ODÜ’DE AKADEMİK YIL AÇILIŞ TÖRENİ YAPILDI
ODÜ’DE AKADEMİK YIL AÇILIŞ TÖRENİ YAPILDI
Ordu Üniversitesi 2021-2022 akademik yılı açılış töreni Ordu Büyükşehir Belediye Başkanı Dr. Mehmet Hilmi Güler'in açılış dersiyle gerçekleştirildi.
Ordu Üniversitesi 2021-2022 akademik yılı açılış töreni Ordu Büyükşehir Belediye Başkanı Dr. Mehmet Hilmi Güler'in açılış dersiyle gerçekleştirildi.
Ordu Üniversitesi 2021-2022 akademik yılı açılış töreni Ordu Büyükşehir Belediye Başkanı Dr. Mehmet Hilmi Güler'in açılış dersiyle gerçekleştirildi.
Morfoloji binası konferans salonunda gerçekleştirilen törene Ordu Valisi Tuncay Sonel, Ordu Büyükşehir Belediye Başkanı Dr. Mehmet Hilmi Güler, Üniversitemiz Rektörü Prof. Dr. Ali Akdoğan, Ticaret Bakan Yardımcısı Sezai Uçarmak, Giresun Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Yılmaz Can, Ordu İl Jandarma Komutanı Jandarma Albay Numan Öksüz, Rektör Yardımcıları Prof. Dr. Niyazi Taşçı ve Prof. Dr. Tahsin Tonkaz, Fakülte Dekanları, Yüksekokul ve Meslek Yüksekokul Müdürleri, Genel Sekreter V. Doç. Dr. Mehmet Sami Güler, ilçe belediye başkanları, kamu kurum ve kuruluş temsilcileri, akademik ve idari personel ile öğrenciler ve davetliler katıldı.
Ordu Üniversitesi tanıtım filminin gösterimiyle başlayan törenin açılış konuşmasını gerçekleştiren Rektör Prof. Dr. Ali Akdoğan, "15 yıllık kısa geçmişine rağmen gerek akademik gerekse fiziki gelişimini aralıksız sürdüren Ordu Üniversitesi alanında yetkin akademisyen ve idari personeli; 3 Enstitüsü, 12 Fakültesi, 2 Yüksekokulu ve 10 Meslek Yüksekokulu ile eğitim faaliyetlerini sürdürmektedir. 2006 yılında 4 bin 400 öğrenci, 118 akademisyen, 110 idari personeli ile eğitim seferberliğine başlayan Ordu Üniversitesi bugün yaklaşık 20 bin öğrencisi, 818 akademik, 352 idari, 320 sürekli işçi ve sözleşmeli personeli ile ulusal ve uluslararası alanda tercih edilen bir üniversite olarak eğitim öğretime devam etmektedir.” dedi.
Ordu Üniversitesinin bilimsel, sosyal ve kültürel yaşamıyla öğrencilerine rahat, güvenilir, huzurlu ve kaliteli bir eğitim öğretim imkanı sunduğunu belirten Rektör Akdoğan, “Üniversitemiz lisans öğrencilerinin memnuniyet düzeylerinin ölçüldüğü ve uzaktan eğitim sürecinin de temel alındığı Türkiye Üniversite Memnuniyet Araştırması (TÜMA) 2021 Raporu sonuçlarına göre Üniversitemiz, 125 devlet üniversitesi arasında 42’nci sırada yer alırken Karadeniz bölgesinde bulunan üniversiteler arasında 1’inci sıraya yerleşmiştir. Bu veriler bize Üniversitemizin uzaktan eğitim sürecinde de ne kadar başarılı olduğunu göstermektedir.” diye konuştu.
