EĞİTİME DESTEK SÜRÜYOR

Eğitim 13.03.2014 - 02:06, Güncelleme: 15.06.2023 - 07:39 3325+ kez okundu.
 

EĞİTİME DESTEK SÜRÜYOR

Ordu Müftülüğü, öğrencilerin eğitimine destek ve katkı vermeye devam ediyor.

Müftülük İmam-Hatip ortaokulu öğrencilerinden yüze yakınını servisle taşıyor ve eğitimlerine destek veriyor. Her sabah evlerinden alınan öğrencilerden,  erkekler Müftülüğe ait Bölge yatılı Hafızlık Kur’an kursunda, kız öğrenciler yine Ordu Müftülüğü bölge yatılı kız Kur’an kursunda destek programı kapsamında etüde tabi tutuluyorlar. Kur’an kurslarına Müftülük servis minibüsüyle taşınan  öğrencilere, öğreticiler tarafından İmam-Hatip okulları programı kapsamında, Kur’an-ı Kerim ve diğer temel dini bilgiler dersleri veriliyor. Ders dışında ebru, tezhip gibi çeşitli el sanatları derslerine de katılan öğrenciler bu uygulamadan oldukça memnun görünüyorlar.  Yemekleri de karşılanan öğrenciler Müftülüğe ait servis minibüsüyle Yatılı Kur’an kursundan alınarak okullarına teslim ediliyor. Bu öğrencilerden hafızlık  yapabilecekler tespit edilip  Hafızlık temel eğitimi ve Hafızlık eğitimlerine İl Müftülüğü Kur’an kursunda devam ediyorlar.   İmam-Hatip öğrencilerine verilen bu destek programıyla ilgili bir açıklama yapan İl Müftüsü Mustafa KOLUKISAOĞLU açıklamasında şunlara değindi; “İmam-Hatip okulu öğrencilerimizi evlerinden Müftülüğümüze ait servis aracıyla alıyoruz, onları ortaokul ve Lise kısmı olarak münavebeli bir şekilde Kur’an kurslarımızda ağırlıyoruz. Kurslarımızda öğreticilerimiz tarafından Kur’an-ı Kerim başta olmak üzere temel dini bilgiler derslerine yardımcı oluyorlar. Ayrıca çeşitli sosyal etkinliklerde düzenleyerek öğrencilerimize ufuk açmaya çalışıyoruz. İl Müftülüğü olarak öğrencilerimize yapılan hizmetleri ve onlara verilen destekleri gelecek nesillere yapılmış bir yatırım ve yapılmış hizmetlerin en önemlisi olarak görüyor ve değerlendiriyoruz. Bunun dışında zaten geçtiğimiz günlerde kamuoyuna duyurduğumuz Ordu Üniversitesi İlahiyat Fakültesi ile işbirliği içerisinde yürüttüğümüz “İlahiyat eğitiminizi bizimle sürdürmek istermisiniz” eğitim projemizde devam ediyor” diyen KOLUKISAOĞLU “Müftülük olarak elimizden gelen her türlü katkıyı bundan önce olduğu gibi bundan sonrada vermeye devam edeceğiz” diyerek sözlerini tamamladı.
Ordu Müftülüğü, öğrencilerin eğitimine destek ve katkı vermeye devam ediyor.

Müftülük İmam-Hatip ortaokulu öğrencilerinden yüze yakınını servisle taşıyor ve eğitimlerine destek veriyor. Her sabah evlerinden alınan öğrencilerden,  erkekler Müftülüğe ait Bölge yatılı Hafızlık Kur’an kursunda, kız öğrenciler yine Ordu Müftülüğü bölge yatılı kız Kur’an kursunda destek programı kapsamında etüde tabi tutuluyorlar. Kur’an kurslarına Müftülük servis minibüsüyle taşınan  öğrencilere, öğreticiler tarafından İmam-Hatip okulları programı kapsamında, Kur’an-ı Kerim ve diğer temel dini bilgiler dersleri veriliyor. Ders dışında ebru, tezhip gibi çeşitli el sanatları derslerine de katılan öğrenciler bu uygulamadan oldukça memnun görünüyorlar.  Yemekleri de karşılanan öğrenciler Müftülüğe ait servis minibüsüyle Yatılı Kur’an kursundan alınarak okullarına teslim ediliyor. Bu öğrencilerden hafızlık  yapabilecekler tespit edilip  Hafızlık temel eğitimi ve Hafızlık eğitimlerine İl Müftülüğü Kur’an kursunda devam ediyorlar.  

İmam-Hatip öğrencilerine verilen bu destek programıyla ilgili bir açıklama yapan İl Müftüsü Mustafa KOLUKISAOĞLU açıklamasında şunlara değindi; “İmam-Hatip okulu öğrencilerimizi evlerinden Müftülüğümüze ait servis aracıyla alıyoruz, onları ortaokul ve Lise kısmı olarak münavebeli bir şekilde Kur’an kurslarımızda ağırlıyoruz. Kurslarımızda öğreticilerimiz tarafından Kur’an-ı Kerim başta olmak üzere temel dini bilgiler derslerine yardımcı oluyorlar. Ayrıca çeşitli sosyal etkinliklerde düzenleyerek öğrencilerimize ufuk açmaya çalışıyoruz. İl Müftülüğü olarak öğrencilerimize yapılan hizmetleri ve onlara verilen destekleri gelecek nesillere yapılmış bir yatırım ve yapılmış hizmetlerin en önemlisi olarak görüyor ve değerlendiriyoruz. Bunun dışında zaten geçtiğimiz günlerde kamuoyuna duyurduğumuz Ordu Üniversitesi İlahiyat Fakültesi ile işbirliği içerisinde yürüttüğümüz “İlahiyat eğitiminizi bizimle sürdürmek istermisiniz” eğitim projemizde devam ediyor” diyen KOLUKISAOĞLU “Müftülük olarak elimizden gelen her türlü katkıyı bundan önce olduğu gibi bundan sonrada vermeye devam edeceğiz” diyerek sözlerini tamamladı.

Habere ifade bırak !
Habere ait etiket tanımlanmamış.
Okuyucu Yorumları (0)

Yorumunuz başarıyla alındı, inceleme ardından en kısa sürede yayına alınacaktır.

Yorum yazarak Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve ordumanset.net sitesine yaptığınız yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan tüm yorumlardan site yönetimi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
Sitemizden en iyi şekilde faydalanabilmeniz için çerezler kullanılmaktadır, sitemizi kullanarak çerezleri kabul etmiş saylırsınız.