarımız oluşturmakta, onların sorunu hepimizin ortak sorunu olarak karşımıza çıkmaktadır. Unutmamalıyız ki engellilik kişinin tercihi değildir ve her birey birer engelli adayıdır. Toplumsal ortak hassasiyet çözümün birer parçasıdır. Engelli vatandaşların sorunlarının çözümüne yönelik devletimizin yanı sıra sivil toplum kuruluşları ve hayırsever vatandaşlarımızın da etkin rol üstlenmesi büyük önem taşımaktadır.” diye konuştu.

“Engellilik insanlığın ortak sorunu olduğundan, yalnız ülkemizde değil, Birleşmiş Milletlere üye 156 ülkede aynı tarihlerde kutlanmaktadır” diyen Milletvekili Hamarat, “Engellilere yardımcı olma bilinci aşılanmaya çalışılır. Engelli durumuna düşmemek için iş güvenliği önlemleri anlatılır. Engelliler de yaşamlarını sürdürmek için çalışmak ve gelir sağlamak zorundadırlar. Çünkü çalışmak yaşamı güzelleştirir, insanı mutlu eder, huzur verir. Engellilere acımak, onlara bakarak duygulanmak soruna çözüm getirmez. Engellilerin de yapabileceği işler vardır. Onlara yardımcı olmak adına çalışabilecekleri alanlarda iş vermek gerekir. Toplumun her alanında engellilere saygı göstermek, onları da toplumun bir ferdi olarak kabul edip dışlamamak gerekir” dedi.

Habere ifade bırak !
Habere ait etiket tanımlanmamış.
Okuyucu Yorumları (0)

Yorumunuz başarıyla alındı, inceleme ardından en kısa sürede yayına alınacaktır.

Yorum yazarak Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve ordumanset.net sitesine yaptığınız yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan tüm yorumlardan site yönetimi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
Sitemizden en iyi şekilde faydalanabilmeniz için çerezler kullanılmaktadır, sitemizi kullanarak çerezleri kabul etmiş saylırsınız.