VEKTÖREL MÜCADELE BAŞLADI

Gündem 31.01.2019 - 11:39, Güncelleme: 15.06.2023 - 07:39 2817+ kez okundu.
 

VEKTÖREL MÜCADELE BAŞLADI

Yarıyıl tatiliyle birlikte Ordu Büyükşehir Belediyesi tarafından görevlendirilen 15 ekip ile okul, ibadethane, yurt pansiyonları, kamu kurum ve kuruluşlarında dezenfeksiyon çalışması başlatıldı.

Yarıyıl tatiliyle birlikte Ordu Büyükşehir Belediyesi tarafından görevlendirilen 15 ekip ile okul, ibadethane, yurt pansiyonları, kamu kurum ve kuruluşlarında dezenfeksiyon çalışması başlatıldı.   “DEZENFEKTANLARIN İNSAN SAĞLIĞINA ZARARI BULUNMUYOR”   Çevre Koruma ve Kontrol Dairesi Başkanlığı Çevre Koruma Şube Müdürlüğüne bağlı vektörel mücadele ekipleri, dezenfektan çalışmalarıyla resmi kurum ve kuruluşlarda (okullar, ibadethaneler, resmi kurumlar vb.) sağlıklı ortamlar oluşturarak mikroorganizmalar ve virüslerden kaynaklanan bulaşıcı hastalıklara karşı önlem alıyor. Bu çalışmalarda kullanılan dezenfektanlar ise ortamda bulunan her türlü virüs ve bakteri üzerinde etkili olup insan sağlığına hiçbir zararlı etkisi bulunmuyor.   “BULAŞICI HASTALIKLAR ÖNLENİYOR”   Özellikle okullarda çocukların ve gençlerin sağlıklı ortamlarda eğitim almasını amaçlayan Ordu Büyükşehir Belediyesi öğrencilerin eğitim gördükleri sınıfları, kreşleri, oyun odaları ve diğer toplu alanları dezenfekte ederek temas ve solunum yoluyla bulaşabilen hastalıklara karşı koruma hedefliyor. Aynı şekilde Altınordu, Ünye ve Fatsa ilçelerinde yoğun olarak kullanılan şehir içi toplu taşıma araçlarında bulaşıcı virüslerin oluşturabileceği risklere karşı da araçlarda bulunan el tutamaçları, koltukları ve zeminleri dezenfekte ederek vatandaşların sağlıklı bir şekilde yolculuk yapmaları sağlanıyor.   “253 OKUL, 97 İBADETHANE DEZENFEKTE EDİLDİ”   39 personel ile 19 ilçede sürdürülen çalışmalar kapsamında Ordu ili genelinde 253 okul, sosyal donatı alanlarıyla birlikte 97 ibadethane, öğrenci yurtlarının pansiyonları, 37 kamu kurum ve kuruluşta dezenfeksiyon uygulaması yapıldı. Çalışmalar kış mevsimi boyunca devam edecek.
Yarıyıl tatiliyle birlikte Ordu Büyükşehir Belediyesi tarafından görevlendirilen 15 ekip ile okul, ibadethane, yurt pansiyonları, kamu kurum ve kuruluşlarında dezenfeksiyon çalışması başlatıldı.
Yarıyıl tatiliyle birlikte Ordu Büyükşehir Belediyesi tarafından görevlendirilen 15 ekip ile okul, ibadethane, yurt pansiyonları, kamu kurum ve kuruluşlarında dezenfeksiyon çalışması başlatıldı.
 
“DEZENFEKTANLARIN İNSAN SAĞLIĞINA ZARARI BULUNMUYOR”
 
Çevre Koruma ve Kontrol Dairesi Başkanlığı Çevre Koruma Şube Müdürlüğüne bağlı vektörel mücadele ekipleri, dezenfektan çalışmalarıyla resmi kurum ve kuruluşlarda (okullar, ibadethaneler, resmi kurumlar vb.) sağlıklı ortamlar oluşturarak mikroorganizmalar ve virüslerden kaynaklanan bulaşıcı hastalıklara karşı önlem alıyor. Bu çalışmalarda kullanılan dezenfektanlar ise ortamda bulunan her türlü virüs ve bakteri üzerinde etkili olup insan sağlığına hiçbir zararlı etkisi bulunmuyor.
 
“BULAŞICI HASTALIKLAR ÖNLENİYOR”
 
Özellikle okullarda çocukların ve gençlerin sağlıklı ortamlarda eğitim almasını amaçlayan Ordu Büyükşehir Belediyesi öğrencilerin eğitim gördükleri sınıfları, kreşleri, oyun odaları ve diğer toplu alanları dezenfekte ederek temas ve solunum yoluyla bulaşabilen hastalıklara karşı koruma hedefliyor. Aynı şekilde Altınordu, Ünye ve Fatsa ilçelerinde yoğun olarak kullanılan şehir içi toplu taşıma araçlarında bulaşıcı virüslerin oluşturabileceği risklere karşı da araçlarda bulunan el tutamaçları, koltukları ve zeminleri dezenfekte ederek vatandaşların sağlıklı bir şekilde yolculuk yapmaları sağlanıyor.
 
“253 OKUL, 97 İBADETHANE DEZENFEKTE EDİLDİ”
 
39 personel ile 19 ilçede sürdürülen çalışmalar kapsamında Ordu ili genelinde 253 okul, sosyal donatı alanlarıyla birlikte 97 ibadethane, öğrenci yurtlarının pansiyonları, 37 kamu kurum ve kuruluşta dezenfeksiyon uygulaması yapıldı. Çalışmalar kış mevsimi boyunca devam edecek.
Habere ifade bırak !
Habere ait etiket tanımlanmamış.
Okuyucu Yorumları (0)

Yorumunuz başarıyla alındı, inceleme ardından en kısa sürede yayına alınacaktır.

Yorum yazarak Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve ordumanset.net sitesine yaptığınız yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan tüm yorumlardan site yönetimi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
Sitemizden en iyi şekilde faydalanabilmeniz için çerezler kullanılmaktadır, sitemizi kullanarak çerezleri kabul etmiş saylırsınız.