Ordu Üniversitesinin akademik gelişimini her geçen dönem daha ileriye taşıdığını ifade eden Rektör Akdoğan, “URAP 2021-2022 sonuçlarına göre Türkiye’deki 179 üniversite arasında 83’üncü, 121 devlet üniversitesi arasında 69’uncu, 2000 yılından sonra kurulan 108 üniversite içerisinde ise 26'ncı sırada yer alan Üniversitemiz yerini her geçen dönem üst sıralara taşımaya devam etmektedir. Hızlı bir gelişim ve değişim sürecinin yaşandığı günümüzde kurumsal hedefimiz, bilgiye dayalı sistemlerle donatılmış bir toplum oluşturmanın mücadelesini vererek hem bilimsel çalışmalarımızın niteliğini ve çeşitliliğini artırmak hem de eğitim faaliyetlerimizin kalitesini her dönem yükselterek ülke kalkınmasına katkı sağlamayı sürdürmektir. Ayrıca birer üst bilim kuruluşları olan üniversitelerde geleceğimizin teminatı olan gençlerimizin vatanına ve bayrağına saygılı, milli ve manevi değerlerine bağlı, üreten, doğru bilgilerle beslenen, hür düşünen ve hoşgörü ortamında tartışabilen bireyler olarak yetiştirilmesini amaçlamaktayız. Bu düşüncelerle, 2021-2022 eğitim öğretim yılının öğrencilerimize, akademik ve idari personelimize, ülkemize hayırlı olmasını diliyorum.” dedi.
Ticaret Bakan Yardımcısı Sezai Uçarmak “Gençler yurt dışına gitmek istiyor ya da gençler Türkiye’de çalışmak istemiyor gibi bazı söylemler var. Öğrencilerimizin yurt dışına gitmeleri konusunda doğru yönlendirilmeleri gerektiğini düşünüyorum. Türkiye’de hangi alanda eğitim görürseniz görün eğer kendinizi geliştirebildiyseniz çalışma alanı var. Bizim öğrenciliğimizde çok nitelikli öğrenciler uçak mühendisliği bölümüne giderdi ama çalışma alanı bulamazdı. Bugün arkadaşlarımız elektrik-elektronik, genetik ve pek çok alanda çalışma alanı buluyor.” şeklinde konuştu.
Ordu Valisi Tuncay Sonel, “Ordu’muz 19 ilçesiyle, yeşiliyle, mavisiyle, fındık bahçeleriyle, yaylalarıyla, şelaleleriyle, misafirperver insanlarıyla hem Karadeniz’in hem de ülkemizin en nadide şehirlerinden biridir. Sizler önce Allah’a sonra bizlere emanetsiniz. İnşallah sağ salim bir şekilde öğrenim hayatınızı Ordu’muzda tamamlar ve ileride bu güzel vatana güzel işler yapacak yerlere gelirsiniz. Hangi işi yaparsanız yapın severek, mutlu olarak yapın ve muhakkak kendinizi geliştirin. Hedefi belirlediğiniz taktirde üstesinden gelinmeyecek iş yoktur. 20 bin öğrencisiyle, bin 500 akademik ve idari personeliyle, Ordu ailemizin en önemli değerlerinden biri olan Üniversitemiz bizler için, bölgemiz ve ülkemiz için çok önemli. Sizler ileride Ordu’dan ayrıldığınızda şehrimizin gönül elçileri olacaksınız. Yeni eğitim öğretim yılının sizlere, akademisyenlerimize, personelimize, Rektörümüz nezdinde Üniversite camiasına, ailelerinize, ülkemize hayırlı uğurlu olmasını temenni ediyorum.” dedi.
