ÇEDES DEDİĞİN MINTIKA TEMİZLİĞİ

Gündem 11.11.2023 - 22:57, Güncelleme: 13.11.2023 - 01:34 2432+ kez okundu.
 

ÇEDES DEDİĞİN MINTIKA TEMİZLİĞİ

CHP Ordu Milletvekili Mustafa Adıgüzel, Milli Eğitim Bakanlığı'nın ÇEDES isimli projede öğrencilere camilerde temizlik yaptırılmasına tepki gösterdi.

Adıgüzel şu açıklamayı yaptı: Milli Eğitim Bakanlığı'nın ÇEDES isimli Çevreme Duyarlıyım Değerlerime Sahip Çıkıyorum Projesi sözüm ona spor ve çevre ile ilgili eğitimler verecekti. Bu projede görevlendirilen personel ise din görevlileri. Spor ve çevre alanında eğitimi, donanımı olmayan din görevlilerinin bu eğitimi nasıl vereceğini anlamamıştık. Ancak iki ilden gelen resimler anlamamızı sağladı.   TEMİZLİK YAPTIRILIYOR ÇEDES projesi kapsamındaki çocuklar camilerin içlerinde ve çevresinde temizlik personeli olarak çalıştırılıyor. Bu projenin çevre ve spor faaliyetlerinin yani ÇEDES’in çevreme duyarlı bölümünün cami ve çevrelerinde bir mıntıka temizliği olduğunu anladık veya bunu bir spor olarak da takdim ediyor olabilirler.   DERHAL SON VERİN Eğitimde olması gereken çocukların eğitim ve öğretim saatlerinde bu şekilde çalıştırılması İş Kanunu’na da aykırıdır. Aklınızı başınıza alın. Çağdaş bilimsel ve laik eğitimin önünü tıkamayın. AKP döneminde kadınların ve çocukların gördüğü zulmü kimse görmedi. O yüzden bu projeye derhal son verin.
CHP Ordu Milletvekili Mustafa Adıgüzel, Milli Eğitim Bakanlığı'nın ÇEDES isimli projede öğrencilere camilerde temizlik yaptırılmasına tepki gösterdi.

Adıgüzel şu açıklamayı yaptı: Milli Eğitim Bakanlığı'nın ÇEDES isimli Çevreme Duyarlıyım Değerlerime Sahip Çıkıyorum Projesi sözüm ona spor ve çevre ile ilgili eğitimler verecekti. Bu projede görevlendirilen personel ise din görevlileri. Spor ve çevre alanında eğitimi, donanımı olmayan din görevlilerinin bu eğitimi nasıl vereceğini anlamamıştık. Ancak iki ilden gelen resimler anlamamızı sağladı.

 

TEMİZLİK YAPTIRILIYOR

ÇEDES projesi kapsamındaki çocuklar camilerin içlerinde ve çevresinde temizlik personeli olarak çalıştırılıyor. Bu projenin çevre ve spor faaliyetlerinin yani ÇEDES’in çevreme duyarlı bölümünün cami ve çevrelerinde bir mıntıka temizliği olduğunu anladık veya bunu bir spor olarak da takdim ediyor olabilirler.

 

DERHAL SON VERİN

Eğitimde olması gereken çocukların eğitim ve öğretim saatlerinde bu şekilde çalıştırılması İş Kanunu’na da aykırıdır. Aklınızı başınıza alın. Çağdaş bilimsel ve laik eğitimin önünü tıkamayın. AKP döneminde kadınların ve çocukların gördüğü zulmü kimse görmedi. O yüzden bu projeye derhal son verin.

Habere ifade bırak !
Habere ait etiket tanımlanmamış.
Okuyucu Yorumları (0)

Yorumunuz başarıyla alındı, inceleme ardından en kısa sürede yayına alınacaktır.

Yorum yazarak Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve ordumanset.net sitesine yaptığınız yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan tüm yorumlardan site yönetimi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
Sitemizden en iyi şekilde faydalanabilmeniz için çerezler kullanılmaktadır, sitemizi kullanarak çerezleri kabul etmiş saylırsınız.