4. ULUSLARARASI YUNUS EMRE SEMPOZYUMU SONA ERDİ

Gündem 05.05.2018 - 12:32, Güncelleme: 15.06.2023 - 07:39 4380+ kez okundu.
 

4. ULUSLARARASI YUNUS EMRE SEMPOZYUMU SONA ERDİ

Ordu Büyükşehir Belediyesi tarafından bölgemizin önemli değerlerinden olan Halk Şairi ve Mutasavvıf Yunus Emre’yi anmak ve öğretilerini anlayıp gelecek nesillere aktarmak üzere her yıl farklı konu başlıklarıyla düzenlenen Uluslararası Yunus Emre Sempozyumu’nun dördüncüsü sona erdi.

Ordu Büyükşehir Belediyesi tarafından bölgemizin önemli değerlerinden olan Halk Şairi ve Mutasavvıf Yunus Emre’yi anmak ve öğretilerini anlayıp gelecek nesillere aktarmak üzere her yıl farklı konu başlıklarıyla düzenlenen Uluslararası Yunus Emre Sempozyumu’nun dördüncüsü sona erdi. YUNUS EMRE ORDU’DA ANILDI Altınordu ilçesi Atatürk Kültür Merkezinde 10.00 - 13.00 saatleri arasında, “Her Dem Yeniden Doğarız” temasıyla ve iki oturum hâlinde gerçekleştirilen sempozyuma Ordu Büyükşehir Belediyesi Genel Sekreteri Bülent Civelek başta olmak üzere, Ordu Üniversitesi Rektörü Tarık Yarılgaç, Sivas Cumhuriyet Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Alim Yıldız, Yunus Emre Derneği Başkanı Yaşar Argan, Daire Başkanları, Şube Müdürleri, akademisyenler ve vatandaşlar katıldı. Sempozyuma katılım sağlayan konuşmacılar, sırayla söz alarak Yunus Emre ile ilgili tebliğlerini sundu. SEMPOZYUMDA 8 TEBLİĞ SUNULDU Başkanlığını Sivas Cumhuriyet Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Alim Yıldız’ın yaptığı ilk oturumda Prof. Dr. Ali Yılmaz “Ahmed-i Yesevi, Yunus Emre ve Hacı Bektaş-ı Veli’nin Düşünce Dünyasında Orta Asya’dan Anadolu’ya Uzanan Ortak Çizgi”, Prof. Dr. Sadık Kılıç “Kur’an Semasında Bir Sevgi Abidesi: Yunus Emre”, Doç. Dr. Yusuf Yıldırım “Arif Bir Şair: Yunus Emre” ve Dr. Öğr. Ü. Ramazan Fatih Süer de “Yunus Emre Şiirlerinde Âb-ı Hayat Motifi” başlıklı tebliğler sundu. Ordu Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Tarık Yarılgaç başkanlığında yapılan ikinci oturumda ise Prof. Dr. Mehmet Akkuş “Yunus Emre’nin Divanında İbadet”, Prof. Dr. Ünal Kılıç “Yunus Emre’nin Dilinden Hz. Peygamberin Nübüvveti ve Ahlaki Özellikleri”, Dr. Öğr. Ü. Yılmaz Öksüz “Bir Garip Derviş: Yunus Emre” ve Dr. Öğr. Ü. Kubatali Topchubaev “Bir Duygu Eğitimcisi Olarak Yunus Emre” başlıklı tebliğleri sundu. FATSA’DA YUNUS EMRE İLAHİLERİ KONSERİ DÜZENLENDİ Sempozyumun ilk günü Ünye ilçesinde bulunan Şeyh Yunus Emre Türbesi ziyareti kapsamında yapılan anma programının akşamında, Fatsa ilçesinde de Yunus Emre ilahileri konseri düzenlendi. Ordu Büyükşehir Belediyesi Başkan Vekili Ahmet Çoruh ve Fatsa Belediye Başkanı Muharrem Aktepe’nin de katılım sağladığı konser vatandaşlar tarafından yoğun ilgi gördü. Konserden sonra bir konuşma yapan Başkan Vekili Çoruh, “Bize böyle bir konseri sunan değerli Üstadımız Mustafa Cihat’a ve ekibine çok teşekkür ediyorum. Yaklaşan Ramazan ayı öncesinde, icra ettikleri eserleriyle bizleri Ramazan’ın manevi iklimine hazırlayarak gönül tellerimizi titrettiler” dedi.  
Ordu Büyükşehir Belediyesi tarafından bölgemizin önemli değerlerinden olan Halk Şairi ve Mutasavvıf Yunus Emre’yi anmak ve öğretilerini anlayıp gelecek nesillere aktarmak üzere her yıl farklı konu başlıklarıyla düzenlenen Uluslararası Yunus Emre Sempozyumu’nun dördüncüsü sona erdi.

