OKUL ÇEVRESİNDEKİ İŞYERLERİ DENETLENİYOR

Yaşam 14.10.2015 - 23:24, Güncelleme: 15.06.2023 - 07:39 2504+ kez okundu.
 

OKUL ÇEVRESİNDEKİ İŞYERLERİ DENETLENİYOR

Büyükşehir Belediyesi zabıta ekipleri, emniyet güçleri ve toplum sağlığı personeli işbirliğiyle, Fatsa ilçesinde okul çevrelerindeki işyerleri denetlendi.

ŞÜPHELİ ŞAHISLARI GÜVENLİK GÜÇLERİNE BİLDİRİN      Okullarda eğitim ve öğretimin huzurlu bir şekilde yapılması ve öğrencilerin sağlığı, can ve mal güvenliğinin korunması amacıyla gerçekleştirilen uygulamada eğitim kurumlarının çevrelerinde yer alan büfe, market ve kafeler denetlendi. Yapılan denetimlerde işyerlerinin işletme ruhsatlarının olup olmadığı, satılan gıda ürünlerinin insan sağlığını tehdit edici unsurlar içerip içermediği ve son kullanım tarihinin geçip geçmediği kontrol edildi. İşletme sahipleri, öğrencilere sigara satışı yapmamaları konusunda uyarılırken, kafetarya vb. işletmelerde yapılan kontrollerde ise öğrencileri rahatsız edecek veya kötü alışkanlıklara teşvik edecek kişilerin bu mekânlarda barındırılmaması, şüpheli görülen şahısların güvenlik güçlerine bildirilmesi yönünde işyeri sahiplerine bilgilendirme yapıldı.Denetimler sonucunda eksikleri olan işletmeler eksiklerini tamamlamaları konusunda uyarılırken, uygulamanın aralıksız devam edeceği belirtildi.
Büyükşehir Belediyesi zabıta ekipleri, emniyet güçleri ve toplum sağlığı personeli işbirliğiyle, Fatsa ilçesinde okul çevrelerindeki işyerleri denetlendi.


ŞÜPHELİ ŞAHISLARI GÜVENLİK GÜÇLERİNE BİLDİRİN


     Okullarda eğitim ve öğretimin huzurlu bir şekilde yapılması ve öğrencilerin sağlığı, can ve mal güvenliğinin korunması amacıyla gerçekleştirilen uygulamada eğitim kurumlarının çevrelerinde yer alan büfe, market ve kafeler denetlendi.
Yapılan denetimlerde işyerlerinin işletme ruhsatlarının olup olmadığı, satılan gıda ürünlerinin insan sağlığını tehdit edici unsurlar içerip içermediği ve son kullanım tarihinin geçip geçmediği kontrol edildi. İşletme sahipleri, öğrencilere sigara satışı yapmamaları konusunda uyarılırken, kafetarya vb. işletmelerde yapılan kontrollerde ise öğrencileri rahatsız edecek veya kötü alışkanlıklara teşvik edecek kişilerin bu mekânlarda barındırılmaması, şüpheli görülen şahısların güvenlik güçlerine bildirilmesi yönünde işyeri sahiplerine bilgilendirme yapıldı.
Denetimler sonucunda eksikleri olan işletmeler eksiklerini tamamlamaları konusunda uyarılırken, uygulamanın aralıksız devam edeceği belirtildi.

Habere ifade bırak !
Habere ait etiket tanımlanmamış.
Okuyucu Yorumları (0)

Yorumunuz başarıyla alındı, inceleme ardından en kısa sürede yayına alınacaktır.

Yorum yazarak Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve ordumanset.net sitesine yaptığınız yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan tüm yorumlardan site yönetimi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
Sitemizden en iyi şekilde faydalanabilmeniz için çerezler kullanılmaktadır, sitemizi kullanarak çerezleri kabul etmiş saylırsınız.