Akademik Açılış Dersini Ordu Büyükşehir Belediye Başkanı Dr. Hilmi Güler Gerçekleştirdi
Açılış konuşmalarının ardından gerçekleştirilen müzik dinletisi sonrasında Ordu Büyükşehir Belediye Başkanı Dr. Hilmi Güler tarafından açılış dersi gerçekleştirildi. Güler, “2006 yılında temelini attığımız üniversite muhteşem bir eser olarak ortaya çıktı. Kıymetli hocalarımızla değerli öğrencilerimizle Harikulade bir merkez ortaya çıktı bundan dolayı çok mutluyuz. Temeli atarken yaptığım konuşmada Martin Luther King’in ‘I have a dream’ yani ‘Bir rüyam var’ sözü ile başlamıştım o zaman ve bu rüyanın gerçekleştiğini gördüm. Bir rüyam var diye başladığımız bu üniversitede ilerde neler yapabileceğimize ışık tutması açısından sizlerle beraber bir SWOT analizi yapmayı istedim. Yani bu analiz ile kuvvetli taraflar, zayıf taraflar fırsatlar ve tehditler ele alınır. Kuvvetli taraflarımızdan biri güzel gelişen bir üniversite içerisindeyiz. İkincisi yeşillikler içerisinde iklimiyle, suyuyla, her şeyiyle muhteşem bir yerdeyiz. Bu da en kuvvetli kaynaklardan bir tanesi. Bunun dışında tehditler de var. Bir Covid salgını yaşadık. Böyle krizler aynı zamanda doğurgandır, neler doğuracağını çok iyi analiz etmemiz lazım. Bu ekonomidedir, idarededir kaynaklardadır bunların hepsini çok iyi değerlendirmemiz lazım. Aynı zamanda iklim değişikliği söz konusu büyük bir kuraklıkla karşı karşıyayız ve bu aynı zamanda tarımı ve enerjiyi etkileyecek. Enerji Bakanlığım süresince enerji güvenliğine çok önem vermiştik ve bununla ilgili yenilenebilir enerji ve enerji verimliliği gibi yasaları çıkarmıştık, onun faydalarını şu anda görüyoruz. Şimdi öyle anlaşılıyor ki gıda güvenliği çok önemli olacak. Kuraklıkla birlikte gıda da negatif yönde etkilenebilir. Su güvenliği gıda güvenliği ile birlikte çok önemli bir unsurdur. Mademki bir bilim merkezinde bulunuyoruz; Rektörümüzün, akademisyenlerimizin öğrencilerimizin bu noktada bununla ilgili karşılıklı tedbirleri hep birlikte almamız lazım. Ordu birbirine sağlam bağlarla bağlı olan bir aile, Üniversitemiz de bunun en önemli noktası. Üniversitelerin en önemli özelliği bir araştırma ve çözüm merkezi olmakla birlikte aynı zamanda da gelişmelere ışık tutan bir yönlendirme merkezi, analiz ve sentez yapan bir merkez olduğu için burada sizlere çok büyük rol düşmektedir. Bugünkü konuşmamızın başlığı da değişen dünya şartlarında üniversitelerin rolü, şehir üniversite ilişkileri açısından karşılıklı beklentiler diye formüle etmiştim. Biz herhangi bir üniversite değiliz, biz Ordu’nun çok kıymetli bir bilim merkeziyiz. Temel attıktan sonra 15 yıl geçti, o zaman söylediğimiz birinci rüya gerçekleşti. Şimdi ikinci rüyamız bunların gerçekleştiği, bunların ürüne çevrildiği aynı zamanda bölgemizin kalkınmasını ve Türkiye’nin mukayeseli üstünlükler sağlayacağı ikinci bir dönem; inşallah bu ikinci rüyayı da birlikte gerçekleştiririz.” şeklinde konuştu.
Açılış dersinin ardından Rektör Prof. Dr. Ali Akdoğan, Ordu Büyükşehir Belediye Başkanı Dr. Hilmi Güler’e hediye ve çiçek takdiminde bulundu.
Programın devamında gerçekleştirilen biniş giydirme töreninde profesörlük unvanı alan öğretim üyelerine Rektör Prof. Dr. Ali Akdoğan, Giresun Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Yılmaz Can, Üniversitemiz Rektör Yardımcıları Prof. Dr. Niyazi Taşçı, Prof. Dr. Tahsin Tonkaz; doçentlik unvanı alan öğretim üyelerine ise görev yaptıkları fakülte dekanları tarafından binişleri giydirildi. Ardından fakülte, yüksekokul ve meslek yüksekokullarında bölümlerini kendi puan türünde birincilikle kazanan öğrencilere Ordu Valisi Tuncay Sonel, Ticaret Bakan Yardımcısı Sezai Uçarmak, Ordu Büyükşehir Belediye Başkanı Dr. Mehmet Hilmi Güler, Ordu İl Jandarma Komutanı Jandarma Albay Numan Öksüz tarafından plaket takdimi yapıldı.
2021-2022 akademik yılı açılışı ödül ve biniş töreninin ardından gerçekleştirilen kokteyl ile sona erdi.
Yorumunuz başarıyla alındı, inceleme ardından en kısa sürede yayına alınacaktır.