Ordu'da bir simit 12.5, bir bardak çay 10 TL oldu

Ekonomi 19.01.2024 - 01:46, Güncelleme: 19.01.2024 - 01:46 10502+ kez okundu.
 

Ordu'da bir simit 12.5, bir bardak çay 10 TL oldu

ORDU'da çay ve simit fiyatlarına da zam geldi. Bir bardak çayın fiyatı 10 TL'ye çıkarılırken, 10 TL olan bir simit fiyatı da 12.5 TL'ye yükseltildi. Bir kişinin günde 3 çay-simit masrafı ise aylık 2 bin TL'yi geçti.

Ordu'da 10 TL'den satılan simit fiyatlarının 12.5 TL'ye yükseltilmesinin ardından Kahveciler Odası da zam pazarlığına oturdu, bir bardak çayın fiyatı 10 TL'ye, bir fincan Türk kahvesinin fiyatı da 30 TL'ye yükseltildi.  Ancak bu fiyatlar, mekanlara göre daha da üst sınırlara çıkabiliyor. Zamlı fiyatlarla satışlara da başlandı. Akıllara her zaman yapılan klasik hesaplama da geldi.    BİR KİŞİNİN AYLIK SADECE ÇAY-SİMİT HARCAMASI 2 BİN TL'Yİ GEÇTİ  Ordu'da bu rakamlarla aylık en az 10 bin TL maaş alan bir emekli ile asgari ücretlinin günde bir öğün çay-simit masrafı aylık 675 TL, günde 3 öğün çay simit masrafı ise aylık 2.025 TL'ye yükseldi.   BİR KASE ÇORBA 80 TL Son günlerde restoran ve lokantalarda çorba fiyatları da arttırılmış, Ordu'da en çok tüketilen çorbaların başında gelen 'Et Yahni Çorbası'nın kasesi 80 ila 90 TL'den satılırken, Tavus Suyu, Mantar, Yayla Çorbası ve geçtiğimiz günlerde tartışmalara neden olan Pancar Çorbası'nın kasesi ise 50 TL'den satılıyor.   GÜNDE ÜÇ ÖĞÜN ÇORBA 150 TL Çay ve simitin yanı sıra çalışan veya emekli tek bir kişinin günde üç öğün çorba masrafı en az 150 TL, aylık çorba masrafı ise 4.500 TL'ye yükseldi. Sabah öğününü lokanta, restoran veya kafelerde çorba yerine kahvaltıyla açmak isteyenler ise tek kişilik en az 150 TL'yi gözden çıkarmak zorunda.  
ORDU'da çay ve simit fiyatlarına da zam geldi. Bir bardak çayın fiyatı 10 TL'ye çıkarılırken, 10 TL olan bir simit fiyatı da 12.5 TL'ye yükseltildi. Bir kişinin günde 3 çay-simit masrafı ise aylık 2 bin TL'yi geçti.

Ordu'da 10 TL'den satılan simit fiyatlarının 12.5 TL'ye yükseltilmesinin ardından Kahveciler Odası da zam pazarlığına oturdu, bir bardak çayın fiyatı 10 TL'ye, bir fincan Türk kahvesinin fiyatı da 30 TL'ye yükseltildi. 

Ancak bu fiyatlar, mekanlara göre daha da üst sınırlara çıkabiliyor. Zamlı fiyatlarla satışlara da başlandı. Akıllara her zaman yapılan klasik hesaplama da geldi. 

 

BİR KİŞİNİN AYLIK SADECE ÇAY-SİMİT HARCAMASI 2 BİN TL'Yİ GEÇTİ 

Ordu'da bu rakamlarla aylık en az 10 bin TL maaş alan bir emekli ile asgari ücretlinin günde bir öğün çay-simit masrafı aylık 675 TL, günde 3 öğün çay simit masrafı ise aylık 2.025 TL'ye yükseldi.

 

BİR KASE ÇORBA 80 TL

Son günlerde restoran ve lokantalarda çorba fiyatları da arttırılmış, Ordu'da en çok tüketilen çorbaların başında gelen 'Et Yahni Çorbası'nın kasesi 80 ila 90 TL'den satılırken, Tavus Suyu, Mantar, Yayla Çorbası ve geçtiğimiz günlerde tartışmalara neden olan Pancar Çorbası'nın kasesi ise 50 TL'den satılıyor.

 

GÜNDE ÜÇ ÖĞÜN ÇORBA 150 TL

Çay ve simitin yanı sıra çalışan veya emekli tek bir kişinin günde üç öğün çorba masrafı en az 150 TL, aylık çorba masrafı ise 4.500 TL'ye yükseldi. Sabah öğününü lokanta, restoran veya kafelerde çorba yerine kahvaltıyla açmak isteyenler ise tek kişilik en az 150 TL'yi gözden çıkarmak zorunda.  

Habere ifade bırak !
Habere ait etiket tanımlanmamış.
Okuyucu Yorumları (0)

Yorumunuz başarıyla alındı, inceleme ardından en kısa sürede yayına alınacaktır.

Yorum yazarak Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve ordumanset.net sitesine yaptığınız yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan tüm yorumlardan site yönetimi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
Sitemizden en iyi şekilde faydalanabilmeniz için çerezler kullanılmaktadır, sitemizi kullanarak çerezleri kabul etmiş saylırsınız.