ISLAH PROJESi 5 YIL DAHA DEVAM EDECEK

Gündem 24.12.2021 - 01:12, Güncelleme: 15.06.2023 - 07:39 2588+ kez okundu.
 

ISLAH PROJESi 5 YIL DAHA DEVAM EDECEK

​İlimizde başarılı bir şekilde uygulanması nedeni ile "Halk Elinde Küçükbaş Hayvan Islahı Ülkesel Projesi"nin uygulama süresi Tarım ve Orman Bakanlığı tarafından 5 yıl uzatıldı.

​İlimizde başarılı bir şekilde uygulanması nedeni ile "Halk Elinde Küçükbaş Hayvan Islahı Ülkesel Projesi"nin uygulama süresi Tarım ve Orman Bakanlığı tarafından  5 yıl uzatıldı. Hâlihazırda İlimizde iki proje halinde yürütülen Halk Elinde Küçükbaş Hayvan Islahı Ülkesel Projesi alt projelerinden ikincisinin ikinci 5 yıllık dönemi devam etmekte olup, birinci alt projenin üçüncü 5 yıllık döneminin uzatılmasına ilişkin sözleşme İl Tarım ve Orman Müdürlüğü  ile Ordu İli Damızlık Koyun Keçi Yetiştiricileri Birliği arasında imzalandı. İl Tarım ve Orman Müdürü  Kemal Yılmaz ile Ordu İli Damızlık Koyun Keçi Yetiştiricileri Birliği Başkanı Mustafa KOÇKAYA'nın birlikte imzaladığı sözleşme hakkında açıklamalarda bulunan İl Müdürü  Kemal Yılmaz; "Ülkemiz nüfusu her geçen gün artmakta olup, artan bu nüfusun kırmızı et ihtiyacının karşılanması noktasında koyun yetiştiriciliği son derece önemlidir. İlimizin coğrafik yapısı, 50 bin hektarı bulan mera alanlarımıza ilave olarak, fındık altı otlak alanlarda düşünüldüğünde küçükbaş hayvancılık için oldukça elverişli bir yapıya sahip olduğu görülmektedir. Bu fındık altı ve mevcut mera alanlarımızı kullanmak suretiyle küçükbaş hayvanlarımızı yılın 11 ayında ilave bir yemleme yapmadan dışarıda besleme şansına sahibiz" dedi. İlimizde küçükbaş hayvancılığın geliştirilmesi adına hayvancılık desteklemeleri kapsamında işletmelerimize destekleme ödemeleri yapmakta ve projeler uygulamaktayız diyerek sözlerine devam eden İl Müdürü; "Halk Elinde Küçükbaş Hayvan Islahı Ülkesel Projesine büyük bir hassasiyet göstermekte ve bu doğrultuda çalışmalarımızı yürütmekteyiz. Proje öncesinde yapılan çalışmalar neticesinde oldukça güzel gelişmeler sağlandı. Proje başlangıcında %8 olan İlimiz Karayaka ırkı ikizlik oranı proje kapsamındaki sürülerimizde %22'ye, üç aylık canlı ağırlık ortalaması ise 18 kg'dan 24 kg'a çıkmıştır. Elde edilen başarılı sonuçlar nedeni ile Bakanlığımızca proje sayımız ikiye çıkarılmış, daha sonra projelerimizin süresi uzatılmıştır. Bu vesile ile başta Bakanlığımız olmak üzere projede yer alan yetiştiricilerimiz, Ordu İli Damızlık Koyun Keçi Yetiştiricileri Birliği ve projede emeği geçen tüm teknik personele teşekkür ederim" diyerek sözlerini noktaladı.  
​İlimizde başarılı bir şekilde uygulanması nedeni ile "Halk Elinde Küçükbaş Hayvan Islahı Ülkesel Projesi"nin uygulama süresi Tarım ve Orman Bakanlığı tarafından 5 yıl uzatıldı.

​İlimizde başarılı bir şekilde uygulanması nedeni ile "Halk Elinde Küçükbaş Hayvan Islahı Ülkesel Projesi"nin uygulama süresi Tarım ve Orman Bakanlığı tarafından  5 yıl uzatıldı. Hâlihazırda İlimizde iki proje halinde yürütülen Halk Elinde Küçükbaş Hayvan Islahı Ülkesel Projesi alt projelerinden ikincisinin ikinci 5 yıllık dönemi devam etmekte olup, birinci alt projenin üçüncü 5 yıllık döneminin uzatılmasına ilişkin sözleşme İl Tarım ve Orman Müdürlüğü  ile Ordu İli Damızlık Koyun Keçi Yetiştiricileri Birliği arasında imzalandı.
İl Tarım ve Orman Müdürü  Kemal Yılmaz ile Ordu İli Damızlık Koyun Keçi Yetiştiricileri Birliği Başkanı Mustafa KOÇKAYA'nın birlikte imzaladığı sözleşme hakkında açıklamalarda bulunan İl Müdürü  Kemal Yılmaz; "Ülkemiz nüfusu her geçen gün artmakta olup, artan bu nüfusun kırmızı et ihtiyacının karşılanması noktasında koyun yetiştiriciliği son derece önemlidir. İlimizin coğrafik yapısı, 50 bin hektarı bulan mera alanlarımıza ilave olarak, fındık altı otlak alanlarda düşünüldüğünde küçükbaş hayvancılık için oldukça elverişli bir yapıya sahip olduğu görülmektedir. Bu fındık altı ve mevcut mera alanlarımızı kullanmak suretiyle küçükbaş hayvanlarımızı yılın 11 ayında ilave bir yemleme yapmadan dışarıda besleme şansına sahibiz" dedi.
İlimizde küçükbaş hayvancılığın geliştirilmesi adına hayvancılık desteklemeleri kapsamında işletmelerimize destekleme ödemeleri yapmakta ve projeler uygulamaktayız diyerek sözlerine devam eden İl Müdürü; "Halk Elinde Küçükbaş Hayvan Islahı Ülkesel Projesine büyük bir hassasiyet göstermekte ve bu doğrultuda çalışmalarımızı yürütmekteyiz. Proje öncesinde yapılan çalışmalar neticesinde oldukça güzel gelişmeler sağlandı. Proje başlangıcında %8 olan İlimiz Karayaka ırkı ikizlik oranı proje kapsamındaki sürülerimizde %22'ye, üç aylık canlı ağırlık ortalaması ise 18 kg'dan 24 kg'a çıkmıştır. Elde edilen başarılı sonuçlar nedeni ile Bakanlığımızca proje sayımız ikiye çıkarılmış, daha sonra projelerimizin süresi uzatılmıştır. Bu vesile ile başta Bakanlığımız olmak üzere projede yer alan yetiştiricilerimiz, Ordu İli Damızlık Koyun Keçi Yetiştiricileri Birliği ve projede emeği geçen tüm teknik personele teşekkür ederim" diyerek sözlerini noktaladı.

 

Habere ifade bırak !
Habere ait etiket tanımlanmamış.
Okuyucu Yorumları (0)

Yorumunuz başarıyla alındı, inceleme ardından en kısa sürede yayına alınacaktır.

Yorum yazarak Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve ordumanset.net sitesine yaptığınız yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan tüm yorumlardan site yönetimi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
Sitemizden en iyi şekilde faydalanabilmeniz için çerezler kullanılmaktadır, sitemizi kullanarak çerezleri kabul etmiş saylırsınız.