Ordu Büyükşehir Belediyesi tarafından bölgemizin önemli değerlerinden olan Halk Şairi ve Mutasavvıf Yunus Emre’yi anmak ve öğretilerini anlayıp gelecek nesillere aktarmak üzere her yıl farklı konu başlıklarıyla düzenlenen Uluslararası Yunus Emre Sempozyumu’nun dördüncüsü sona erdi.

YUNUS EMRE ORDU’DA ANILDI

Altınordu ilçesi Atatürk Kültür Merkezinde 10.00 - 13.00 saatleri arasında, “Her Dem Yeniden Doğarız” temasıyla ve iki oturum hâlinde gerçekleştirilen sempozyuma Ordu Büyükşehir Belediyesi Genel Sekreteri Bülent Civelek başta olmak üzere, Ordu Üniversitesi Rektörü Tarık Yarılgaç, Sivas Cumhuriyet Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Alim Yıldız, Yunus Emre Derneği Başkanı Yaşar Argan, Daire Başkanları, Şube Müdürleri, akademisyenler ve vatandaşlar katıldı. Sempozyuma katılım sağlayan konuşmacılar, sırayla söz alarak Yunus Emre ile ilgili tebliğlerini sundu.

SEMPOZYUMDA 8 TEBLİĞ SUNULDU

Başkanlığını Sivas Cumhuriyet Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Alim Yıldız’ın yaptığı ilk oturumda Prof. Dr. Ali Yılmaz “Ahmed-i Yesevi, Yunus Emre ve Hacı Bektaş-ı Veli’nin Düşünce Dünyasında Orta Asya’dan Anadolu’ya Uzanan Ortak Çizgi”, Prof. Dr. Sadık Kılıç “Kur’an Semasında Bir Sevgi Abidesi: Yunus Emre”, Doç. Dr. Yusuf Yıldırım “Arif Bir Şair: Yunus Emre” ve Dr. Öğr. Ü. Ramazan Fatih Süer de “Yunus Emre Şiirlerinde Âb-ı Hayat Motifi” başlıklı tebliğler sundu.

Ordu Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Tarık Yarılgaç başkanlığında yapılan ikinci oturumda ise Prof. Dr. Mehmet Akkuş “Yunus Emre’nin Divanında İbadet”, Prof. Dr. Ünal Kılıç “Yunus Emre’nin Dilinden Hz. Peygamberin Nübüvveti ve Ahlaki Özellikleri”, Dr. Öğr. Ü. Yılmaz Öksüz “Bir Garip Derviş: Yunus Emre” ve Dr. Öğr. Ü. Kubatali Topchubaev “Bir Duygu Eğitimcisi Olarak Yunus Emre” başlıklı tebliğleri sundu.

FATSA’DA YUNUS EMRE İLAHİLERİ KONSERİ DÜZENLENDİ

Sempozyumun ilk günü Ünye ilçesinde bulunan Şeyh Yunus Emre Türbesi ziyareti kapsamında yapılan anma programının akşamında, Fatsa ilçesinde de Yunus Emre ilahileri konseri düzenlendi. Ordu Büyükşehir Belediyesi Başkan Vekili Ahmet Çoruh ve Fatsa Belediye Başkanı Muharrem Aktepe’nin de katılım sağladığı konser vatandaşlar tarafından yoğun ilgi gördü. Konserden sonra bir konuşma yapan Başkan Vekili Çoruh, “Bize böyle bir konseri sunan değerli Üstadımız Mustafa Cihat’a ve ekibine çok teşekkür ediyorum. Yaklaşan Ramazan ayı öncesinde, icra ettikleri eserleriyle bizleri Ramazan’ın manevi iklimine hazırlayarak gönül tellerimizi titrettiler” dedi.

 

Habere ifade bırak !
Habere ait etiket tanımlanmamış.
Okuyucu Yorumları (0)

Yorumunuz başarıyla alındı, inceleme ardından en kısa sürede yayına alınacaktır.

Yorum yazarak Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve ordumanset.net sitesine yaptığınız yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan tüm yorumlardan site yönetimi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
Sitemizden en iyi şekilde faydalanabilmeniz için çerezler kullanılmaktadır, sitemizi kullanarak çerezleri kabul etmiş saylırsınız.