TARIMI AYAĞA KALDIRACAK PROJEDE ÇALIŞMALAR BAŞLADI
TARIMI AYAĞA KALDIRACAK PROJEDE ÇALIŞMALAR BAŞLADI
Karadeniz Bölgesi’nin ilk ve tek Biyoinovasyon Merkezi için çalışmalar başladı
Karadeniz Bölgesi’nin ilk ve tek Biyoinovasyon Merkezi için çalışmalar başladı
Karadeniz Bölgesi’nin ilk ve tek Biyoinovasyon Merkezi için çalışmalar başladı. Ordu Büyükşehir Belediyesi tarafından Ulubey ilçesine bağlı Akpınar Mahallesi’nde faaliyete geçecek olan Biyoinovasyon Merkezi, hem modern tarıma geçişte önemli bir eksikliği giderecek hem de girişimciler için uygun laboratuvar ortamı sağlayacak.
Ordu Büyükşehir Belediyesi, yenilikçi fikirleri desteklemek ve tarımın gelişimine katkı sağlamak amacıyla biyoinovasyon merkezi kuruyor. Ulubey ilçesine bağlı Akpınar Mahallesi’ndeki 3 katlı bir binada faaliyete geçecek olan Biyoinovasyon Merkezinde yapılacak çalışmalarla birlikte, iklim koşullarından bağımsız olarak yılın tamamında üretim yapma imkanı sağlanacak. Ürünlerden 8-10 kat daha fazla verim alınabilecek.
KARADENİZ’DE İLK OLACAK
Ordu Büyükşehir Belediyesi Genel Sekreteri Coşkun Alp, beraberinde Tarım ve Hayvancılık Hizmetleri Dairesi Başkanı Ahmet Ultav ve Yapım İşleri Dairesi Başkanı Dursun Ali Kırmızıtaş ile birlikte Ulubey İlçesi’ne bağlı Akpınar Mahallesi’nde kurulacak olan Biyoinovasyon Merkezi inşaatında incelemelerde bulundu. Çalışmalarla ilgili yetkililerden bilgi alan Genel Sekreter Alp, kurulacak merkezin Karadeniz’de bir ilk olacağını ve tarıma büyük katkı sağlayacağını söyledi.
10 KAT DAHA FAZLA ÜRÜN ELDE EDİLEBİLECEK
Tarım ve Hayvancılık Hizmetleri Dairesi Başkanı Ahmet Ultav ise yaptığı açıklamada, “Burası eskiden okul olarak kullanılan ama uzun yıllardan bu yana atıl olarak bekleyen boş bir binaydı. Başkanımız sayın Dr. Mehmet Hilmi Güler’in talimatlarıyla, Karadeniz’de ilk olacak bir biyoinovasyon merkezini inşa ediyoruz. İnşallah yakın zamanda tamamlanacak. Bu merkezimizde normal ortamda üretebileceğimiz ürünlerin 8-10 kat daha fazlasını elde edebileceğimiz laboratuvar ortamı oluşturuyoruz” dedi.
BİR KAMPÜS GİBİ TASARLANDI
Biyoinovasyon merkezinin bir kampüs gibi tasarlandığını belirten Ultav, “Burada doku kültürü labaratuvarı, dikey tarım ve topraksız tarım modellerinin uygulandığı üretim alanlarımız olacak. Mikro model tarım tekniklerinin ön planda olacağı Biyoinovasyon Merkezi, doku kültürü laboratuvarı, yatay ve dikey tarım modelleri, distilasyon birimi, ortak laboratuvar, ortak ofisler ve toplantı salonu/sunum bölümlerinden oluşacak bir kampüs olarak tasarlandı” diye konuştu.
ATA TOHUMLARININ GEN KAYNAKLARI SAKLANACAK
Biyoinavosyon merkezinde Ata tohumları için de laboratuvar ortamları oluşturulduğunu dile getiren Ultav, “Yıllardan bu yana vatandaşlarımızın geleneksel yöntemlerle ürettiği ata tohumlarının gen kaynaklarının saklanması amacıyla Ata Tohum Merkezi kuruyoruz. Tohumları burada muhafaza ederek, tekrar seralarda üretime kazandıracağız” şeklinde konuştu.
Yorumunuz başarıyla alındı, inceleme ardından en kısa sürede yayına alınacaktır.