AFETLER VE SONRASI ÇALIŞMALAR MASAYA YATIRILDI

Gündem 24.10.2019 - 12:22, Güncelleme: 15.06.2023 - 07:39 2549+ kez okundu.
 

AFETLER VE SONRASI ÇALIŞMALAR MASAYA YATIRILDI

Ordu Afet Müdahale Planı (ORAMP) kapsamında “Yangın Hizmet Grubu Masabaşı Tatbikatı” düzenlendi.

Ordu Afet Müdahale Planı (ORAMP) kapsamında “Yangın Hizmet Grubu Masabaşı Tatbikatı” düzenlendi. Ordu Büyükşehir Belediyesi İtfaiye Dairesi Başkanlığı Toplantı Salonunda düzenlenen Masabaşı Tatbikatı’nda; yangın hizmet grubu operasyon planının işlerliğinin ve uygulanabilirliğinin test edilmesi, destek çözüm ortakları arasında iş birliği ve koordinasyonun sağlanması, varsa eksikliklerin ve aksaklıkların tespit edilmesi, destek çözüm ortaklarının plana hâkimiyetlerinin kontrol edilmesi amaçlandı. İtfaiye Dairesi Başkanlığı tarafından hazırlanan deprem senaryosuna göre yapılan tatbikatta afetlere müdahale ve afet sonrası çalışmaların önemi ve bununla ilgili il düzeyinde neler yapılması gerektiği, ilgili kurum ve kuruluşlarca alınması gereken önlemler anlatıldı. “AFETLERE SİSTEMATİK OLARAK HAZIRLANIYORUZ” Hazırlanan planların tozlu raflar arasında kalırsa hiçbir anlamı olmayacağını ve planların sürekli güncellenmesi gerektiğinin altını çizen yetkililer, “Meydana gelecek herhangi bir afette, bir davete gerek olmaksızın herkesin görevi başında bulunması en önemli husustur. Aksi takdirde bunu yönetmemiz mümkün değil. Burada sadece doğal afetleri konuşuyoruz, ama doğal afetler dışında da çeşitli riskler var. Hazırlanan ORAMP vesilesiyle daha sistematik olarak afetlere hazırlık çalışmasını yapıyoruz” açıklamalarında bulundular. “PLANIMIZIN GÜNCELLİĞİNİN VE UYGULANABİLİRLİĞİNİN SAĞLANMASI SON DERECE ÖNEMLİDİR” Ordu Büyükşehir Belediyesi Sivil Savunma Uzmanı Abdülkadir GÜZELTEPE ise konuşmasında, Ordu’nun iç kesimlerinin birinci derecede deprem kuşağında yer aldığını söyleyerek, “Mesudiye, Akkuş, Korgan gibi ilçelerimiz yeni yayımlanan deprem haritasına göre 1. dereceden deprem kuşağında yer almaktadır. Bunun için gereken önlemlerin alınması ve afet anında ve sonrasında yapılması gerekenlerle ilgili planımızın güncelliğinin ve uygulanabilirliğinin sağlanması son derece önemlidir. İlimizde heyelan, kaya düşmesi, su baskını, çığ ve yangın gibi doğal afetler son 50 yıldır en çok yaşanan olaylardır” açıklamalarında bulundu.
Ordu Afet Müdahale Planı (ORAMP) kapsamında “Yangın Hizmet Grubu Masabaşı Tatbikatı” düzenlendi.

Ordu Afet Müdahale Planı (ORAMP) kapsamında “Yangın Hizmet Grubu Masabaşı Tatbikatı” düzenlendi.

Ordu Büyükşehir Belediyesi İtfaiye Dairesi Başkanlığı Toplantı Salonunda düzenlenen Masabaşı Tatbikatı’nda; yangın hizmet grubu operasyon planının işlerliğinin ve uygulanabilirliğinin test edilmesi, destek çözüm ortakları arasında iş birliği ve koordinasyonun sağlanması, varsa eksikliklerin ve aksaklıkların tespit edilmesi, destek çözüm ortaklarının plana hâkimiyetlerinin kontrol edilmesi amaçlandı.

İtfaiye Dairesi Başkanlığı tarafından hazırlanan deprem senaryosuna göre yapılan tatbikatta afetlere müdahale ve afet sonrası çalışmaların önemi ve bununla ilgili il düzeyinde neler yapılması gerektiği, ilgili kurum ve kuruluşlarca alınması gereken önlemler anlatıldı.

“AFETLERE SİSTEMATİK OLARAK HAZIRLANIYORUZ”

Hazırlanan planların tozlu raflar arasında kalırsa hiçbir anlamı olmayacağını ve planların sürekli güncellenmesi gerektiğinin altını çizen yetkililer, “Meydana gelecek herhangi bir afette, bir davete gerek olmaksızın herkesin görevi başında bulunması en önemli husustur. Aksi takdirde bunu yönetmemiz mümkün değil. Burada sadece doğal afetleri konuşuyoruz, ama doğal afetler dışında da çeşitli riskler var. Hazırlanan ORAMP vesilesiyle daha sistematik olarak afetlere hazırlık çalışmasını yapıyoruz” açıklamalarında bulundular.

“PLANIMIZIN GÜNCELLİĞİNİN VE UYGULANABİLİRLİĞİNİN SAĞLANMASI SON DERECE ÖNEMLİDİR”

Ordu Büyükşehir Belediyesi Sivil Savunma Uzmanı Abdülkadir GÜZELTEPE ise konuşmasında, Ordu’nun iç kesimlerinin birinci derecede deprem kuşağında yer aldığını söyleyerek, “Mesudiye, Akkuş, Korgan gibi ilçelerimiz yeni yayımlanan deprem haritasına göre 1. dereceden deprem kuşağında yer almaktadır. Bunun için gereken önlemlerin alınması ve afet anında ve sonrasında yapılması gerekenlerle ilgili planımızın güncelliğinin ve uygulanabilirliğinin sağlanması son derece önemlidir. İlimizde heyelan, kaya düşmesi, su baskını, çığ ve yangın gibi doğal afetler son 50 yıldır en çok yaşanan olaylardır” açıklamalarında bulundu.

Habere ifade bırak !
Habere ait etiket tanımlanmamış.
Okuyucu Yorumları (0)

Yorumunuz başarıyla alındı, inceleme ardından en kısa sürede yayına alınacaktır.

Yorum yazarak Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve ordumanset.net sitesine yaptığınız yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan tüm yorumlardan site yönetimi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
Sitemizden en iyi şekilde faydalanabilmeniz için çerezler kullanılmaktadır, sitemizi kullanarak çerezleri kabul etmiş saylırsınız.