BAŞKAN ŞAHİN’DEN COĞRAFİ İŞARETLİ ÜRÜN EĞİTİMİNE DAVET

Gündem 15.02.2022 - 00:56, Güncelleme: 15.06.2023 - 07:39 4143+ kez okundu.
 

BAŞKAN ŞAHİN’DEN COĞRAFİ İŞARETLİ ÜRÜN EĞİTİMİNE DAVET

Ordu Ticaret ve Sanayi Odası (OTSO) Başkanı Servet Şahin, “Coğrafi işaretli ürün üreten, üretmeyi düşünen veya e-ticaretle pazarlamasını yapmak isteyen herkesi bu eğitime katılmaya davet ediyorum” dedi.

Ordu Ticaret ve Sanayi Odası (OTSO) Başkanı Servet Şahin, Doğu Karadeniz Kalkınma Ajansı (DOKA) ile coğrafi işaretli ürünlere yönelik bir eğitim programı düzenlediklerini belirterek, “Coğrafi işaretli ürün üreten, üretmeyi düşünen veya e-ticaretle pazarlamasını yapmak isteyen herkesi bu eğitime katılmaya davet ediyorum” dedi. “Ordu’nun 7 Coğrafi İşaretli Ürünü Bulunuyor” Ordu’da Coğrafi İşaretlere son dönemde önem verildiğini vurgulayarak Şahin; “Akkuş Şeker Fasulyesi, Kabataş Helvası, Ordu Kivisi, Ordu Perşembe Ceviz Helvası, Ordu Tostu, Ordu Yayla Pancarı Turşusu / Ordu Dürme Turşusu ve Yalıköy Köftesi Coğrafi İşaretli ürünlerimiz. Bu ürünleri yerel kalkınmanın anahtarlarından biri olarak gören ve katma değerlerinin artırılmasına yönelik çalışmalarda öncü rol üstlenen DOKA, odamızın da içinde yer aldığı yeni bir proje başlattı. Avrupa Birliği tarafından finanse edilen Karadeniz Havzasında Sınır Ötesi İşbirliği Programı kapsamında yürütülen Karadeniz Coğrafi İşaretler Ağı Projesi ile bölgedeki coğrafi işaretli ürün üreticilerine, bu ürünleri üretmek veya pazarlamak isteyenlere eğitim verilecek” diye söyledi. “Ordu Eğitimi 21 - 25 Şubat’ta Yapılacak” Ordu’daki eğitimlerin 21 – 25 Şubat 2022 tarihlerinde Ordu Ticaret ve Sanayi Odası toplantı salonunda yapılacağını da belirten Şahin; “Eğitimler Coğrafi İşaretli Ürün Üreten Firmaları Kurumsallaştırma Desteği, Coğrafi İşaretlerde Markalaşma ve Marka Yönetimi, Coğrafi İşaretli Ürünleri Ticarileştirme ve Ticarileşme Modelleri ile Coğrafi İşaretli Ürünlerin Dijital Pazarlaması- E-Ticaret Çalışmaları konu başlıklarından oluşacak. Ordu’da coğrafi işaretli ürünleri tescil eden kurumların temsilcilerini, coğrafi işaretli ürünleri üretenleri, pazarlayanları, ayrıca coğrafi işaretli ürünleri üretmeyi ve pazarlamayı düşünenleri, alanında yetkin kişiler tarafından verilecek ve çok faydalı olacağına inandığımız tamamıyla ücretsiz bu eğitimleri almaya davet ediyorum.” Diye konuştu. Son olarak Şahin; “Eğitim programına başvuruların www.karadenizci.com internet sitesi üzerinden yapılabileceğini, ancak başvuru yapmakta gecikenlerin eğitim programının yapılacağı salonda da kayıt yaptırabileceğini vurguladı.  
Ordu Ticaret ve Sanayi Odası (OTSO) Başkanı Servet Şahin, “Coğrafi işaretli ürün üreten, üretmeyi düşünen veya e-ticaretle pazarlamasını yapmak isteyen herkesi bu eğitime katılmaya davet ediyorum” dedi.

Ordu Ticaret ve Sanayi Odası (OTSO) Başkanı Servet Şahin, Doğu Karadeniz Kalkınma Ajansı (DOKA) ile coğrafi işaretli ürünlere yönelik bir eğitim programı düzenlediklerini belirterek, “Coğrafi işaretli ürün üreten, üretmeyi düşünen veya e-ticaretle pazarlamasını yapmak isteyen herkesi bu eğitime katılmaya davet ediyorum” dedi.
“Ordu’nun 7 Coğrafi İşaretli Ürünü Bulunuyor”
Ordu’da Coğrafi İşaretlere son dönemde önem verildiğini vurgulayarak Şahin; “Akkuş Şeker Fasulyesi, Kabataş Helvası, Ordu Kivisi, Ordu Perşembe Ceviz Helvası, Ordu Tostu, Ordu Yayla Pancarı Turşusu / Ordu Dürme Turşusu ve Yalıköy Köftesi Coğrafi İşaretli ürünlerimiz. Bu ürünleri yerel kalkınmanın anahtarlarından biri olarak gören ve katma değerlerinin artırılmasına yönelik çalışmalarda öncü rol üstlenen DOKA, odamızın da içinde yer aldığı yeni bir proje başlattı. Avrupa Birliği tarafından finanse edilen Karadeniz Havzasında Sınır Ötesi İşbirliği Programı kapsamında yürütülen Karadeniz Coğrafi İşaretler Ağı Projesi ile bölgedeki coğrafi işaretli ürün üreticilerine, bu ürünleri üretmek veya pazarlamak isteyenlere eğitim verilecek” diye söyledi.
“Ordu Eğitimi 21 - 25 Şubat’ta Yapılacak”
Ordu’daki eğitimlerin 21 – 25 Şubat 2022 tarihlerinde Ordu Ticaret ve Sanayi Odası toplantı salonunda yapılacağını da belirten Şahin; “Eğitimler Coğrafi İşaretli Ürün Üreten Firmaları Kurumsallaştırma Desteği, Coğrafi İşaretlerde Markalaşma ve Marka Yönetimi, Coğrafi İşaretli Ürünleri Ticarileştirme ve Ticarileşme Modelleri ile Coğrafi İşaretli Ürünlerin Dijital Pazarlaması- E-Ticaret Çalışmaları konu başlıklarından oluşacak. Ordu’da coğrafi işaretli ürünleri tescil eden kurumların temsilcilerini, coğrafi işaretli ürünleri üretenleri, pazarlayanları, ayrıca coğrafi işaretli ürünleri üretmeyi ve pazarlamayı düşünenleri, alanında yetkin kişiler tarafından verilecek ve çok faydalı olacağına inandığımız tamamıyla ücretsiz bu eğitimleri almaya davet ediyorum.” Diye konuştu.
Son olarak Şahin; “Eğitim programına başvuruların www.karadenizci.com internet sitesi üzerinden yapılabileceğini, ancak başvuru yapmakta gecikenlerin eğitim programının yapılacağı salonda da kayıt yaptırabileceğini vurguladı.
 

Habere ifade bırak !
Habere ait etiket tanımlanmamış.
Okuyucu Yorumları (0)

Yorumunuz başarıyla alındı, inceleme ardından en kısa sürede yayına alınacaktır.

Yorum yazarak Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve ordumanset.net sitesine yaptığınız yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan tüm yorumlardan site yönetimi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
Sitemizden en iyi şekilde faydalanabilmeniz için çerezler kullanılmaktadır, sitemizi kullanarak çerezleri kabul etmiş saylırsınız.