Fatsa, Türkiye Birincisi Oldu

Kültür 09.12.2014 - 22:19, Güncelleme: 15.06.2023 - 07:39 2566+ kez okundu.
 

Fatsa, Türkiye Birincisi Oldu

Fatsa, Türkiye Birincisi Fatsa Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi (kız meslek lisesi eski adıyla )Öğrencilerinin Başarısı Bizi Gururlandırdı.

Türkiye Halkoyunları Federasyonu tarafından Konya’da düzenlenen yarışmada, Ordu’yu temsil eden Fatsa Gençlik Merkezi Halkoyunları grubu müzik dalında Türkiye birincisi olurken Halkoyunları dalında Türkiye dördüncüsü oldu. Türk Halk Oyunlarımızın yayılıp yaşatılması, sağlıklı bir şekilde gelecek nesillere aktarılması için yapılan yarışmaya katılan 182 Gençlik Merkezinin Halkoyunları grubu birinci olabilmek için oynadı. Pazar günü Konya’daki 100.Yıl Spor Salonunda yapılan yarışmada Fatsa’yı Nurgül Çamaş’ın hazırladığı Halkoyunları ekibi temsil etti. Öğrencilerden oluşan grup jüri karşısında Ordu’ya has müziği, kıyafeti ve oyunlarıyla yarıştı. 182 Gençlik Merkezinin katıldığı yarışmada, Fatsa müzik dalında Türkiye birincisi olurken oyun olarak dördüncü oldu. Ödüllerini alarak Fatsa’ya gururlu bir şekilde dönen öğrenciler, mutlu olduklarını söylediler. Fatsa Gençlik Merkezi Müdürü Berat Şahin, “İlk etabı Eylül ayı içinde Gençler Düzenlenmeli ve Düzenlemesiz kategorisinde grup yarışmaları şeklinde düzenlenen organizasyona Gençler Düzenlemeli kategorisinde Fatsa Gençlik Merkezi Müdürlüğü Halkoyunları ekibi de katıldı. Artvin ilinde düzenlenen Grup yarışmalarında Fatsa Gençlik Merkezi Halkoyunları ekibi başarılı olarak Konya ilinde düzenlenen Finale katılacak 10 ekip arasına girdi. 6-7 Aralık tarihinde Konya ilinde düzenlenen Final yarışmasında Fatsa Gençlik Merkezi Halkoyunları ekibi başarılı bir performans göstererek Halkoyunları Müzik dalında 1. ve Halkoyunları gösterisi dalında 4. olarak ödüle layık görülen Gençlik Merkezi Ekibi büyük bir başarıya imza atmıştır. Fatsa ilçemizi başarıyla temsil eden Fatsa Gençlik Merkezi Müdürlüğüne ve Halkoyunları ekibi ve öğrencilerine teşekkür ediyorum” şeklinde konuştu.  
Fatsa, Türkiye Birincisi Fatsa Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi (kız meslek lisesi eski adıyla )Öğrencilerinin Başarısı Bizi Gururlandırdı.

Türkiye Halkoyunları Federasyonu tarafından Konya’da düzenlenen yarışmada, Ordu’yu temsil eden Fatsa Gençlik Merkezi Halkoyunları grubu müzik dalında Türkiye birincisi olurken Halkoyunları dalında Türkiye dördüncüsü oldu.

Türk Halk Oyunlarımızın yayılıp yaşatılması, sağlıklı bir şekilde gelecek nesillere aktarılması için yapılan yarışmaya katılan 182 Gençlik Merkezinin Halkoyunları grubu birinci olabilmek için oynadı.

Pazar günü Konya’daki 100.Yıl Spor Salonunda yapılan yarışmada Fatsa’yı Nurgül Çamaş’ın hazırladığı Halkoyunları ekibi temsil etti. Öğrencilerden oluşan grup jüri karşısında Ordu’ya has müziği, kıyafeti ve oyunlarıyla yarıştı. 182 Gençlik Merkezinin katıldığı yarışmada, Fatsa müzik dalında Türkiye birincisi olurken oyun olarak dördüncü oldu. Ödüllerini alarak Fatsa’ya gururlu bir şekilde dönen öğrenciler, mutlu olduklarını söylediler.

Fatsa Gençlik Merkezi Müdürü Berat Şahin, “İlk etabı Eylül ayı içinde Gençler Düzenlenmeli ve Düzenlemesiz kategorisinde grup yarışmaları şeklinde düzenlenen organizasyona Gençler Düzenlemeli kategorisinde Fatsa Gençlik Merkezi Müdürlüğü Halkoyunları ekibi de katıldı. Artvin ilinde düzenlenen Grup yarışmalarında Fatsa Gençlik Merkezi Halkoyunları ekibi başarılı olarak Konya ilinde düzenlenen Finale katılacak 10 ekip arasına girdi. 6-7 Aralık tarihinde Konya ilinde düzenlenen Final yarışmasında Fatsa Gençlik Merkezi Halkoyunları ekibi başarılı bir performans göstererek Halkoyunları Müzik dalında 1. ve Halkoyunları gösterisi dalında 4. olarak ödüle layık görülen Gençlik Merkezi Ekibi büyük bir başarıya imza atmıştır. Fatsa ilçemizi başarıyla temsil eden Fatsa Gençlik Merkezi Müdürlüğüne ve Halkoyunları ekibi ve öğrencilerine teşekkür ediyorum” şeklinde konuştu.

 

Habere ifade bırak !
Habere ait etiket tanımlanmamış.
Okuyucu Yorumları (0)

Yorumunuz başarıyla alındı, inceleme ardından en kısa sürede yayına alınacaktır.

Yorum yazarak Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve ordumanset.net sitesine yaptığınız yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan tüm yorumlardan site yönetimi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
Sitemizden en iyi şekilde faydalanabilmeniz için çerezler kullanılmaktadır, sitemizi kullanarak çerezleri kabul etmiş saylırsınız.