KAHVERENGİ KOKARCA EĞİTİMLERİ YAPILDI

Gündem 13.09.2023 - 14:25, Güncelleme: 13.09.2023 - 14:25 5055+ kez okundu.
 

KAHVERENGİ KOKARCA EĞİTİMLERİ YAPILDI

Ordu Tarım ve Orman İl ve İlçe Müdürlükleri tarafından üreticilere Kahverengi Kokarca (Halyomorpha halys) hakkında eğitimler verildi.

Ülkemizde varlığı ilk defa 2018 yılında tespit edilen Kahverengi Kokarca (Halyomorpha halys) tahripkar ve istilacı bir türdür. Başta fındık olmak üzere elma, armut, turunçgil, şeftali, ceviz, Trabzon hurması, mısır, fasulye, domates, biber, patlıcan gibi ürünlerde zarar yapan polifag bir zararlıdır.  İlimizde bazı bölgelerde yoğun bir şekilde görülen ve ilimiz için önemli tarım ürünlerinden kivi ve fındıkta zarar oluşturduğu gözlemlenen Kahverengi Kokarca, yaz mevsimi sonunda kışlamak için özellikle ev, depo, ahır, kömürlük gibi korunaklı alanları tercih ettiği için fiziki rahatsızlık oluşturmaktadır.  İlkbaharda kışlaklardan çıkmadan önce yapılacak olan mekanik mücadele (kışlaklarda erginlerin toplanması ve imhası) yıl içerisinde oluşabilecek popülasyon artışını engelleyecektir. Özellikle içinde bulunduğumuz dönemde zararlı ile mekanik mücadele yapılması gerekmektedir.  Bu kapsamda zararlı organizmanın yaşayışı, zararı, kışlak döneminde yapılacaklar ile kışlak dönemi sonrasında Mayıs – Temmuz dönemi bahçelerde yapılacak kimyasal mücadele ilgili olarak Perşembe ve Fatsa İlçe Tarım Orman Müdürlüklerinde, İl Müdürlüğü  konu uzmanlarının katılımı ile üreticilerimize yönelik eğitimler düzenlenmiştir. Kahverengi Kokarca eğitimleri tüm ilçelerimizde devam edecektir. Zararlı ile mücadele metodları ve  konu ile ilgili olarak ayrıntılı bilgi almak için Ordu İl / İlçe Tarım ve Orman Müdürlüklerini  ziyaret edebilirsiniz.    
Ordu Tarım ve Orman İl ve İlçe Müdürlükleri tarafından üreticilere Kahverengi Kokarca (Halyomorpha halys) hakkında eğitimler verildi.

Ülkemizde varlığı ilk defa 2018 yılında tespit edilen Kahverengi Kokarca (Halyomorpha halys) tahripkar ve istilacı bir türdür. Başta fındık olmak üzere elma, armut, turunçgil, şeftali, ceviz, Trabzon hurması, mısır, fasulye, domates, biber, patlıcan gibi ürünlerde zarar yapan polifag bir zararlıdır. 
İlimizde bazı bölgelerde yoğun bir şekilde görülen ve ilimiz için önemli tarım ürünlerinden kivi ve fındıkta zarar oluşturduğu gözlemlenen Kahverengi Kokarca, yaz mevsimi sonunda kışlamak için özellikle ev, depo, ahır, kömürlük gibi korunaklı alanları tercih ettiği için fiziki rahatsızlık oluşturmaktadır.
 İlkbaharda kışlaklardan çıkmadan önce yapılacak olan mekanik mücadele (kışlaklarda erginlerin toplanması ve imhası) yıl içerisinde oluşabilecek popülasyon artışını engelleyecektir. Özellikle içinde bulunduğumuz dönemde zararlı ile mekanik mücadele yapılması gerekmektedir. 
Bu kapsamda zararlı organizmanın yaşayışı, zararı, kışlak döneminde yapılacaklar ile kışlak dönemi sonrasında Mayıs – Temmuz dönemi bahçelerde yapılacak kimyasal mücadele ilgili olarak Perşembe ve Fatsa İlçe Tarım Orman Müdürlüklerinde, İl Müdürlüğü  konu uzmanlarının katılımı ile üreticilerimize yönelik eğitimler düzenlenmiştir. Kahverengi Kokarca eğitimleri tüm ilçelerimizde devam edecektir.
Zararlı ile mücadele metodları ve  konu ile ilgili olarak ayrıntılı bilgi almak için Ordu İl / İlçe Tarım ve Orman Müdürlüklerini  ziyaret edebilirsiniz.
 

 

Ordu HABERİ

Habere ifade bırak !
Habere ait etiket tanımlanmamış.
Okuyucu Yorumları (0)

Yorumunuz başarıyla alındı, inceleme ardından en kısa sürede yayına alınacaktır.

Yorum yazarak Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve ordumanset.net sitesine yaptığınız yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan tüm yorumlardan site yönetimi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
Sitemizden en iyi şekilde faydalanabilmeniz için çerezler kullanılmaktadır, sitemizi kullanarak çerezleri kabul etmiş saylırsınız.